Į Kauną atvykęs Perezas apie žaidimą „Žalgiryje“ galvojo ne vienerius metus

2019-08-21 10:53

Naujasis Kauno „Žalgirio“ atakų organizatorius Alexas Perezas jau gavo pirmąją progą susipažinti su savo naujaisiais „namais“ – „Žalgirio“ arena ir dalimi komandos kolektyvo.

Tiesiai iš Kalifornijos į Lietuvą atskridęs 26-erių metų 191 cm ūgio krepšininkas ilgoje kelionėje praleido beveik visą parą, tačiau buvo laimingas, pasiekęs savo naująją karjeros stotelę.

Pirmajame savo interviu, duotame „Žalgiris TV“, JAV ir Meksikos pilietybes turintis Perezas pasakojo apie save bei naująjį karjeros pasirinkimą.

Alex Perez

Alex  Perez
Pozicija: PG
Amžius: 26
Ūgis: 191 cm
Gimimo vieta: Kalifornija, JAV

„Jeigu atvirai, apie žaidimą „Žalgiryje“ galvojau jau kelis metus – nuo tada, kai žaidžiau sezoną Rygos VEF klube. Pasidomėjau apie komandą, vyriausiąjį trenerį. Daug žmonių, tarp jų ir Arnas Labuckas ar Kaspars Vecvagars, sakė: „Tau tiktų žaisti „Žalgiryje“. Galbūt tai pasieksi per artimiausius kelerius metus“, – tikino įžaidėjas. – Visada galvoje turėjau tokį mintį – norėčiau žaisti Kauno „Žalgiryje“. Kai tai pagaliau tapo realybe, buvau labai laimingas bei, kalbant atvirai, pasiruošęs priimti šį iššūkį.“

Pirmoji pažintis su Europos krepšiniu A.Perezo laukė 2017–2018 m. sezone, kuomet žaidėjas žaidė Rygos VEF klube. Praėjusiame sezone krepšininkas persikėlė į Turkiją, kur rungtyniavo Bandirmos „Banvit“ ekipoje Turkijos čempionate ir FIBA Čempionų lygoje.

Žaisdamas Latvijoje ir Turkijoje įžaidėjas gavo progą susidurti su itin pajėgiais Europos klubais. Perezo teigimu, susidūręs su tokiais varžovais jis įrodė, jog gali kilti į dar aukštesnį lygį.

„Žinoma, žaisiu aukštesniame lygyje – Eurolygoje. Visgi, manau, kad žaisdamas prieš tokias komandas, kaip Maskvos CSKA, Stambulo „Anadolu Efes“ ar Stambulo „Fenerbahče“ pademonstravau, kad galiu žaisti gerai. Buvau pasiruošęs tokiems iššūkiams. Kiekvienas sezonas yra naujas iššūkis“, – kalbėjo Perezas.

Kalbėdamas apie save, Meksikos rinktinės gynėjas tikino, jog mėgsta varžytis ir su kitais. Be to, krepšininką į priekį veda vienas tikslas – laimėti.

„Mano kelionė krepšinyje nėra tokia kaip daugelio vyrukų. Žinoma, visi stengiasi daug dirbti. Visgi suprantu, kiek įdedu darbo. Tiesiog stengsiuosi padaryti viską, kad laimėtumėme. Esu labai konkurencingas vyrukas. Noriu laimėti visur. Aikštėje palieku visą savo širdį. Noriu būti komandos lyderiu“, – kalbėjo naujasis žalgirietis.

Įžaidėjas dar nespėjo visiškai susipažinti su kitu įžaidėju, tačiau jau buvusiu – Šarūnu Jasikevičiumi. Krepšininkas su Kauno klubo vairininku turėjo trumpą pokalbį prieš Perezui pasirašant sutartį su „Žalgiriu“.

Perezas žino, koks yra Jasikevičiaus charakteris ir tikisi išmokti naujų dalykų iš savo naujojo trenerio.

„Per televiziją mačiau, kaip jis šaukia ant savo auklėtinių. Visgi turėjau panašų trenerį ir žaisdamas Rygoje. Negaliu pasakyti daug dalykų apie savo naująjį trenerį. Žinau, kokia buvo jo karjera. Žinau, kad jis buvo geras žaidėjas ir yra geras treneris. Nekantrauju daug išmokti iš jo. Juk jis irgi buvo įžaidėjas. Manau, kad galiu pasisemti daug naujų dalykų“, – teigė Perezas.

Krepšininkas pasakojo apsidžiaugęs sirgalių parodytu dėmesiui socialiniuose tinkluose ir tvirtino, jog nekantrauja, kada galės pradėti naująjį sezoną Kaune.

„Sirgalių dėmesys buvo neįtikėtinai smagus. Vos tik pasirašiau sutartį, mane padėjo sekti daugybė „Žalgirio“ sirgalių, kurie man rašė žinutes. Buvo šaunu, – interviu metu mintimis dalinosi Perezas. – Esu labai laimingas ir nekantrauju žaisti čia. Ne vien dėl Eurolygos rungtynių. Noriu išbėgti į aikštelę ir LKL susitikimuose.“



Komentarai:

Aha
Kazkaip galvojau, kad jis aukstesnis, bet dabar ziuriu, kad tik 191 ir smulkaus sudejimo. Turint dar Luka salia Sarui bus tikras issukis uzmaskuoti ugio ir atletiskumo trukuma pg grandyje. Nei vienas, nei kitas negales zaisti sg kaip ta galedavo daryt Leo ar net Woltersas, bus daug bedu keiciantis dengiamaisiais ir t.t. Bus tikrai idomu pamatyt, kaip Saras visa tai isspres.
2019-08-21
+6
Atsakyti
kunigas
Veganas pilnas jegu pasiruoses naujam sezonui
2019-08-21
-12
Atsakyti
Anonimas
jau gerai ir meksikietis,kai dvi vietos juodaodziu uzimtos,trecio gi nebus
2019-08-21
-7
Atsakyti
boom shaka laka
:DDD Achacha, tik gimes jau pradejo svajoti apie zaidima Zalgiryje :DDD crazy mindblowing shitt :DD
2019-08-21
-17
Atsakyti
Fanas
sunku prognozuoti ar gera sudetis, bus pirma uzduotis perprast zalgirio sistema ir visa mastyma. tada galesim kazka kalbet. good luck Zalia Balta😍
2019-08-21
-4
Atsakyti
djgaffer
Smagu,kad šiemet pavyko įsigyti gerus žaidėjus,tvirtu charakteriu,bet ir labai kovingus.Iš matytų interviu jaučiasi,kaip naujokai veržiasi į aikštelę ir su nekantrumu laukia naujų iššūkių.Kovingumo šiemet tikrai netrūks ir jo bus dar daugiau.
2019-08-21
+10
Atsakyti
Anonimas
Gerus krepsininkus zalgiris isigijo,bet netgi to neuzteks,kad patekt i top 8,tiesiog be galo sustiprejo eurolyga,zalgirio fanai turetu suprast ir ivertint
2019-08-21
-27
Atsakyti
ernestas
Labai gera sudetis , kiekvienais metais Zalgiris kyla tik auksciau su komandos kokybe .
2019-08-21
+18
Atsakyti
Zalgirio sudetis super gera atrodo :) laukiam Eurolygos !
2019-08-21
+31
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.