Landale'o žaidimo nustebintas Lemanis: „Tokio amžiaus jis jau duoda tiek daug“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ iš Donguano (Kinija)
2019-09-04 09:12

Dar nesibaigus praėjusiam sezonui Kauno „Žalgiris“ paskelbė apie sutartį su puolėju iš Australijos Jocku Landale'u, o lietuvių pažintis su juo įvyks anksčiau nei tikėtasi – per pasaulio čempionatą.

Naujasis žalgirietis ne tik pateko į savo šalies dvyliktuką, bet ir tapo tvirtu starto penketo krepšininku. Kol kas pasaulio čempionate Landale'as per 18 minučių pelno po 4 taškus ir atkovoja po 4,5 kamuolio.

Trečioje dvikovoje rytoj 14.30 val. Australija susidurs su Lietuva. Abi komandos žengia nepralaimėjusios ir jau užsitikrino vietas kitame etape.

„Landale'as yra puikus ir tikrai mane stebina. Tokio jauno amžiaus jis jau gali tiek daug pasiūlyti. Jis bus „Žalgiryje“, laukiu to ir tikiuosi, kad jūs tuo mėgausitės“, – bendraudamas su Lietuvos žurnalistais sakė Australijos rinktinės treneris Andrejus Lemanis.

Pačiam Landale'ui teks didžiausias iššūkis šiame čempionate – 211 cm ūgio atletas susidurs su Lietuvos rinktinės bokštais Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu.

„Tie vyrukai yra velniškai geri krepšininkai, – prieš dvikovą pasisakė Landale'as. – Su Saboniu esu žaidęs kelis kartus koledže, taigi šiek tiek jį pažįstu. Manau, jog žinome, ką jie sugeba, bet visiškai juos išjungti bus be galo sunku. Bandysime sustabdyti juos kaip įmanoma geriau bei tikimės, kad pavyks nusiimti daugiau kamuolių nei jie.“

Australijos rinktinė trečiadienį surengė krepšininkams neprivalomą treniruotę, kurioje buvo atliekami tik metimai į krepšį. Su rinktine sportavo pusė komandos: Landale'as, Matthew Dellavedova, Mitchas Creekas, Chrisas Gouldingas, Nickas Kay ir Nathanas Sobey.

Lemanis pats treniruotėje individualiai dirbo su Sobey, o po pratybų su šypsena veide papasakojo apie artėjančią dvikovą su Lietuvos komanda bei mūsiškiams negailėjo komplimentų.

– Kokių laukiate rungtynių su Lietuva?
– Lietuva yra labai gera komanda, visada juos gerbiau kaip krepšinio šalį ir visada mėgavausi žaisdamas su jais. Kaip ir tikėjausi, jie žaidžia kaip komanda, gerai dalijasi kamuoliu, stengiasi vienas už kitą. Lietuva kietai dirba gynyboje, yra gerai treniruojama.

– Kokie yra svarbiausi faktoriai dvikovoje su Lietuva?
– Įdomu tai, kad Lietuva žaidžia dviem skirtingais būdais. Starto penketas žaidžia vienaip su Saboniu ir Valančiūnu, o su jais dirba Kalnietis. Kai jie pradeda atlikti rotaciją, tuomet žaidimas pagreitėja. Prie to prisitaikyti yra iššūkis.

– Jūs lietuvius įveikėte per pastarąsias olimpines žaidynes ir pasaulio čempionate. Ar ši Lietuvos rinktinė yra stipresnė?
– Visada sunku tai lyginti. Man tiesiog patinka tai, kaip jie žaidžia. Strategiškai rytoj turėsime gerų susidūrimų.

– Joe Inglesas čempionate pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus. Ką tai duoda komandai?
– Mums tai geras papildymas. Kai jo rankose yra kamuolys, aplink jį apstatome metikus, o Joe atlieka gerus sprendimus. Jo ūgis leidžia matyti tai, ko nemato žemesni vyrukai.

Nuotr. BNS

– Ar tokią komandą, kuri yra vyresnė, turi daug patyrusių žaidėjų, yra lengviau treniruoti?
– Taip, dirbti su tokia komanda yra smagu. Jie yra protingi, patyrę, jau kurį laiką žaidžia kartu.

– Lietuvoje yra žaidęs ne vienas australas. Ar Lietuva ir Australija žaidžia panašiu stiliumi?
– Manau, kad taip. Mūsų abiejų krepšinis yra toks, kad svarbiausia yra komandinis krepšinis. Mes vakar atlikome 20 rezultatyvių perdavimų. Lietuva irgi atlieka daug perdavimų. Vyrukai, kurie yra žaidę Lietuvoje, turėjo tik teigiamus atsiliepimus.

– Ar galite papasakoti apie savo turimas latviškas šaknis?
– Mano mama ir tėtis yra latviai. Jie emigravo į Australiją po antrojo pasaulinio karo ir aš gimiau Australijoje. Vis dar jaučiu ryšį Baltijos šalių regionui. Lietuvoje buvau kelis kartus ir tikrai mėgavausi praleistu laiku. Tuo metu Latvijoje buvau vieną kartą. Kai išeisiu į pensiją, manau, kad praleisiu tame regione daugiau laiko.

 


Komentarai:

15min ir lrt zurnalistai 🤭
2019-09-04
+7
Atsakyti
Antanas
koks neissivystes mau.glis
2019-09-04
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.