Legendinė Lietuvos krepšininkė stoja už „Kibirkšties“ dublerių vairo

2019-09-10 12:02
Nuotr.: A.Didžgalvis
Nuotr. A.Didžgalvis

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda žengia naują ir itin ambicingą žingsnį klubo istorijoje. Sostinės komandos vadovai nusprendė, kad dublerių ekipa „Kibirkštis-VKM“ artėjančiame sezone varžysis aukščiausioje Lietuvos moterų krepšinio lygoje.

„Pastaruosius kelis sezonus „Kibirkšties-VKM“ komanda varžydavosi II pagal pajėgumą Lietuvos čempionate, tačiau ryžtamės tokiam sprendimui ir abi komandos žais aukščiausioje lygoje, – sakė „Kibirkšties“ vadovas Dainius Virbickas. – Norime ruošti jaunas krepšininkes, kelti jų meistriškumą, auginti žaidėjas ir tikimės, kad jos vieną dieną papildys pagrindinės „Kibirkšties“ komandos gretas. Ir toliau kursime Vilniaus moterų krepšinio piramidę, kur mergaitės po krepšinio mokyklos galės rungtyniauti dublerių komandoje, o geriausios žaidėjos pereiti į pagrindinę ekipą“.

„Kibirkšties-VKM“ komandos vairas artėjančiame sezone bus patikėtas Europos čempionei Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei.

Štreimikytė-Virbickienė penkerius metus dirbo pagrindinėje „Kibirkšties“ komandoje, yra Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerių štabe. 47-erių metų buvusi krepšininkė per savo karjerą žaidė Lietuvos, Prancūzijos, Italijos, Rusijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų klubuose.

„Tai dar vienas iššūkis mano karjeroje, – šyptelėjo Europos čempionė. – Komandoje žais jaunos ir perspektyviausios krepšininkės iš Vilniaus, turėsime jaunų ir talentingų merginų iš kitų Lietuvos miestų. Norime auginti pamainą, nes tikrai matome, kad merginų akys dega, jos nori rungtyniauti ir tai daryti aukščiausiame lygyje. Gal ne viskas seksis nuo pat pradžių, tačiau sunkiai dirbsime ir eisime žingsnis po žingsnio“.

„Kibirkšties“ pagrindinė komanda dublerių ekipai kitame sezone skolins Justiną Miknaitę ir Emiliją Grigaliūnaitę, kurioms tai bus galimybė aikštėje praleisti daug laiko.

Septyniolikmetė Miknaitė šią vasarą dalyvavo dviejuose Europos jaunimo čempionatuose. U18 čempionate ji rinkdavo po 14 taškų ir 6 atkovotus kamuolius, o U20 pirmenybėse įmesdavo po 3 taškus ir atkovodavo po 4 kamuolius.

Septyniolikmetė Grigaliūnaitė praėjusiame sezone A lygoje negavo daug progų pasireikšti, pelnydavo po tašką ir atkovodavo po kamuolį, o B divizione pelnydavo po 13 taškų ir atkovodavo po 12 kamuolių.

„Kibirkšties-VKM“ komandoje rungtyniaus ir Europos šešiolikmečių čempionate sidabro medalius iškovojusios krepšininkės. Baltą-žydrą aprangą vilkės Audronė Zdanevičiūtė, Gabrielė Sederevičiūtė, Dominyka Gerkytė, Gerda Raulušaitytė ir šios ekipos kandidačių sąraše buvusi Amalija Pašajevaitė. Tai galima sakyti, kad Europos čempionės vadovaujamoje komandoje žais net keturios Europos vicečempionės.

Šešiolikmetė Zdanevičiūtė U16 čempionate rinko po 17 taškų ir atkovodavo po 4 kamuolius, o U18 pirmenybėse pelnydavo po 3 taškus.

Šešiolikmetė Gerkytė U16 čempionate įmesdavo po 6 taškus ir atkovodavo po 1 kamuolį.

Penkiolikmetė Sederevičiūtė U16 čempionate pelnydavo po 2 taškus ir atkovodavo po kamuolį.

Keturiolikmetė Raulušaitytė U16 čempionate rinkdavo po tašką ir atkovodavo po 3 kamuolius.

Šešiolikmetė Pašajevaitė praėjusio sezono Moksleivių krepšinio lygoje, U16 čempionate, įmesdavo po 18 taškų ir atkovodavo po 9 kamuolius.

„Kibirkšties-VKM“ komandoje žais ir praėjusiame sezone čia tobulėjusios Aušrinė Belickaitė ir Aušra Verseckaitė.

Aštuoniolikmetė Belickaitė II divizione rinkdavo po 10 taškų, perimdavo po 4 kamuolius ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Septyniolikmetė Verseckaitė II divizione pelnydavo po 5 taškus ir atkovodavo po 3 kamuolius.



Komentarai:

Įvertink mano nuogas nuotraukas :) http://inx.lv/CdN
2019-09-10
-4
Atsakyti
Riga TTT
Latvijoje TTT, TTT juniors, TTT kadets...Nėra tiek lygų kiek pas vyrus, realiai B divizionas mėgėjų, todėl legalu :)
2019-09-10
+4
Atsakyti
Klausimas
O tai čia legalu taip? Nes LKL tai draudžia turėti dublerius toje pačioje lygoje.
2019-09-10
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.