Puikią rinktinės atmosferą pažymėjęs Grigonis: „Australų iššūkis bus rimčiausias“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Donguano (Kinija)
2019-09-03 16:53

Lietuvos rinktinė užtikrintai 92:69 susitvarkė su Kanados rinktinė, o Marius Grigonis nors ir nepasižymėjo tokiu rezultatyvumu kaip pirmose rungtynėse, tačiau išsiskyrė itin sėkmingu Kevino Pangoso stabdymu

„Šiandien tikrai gerai žaidėme, atkirtome derinius, neleidome jiems lengvai žaisti. Buvo, kad paleisdavome juos greitose atakose, bet šiaip sužaidėme solidžias rungtynes“, – po susitikimo sakė Grigonis.

– Pačiam teko gintis prieš Keviną Pangosą ir su juo sėkmingai susitvarkėte. Kokie buvo akcentai ties jo gynyba?
– Pangosas ir Josephas yra tie komandos varikliai, manau, juos pavyko neblogai sustabdyti. Mes turime vienus geriausių centrų šiame čempionate, tą išnaudojame ir kanadiečiai jų sutvarkyti ar dvigubinti nesugebėjo ir turime tokį rezultatą.

– Puolime atsirado naujas lyderis Edgaras Ulanovas. Kaip pasikeitė jo vaidmuo lyginant su pasiruošimo etapu?
– Jis manęs nestebina. Gerai jį pažįstų, kartu gyvename. Padarė tai, ką ir daro „Žalgiryje“.

– Pirmus kėlinius Sabonis ir Valančiūnas dėl pražangų nelabai galėjo žaisti, bet vis tiek buvo išlaikyta dviženklė persvara. Ką tai sako apie komandą?
– Kol kas aš nieko nesakysiu. Vieną dieną taip, kitą – kitaip. Australai turbūt bus rimčiausias iššūkis pasirengime ir čempionate.

– Ne vienam žaidėjui buvo problemų su pražangomis. Teisėjai neleido grumtis?
– Nežinau. Tikrai tikėjomės, kad švilps blogiau, bet visi teisėjai buvo matyti taip, kad viskas normaliai. Kai toks rezultatas – teisėjai švilpė gerai.

– Atrodėte labai užsivedę. Kaip tai padeda komandai?
– Manau, kad pas lietuvius niekada nebuvo problemų, kad kažkas žiūrėtų savo. Visi gerai sutariam, susitarėm, kad artėjančias dvi savaites gerai sutarsim, o paskui – savais keliais. Turime tą parodyti ir aikštėje. Visi labai užsivedę, to noro yra visada, o šiemet turime labai gerą komandą ir reikia tą išnaudoti, nes pasaulio čempionatai vyksta kas ketverius metus.

– Ar ant širdies ramiau, žinant, kad jau turite vietą kitame etape?
– Reikia nugalėti ir australus. Žiūrint į ateitį tie taškai labai daug lems. Manau, kad ramiai nėra ko jaustis, reikia taip pat išeiti ir žaisti.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.