Argentiniečiai kratosi siurprizo etiketės: „Laimime, nes esame geresni“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Pekino (Kinija)
2019-09-13 18:23

Krepšinio pasaulis turi suprasti, kad Argentinos rinktinės pasiekimai nebėra staigmenos. Tokią žinutę po laimėtų pasaulio čempionato pusfinalio rungtynių pasiuntė argentiniečių strategas Sergio Hernandezas.

Jo komanda ketvirtfinalyje eliminavo Serbijos rinktinę, o pusfinalyje susitvarkė su Prancūzijos krepšininkais ir sekmadienį finale sieks pirmą kartą nuo 1950 metų iškovoto pasaulio čempionų titulą. Jų varžove bus Ispanijos nacionalinė komanda.

„Laikas patikėti, kad mes turime tokius pat gerus žaidėjus kaip ir kitos komandos, – po pergalės 80:66 kalbėjo Hernandezas. – Tai – ne svajonės, o – tiesa. Campazzo yra vienas geriausių pasaulyje, Deckas – labai geras, Scola… Jis neįtikėtinas. Laprovittola, Vildoza, Garino, jie žaidžia tame pačiame lygyje kaip ir kiti. 

Fotogalerija

Sakote siurprizas, siurprizas, kiek laiko tai gali tęstis? Mes nenugalime Serbijos ar Prancūzijos dėl to, kad juos nustebiname. Mes laimime nes esame geresni.“

Argentinos strategas neapsiribojo tokiais pagyrimais ir savo ekipos darbą gynyboje pavadino geriausiu, kokį yra matęs karjeroje.

„Manau, mes privertėme prancūzus žaisti savo stiliumi ir gynėme geriausiai, kiek esu matęs, – sakė Hernandezas. – Esu treneris paskutinius 25 metus, bet dar nemačiau tokios gynybos. Čia, Pekine, 2008 metais laimėjome bronzą su auksine karta, tačiau nemačiau tokios gynybos, kaip šiandien.“

Ar tai, ką rodo Argentina, yra totalinis žaidimas, buvo paklausta Hernandezo.

„Man labai sunku kalbėti apie savo komandą, bet pasikartosiu – man tai yra geriausiai besiginanti komanda, kurią esu treniravęs. Mes nuostabiai ginamės, gerai bėgame į puolimą ir ten pelnome daug taškų, o tai nėra lengva. Greitame puolime kartais pelnome apie 20 taškų, kai kitos komandos – 6-8. Nežinau, ar žaidžiame totalinį krepšinį, bet stengiamės“, – atsakė strategas.

Prieš 11 metų toje pačioje Pekino arenoje laimėjęs olimpinių žaidynių bronzą, dabar Hernandezas sieks aukso. Vienas žmogus, kuris liko iš tos komandos, yra Luisas Scola. 39 metų veteranas pusfinalyje pelnė 28 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, taip sužaisdamas dar vienas įspūdingas rungtynes.

Hernandezas sako puikiai žinąs, iš kur ateina toks Scola žaidimas.

„Jis labai sunkiai dirba. Paskutines 4 savaites prieš rinktinės treniruočių stovyklą jis savo namuose, kurie randasi vidury niekur, dirbo su individualių įgūdžių ir fizinio rengimo treneriais. Po to vykome į Panamerikos žaidynes, kur gyvenome arenoje. Laimėjome auksą ten, atvykome į Prancūziją, po to – į Japoniją ir Kiniją, jis visur toks pats. 

Ir dabar jis pasakė, kad turime 25 minutes pašvęsti. Po 25 minučių mes išjungiame triukšmą, išjungiame socialinę mediją, susikoncentruojame finalui. Dėl to jis dar žaidžia.“

Finale laukia ispaniško krepšinio triumfas. Net 14 krepšininkų žaidžia Ispanijos krepšinio lygoje – 8 iš Ispanijos rinktinės ir 6 – iš Argentinos.

Anot Hernandezo, abi šalys labai gerbia viena kitos krepšinio tradicijas, todėl galima tikėtis aukšto lygio finalo.

„Nežinau, ką apie tai galvoja likęs pasaulis, bet esu tikras, kad tai bus nuostabios rungtynės. Abi komandos žaidžia kietai, joms patinka laimėti, jos gerai viena kitą pažįsta. Gal tai nebus gražios rungtynės, kaip ir visi finalai, bet tai bus atkaklios rungtynės. 

Asmeniškai labai džiaugiuosi dvikova su Ispanija, labai gerbiu trenerį Scariolo, kuris yra vienas geriausių trenerių pasaulyje“, – sakė Hernandezas.



Komentarai:

Anonimas
Mldc argentina palaikysiu vien del scolos
2019-09-13
+8
Atsakyti
Belekas
Po tokio pasipūtimo nenustebčiau, kad finalas bus kaip 2010 kai sakė Lietuva pats parankiausias varžovas.
2019-09-13
-14
Atsakyti
Xe xe
fuksioras - pasiputelis
2019-09-13
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.