FIBA žingsnis – lietuvius nuskriaudę teisėjai daugiau čempionate nešvilps

2019-09-08 09:22


Tarptautinė krepšinio federacija išplatino pranešimą, kad nubaudė mače tarp Lietuvos ir Prancūzijos dirbusius arbitrus.

Fotogalerija

Peržiūrėjus video FIBA nusprendė, kad Rudy Gobertas po Jono Valančiūno atlikto baudos metimo palietė lanką, o tuomet kamuolys su lanku turėjo kontaktą.

„Teisingas sprendimas turėjo būti įskaitytas vienas taškas Lietuvai. Šio mačo teisėjai 2019 metų pasaulio čempionate daugiau nebedirbs“, – rašo FIBA.

Įskaičius metimą rezultatas būtų buvęs lygus.

Dėl šio epizodo Lietuvos rinktinė buvo pateikusi protestą, tačiau jis buvo atmestas. To priežastis – komandos negali protestuoti teisėjų sprendimų.

Dvikovai tarp Lietuvos ir Prancūzijos teisėjavo ispanas Antonio Conde, venesuelietis Danielis Garcia Nievesas ir argentinietis Leandro Lezcano. Komisaras – Pietų Afrikos Respublikos atstovas Charlesas Sandersas.

FIBA pranešimas apie teisėjų suspendavimą:

Epizodo video:





Rodyti komentarus

Synthol
Parodija išmesti stiprias komandas bet pagal populiacija ne finansiškai naudingas, su teisėju sprendimais. Teisėjai padirbo savo darba - išmesta komanda, nulemtos graikų žaidynės. O dabar bus normalūs teisėjai. :)
2019-09-08
+6
Atsakyti
MyzkPriesVeja
Realybe tokia kad teisejai tikrai neturetu nusprest kas laimes rungtynes. Sitas turnyras irgi kaip kazkas minejo grynai "made in china"ziurint i pogrupius. Bet nereiktu visko verst tik ant sito nes rinktine tikrai siam cempionate neatrode komanda kuri eis toli, sudetis balagnas, abu tikri centrai kartu aikstej o ju pakeist nera kam, metiku prie ju irgi neturim. Kaip buvo sakyta tikrai reikejo zaist nuo pradziu (ne pirmas toks macas) o ne 4 kelinyje dasivijus po to viska verst ant teiseju, ypac zinant is anksto kokio lygio teisejai dirba. Viskam atslugus manau LKF dabar viduj dziaugiasi sitom teiseju nesamonem nes tai buspasieisinimas gryzus kad teisejai susiko cempionata mums ir nereiks daryt permainu. Labai tikiuosi to nebus ir kazkas keisis, turim neisnaudoto potencialo ir gali tikrai kitaip atrodyt rinktine, tikiuosi sitie cirkai siam cempionate pades tai suprast i LKF bei grysim i top5 nes ten tikrai galim but.
2019-09-08
-1
Atsakyti
Įvertink mano krūtis :) http://inx.lv/CdN
2019-09-08
-13
Atsakyti
pff
kas mum is to blre
2019-09-08
-5
Atsakyti
ta proga
fiba galetu leisti suzaisti paskutines rungtynes su dominika....be teiseju.na siaip,atsisveikinimui su cempionatu,isleisti gara.cia,aisku,dominika niekuo kalti butu,tiesiog likimas dominikai iskrete poksta,kad ne laiku ir ne vietoj pasimaise lietuviams po kojomis
2019-09-08
-7
Atsakyti
a
"Dėl šio epizodo Lietuvos rinktinė buvo pateikusi protestą, tačiau jis buvo atmestas. To priežastis – komandos negali protestuoti teisėjų sprendimų." Jūs juokaujat?
2019-09-08
+20
Atsakyti
Nu cia nenuostabu
Kokia krepsinio organizacija noretu, kad ju paskirtiems teisejams butu viesas teismas po klaidu, ypac tokiu? Absurdiska taisykle tokiais atvejais kaip vakar, kai ta klaida tapo kertiniu varzybu baigties momentu, bet rinktines vietoj geriau buciau atsisakes zaist, kol toks epizodas nebus bent jau perziuretas. 1995-ais pries Dzordza su jo visa kariauna buvo uzteke naglumo musu rinktinei paskutinem sekundem atsisakyt zaist po visiskai salisku ir kvailu teisejo sprendimu, kad ir kainavo tai dar viena technine prazanga. Cia jau visiskas garbes reikalas isdrist papriestaraut, kai bandoma issityciot is musu valstybes del jos dydzio ir rinktines zaideju idedamo darbo su paaukojamom vasarom, kuomet jiem tenka palikt savo seimas vardan bendro tikslo siekiant parodyt rezultata ir deramai atstovaut savo tauta. Tad vyru vietoj rytojaus rungtynes isvis atsisakyciau zaist sulaukus tokiu bajeriu is nekompetetingos FIBA, ypac kai jos zaidziamos ne del patekimo i olimpiada
2019-09-08
-3
Atsakyti
Tomas
Epizodas nesvarbu. Svarbu, kad jau antrą čempionatą LT gėdingai nieko nepasiekia. Prie Kazlausko imdavom medalius, o prie Adomaičio 10 vietą antrus metus iš eilės.
2019-09-08
+11
Atsakyti
hyksjd
kokius dar medalius ?! Neprisimeni, kai pasikrovėm malkų prieš graikus ?! O tada ir olimpiadoje iš grupės neišėjome ?! 😁
2019-09-08
-14
Atsakyti
a
Atleido šituos tai kas tokie toliau švilps dar prastesni? :DDD
2019-09-08
+19
Atsakyti
rgrg
Paims is Bahamu kelis.
2019-09-08
+15
Atsakyti
Marius
Adomaitis nepelnytai vėl išneš sveiką kailį
2019-09-08
+13
Atsakyti
Anonimas
Ispanas Antonio Conde buvo vyr.teisėju rungtynėse Brazilija-Graikija ir jau buvo padaręs tokią pačią klaidą
2019-09-08
+6
Atsakyti
Anonimas
atpirkimo oziais padare tuos teisejus o fiba toliau gryba pjaus. Cia kaip tim donaghy is nba kur sukciavo per rungtynes su kitais teisejais, padare istorija kad tik jis ten viska dare, o nba atsikrate nastos.
2019-09-08
+2
Atsakyti
Fdhgh
Ir velniai žino kaip butu pasibaige rungtynes jei lietuviams būt reikeją ne tritaškio lemiamoj atakoj o dvitaškio
2019-09-08
+11
Atsakyti
Tomas
o Lietuvai kas iš to
2019-09-08
-2
Atsakyti
Kosminis krepsinis
Ar del to pralaimejome atsilikinedami visas rungtynes? Ar nepanasiai pasiseke ltu rinktinei kamuoliui lietus lanka ir neiskaiciu 2 tasku rungtynese su australai. Jie nusipelne pergales.
2019-09-08
+17
Atsakyti
Anonimas
traktuojama kad liete lanka o ne kamuoli, todel vienas taskas.
2019-09-08
+6
Atsakyti
Lochai Fiba
Kas is to, jog dabar sako, kad taskas turejo but iskaitytas, kai rungtynes jau baigtos.. Ju kompetencijos lygio ir tokio turnyro “prestizo” tai nepakels nei kiek. Kas vakar trukde teisejam sustabdyt maca ir prieit iki sekretoriato perziuret ta epizoda? Visiskai niekas. Jie tiesiog mate tai, ka patys norejo matyt to epizodo metu, kaip ir prancuzu treneris, sakydamas, kad nieko ten nebuvo ir jis jokio numusimo nemate krentant kamuoliui i krepsi.
2019-09-08
+11
Atsakyti
Grybas
jei butum skaites straipsni balvone, butum zinojes jog ne Italas o Ispanas :)
2019-09-08
+6
Atsakyti
Anonimas
ir taip nera teiseju, tai kokie cia teisejai liks finalams svilpti. :D
2019-09-08
-6
Atsakyti
...
tu galvoji 3 teisejai cempionate?
2019-09-08
+1
Atsakyti
djgaffer
Nu bent jau nubaudė tuos teisėjus,taip ir turėjo pasielgti.Tas italas jau antrą kartą tokią pačią klaidą padaro,tai jau po pirmos klaidos turėjo būti diskvalifikuotas.O dabar ir mums pašiko reikalus.Na,tenka tik susitaikyt su tuo,tokia ta realybė.
2019-09-08
Atsakyti
Grybas
Jei butum skaites straipsni autistuk butum zinojes jog ne Italas o Ispanas :)
2019-09-08
-4
Atsakyti
DF
NESUPRANTU KODEL TUREJO BUTI UZSKAITYTAS 1 TASKAS O NE 2 ??? gi turi traktuoti ne kaip besileidziancio kamuolio numusima, o kaip atskira atkovojima ir imetima.
2019-09-08
+4
Atsakyti
...
taisykles paskaityk
2019-09-08
-4
Atsakyti
Anonimas
Aciu uz nors tiek,kad fiba pripazino klaida cia jau pasiekimas
2019-09-08
+16
Atsakyti

Rašyti komentarą

Vardas:      
  Iš viso: 30

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.