Lukošiūnas – apie kurį laiką trukusį „Žalgirio“ susidomėjimą ir Jasikevičiaus raginimus

2019-09-18 10:08

Pastaruosius du sezonus „Šiaulių“ komandos garbę gynęs snaiperis Karolis Lukošiūnas prieš prasidedant 2019–2020 m. sezonui žengė didelį karjeros žingsnį į priekį – oficialiai papildė Kauno „Žalgirio“ vyrų komandos gretas.

22-ejų metų 195 cm ūgio krepšininkas, pasibaigus praėjusiam sezonui, išvyko į JAV, kur kartu su keliais kitais lietuviais krepšininkais dalyvavo fizinio parengimo stovykloje bei augino raumenų masę. Grįžęs iš už Atlanto krepšininkas prisijungė prie „Žalgiris Professional Camp“ stovyklos bei netrukus įsiliejo į pirmąsias treniruotes su žalgiriečiais.

Kalbėdamas su „Žalgiris TV“ Lukošiūnas pasakojo, jog sulaukęs progos iš „Žalgirio“ klubo, ja negalėjo nepasinaudoti.

„Mano agentas sakė, kad „Žalgirio“ klubas išreiškė susidomėjimą manimi dar praėjusio sezono metu, kuomet rungtyniavau „Šiaulių“ ekipoje. Po sezono išvykau į JAV, kur treniravausi, bei netrukus gavau pasiūlymą prisijungti prie „Žalgirio“. Per daug negalvojau – „Žalgiris“ turi geriausią organizaciją Lietuvoje. Tai buvo geras šansas ir reikėjo juo pasinaudoti“, – tvirtino taiklią rankelę turintis žaidėjas.

Praėjusiame sezone tritaškius „Betsafe–LKL“ 35,6 procento tikslumu (67 iš 188) svaidęs žaidėjas prisimina, jog pirmosios treniruotės su kitais žalgiriečiais nebuvo lengvos, tačiau netrukus pavyko pagauti ritmą.

Be to, K.Lukošiūnui teko susipažinti ne tik kitokiais greičiais treniruotėse ar aukštesnio meistriškumo komandos draugais, tačiau ir trenerio Šarūno Jasikevičiaus sistema.

„Treneris tikrai moka išsireikalauti iš žaidėjų to, ką jiems reikia padaryti aikštelėje. Viskas turi būti sustyguota. Tai reiklus treneris, mėgstantis tvarką, – apie pirmuosius įspūdžius dirbant su Jasikevičiumi pasakojo naujasis žalgirietis. – Per draugiškas rungtynes kažkokių specifinių užduočių neturėjau. Man treneris leido pasireikšti ir davė žaidybinio laiko. Treneris teigė, jog atsiradus progai turiu mesti, nes esu metikas. Turėjau žaisti dėl komandos draugų ir vertinti situaciją.“

„Žalgiryje“ jau ilgus metus rungtyniauja kitas laiko patikrintas snaiperis – Artūras Milaknis. Kaip teigė pats Lukošiūnas, iš 33-ejų metų 195 cm ūgio žalgiriečio jis stengiasi pasisemti snaiperio žaidimo paslapčių.

„Žiūriu, kaip Milaknis išbėga iš užtvarų, kokius metimus jis meta. Deriniai metikams paprastai yra tokie patys. Mokausi iš Milaknio žaidimo. Bandau vizualiai jį atkartoti“, – kalbėjo Lukošiūnas.

Kaune Karolis susipažino ir su kitais būsimais žalgiriečiais – naujokais Zachu LeDay, Nigelu Hayesu ir Alexu Perezu. Kalbėdamas apie priekinės linijos krepšininkus Lukošiūnas tvirtino, jog „Žalgirio“ naujokai turėtų nesunkiai pritapti prie komandos žaidimo braižo.

„Iš pradžių nustebino, jog komandą papildę legionieriai nėra tokie tipiniai. Jie nėra tikrieji vidurio puolėjai, yra kiek žemesni, tačiau labai stiprūs po krepšiu. Tvarkosi neblogai, ypač Zachas. Galbūt Nigelui draugiškose rungtynėse kiek nekrito metimai, bet galima matyti, jog jie yra puikūs žaidėjai. Manau, kad įsilies į šią sistemą puikiai“, – aiškino Lukošiūnas.



Komentarai:

Tom
metimas tikrai matos kad geras. duokim vaikiui sansa. as uz tai kad pasisektu!!! sekmes
2019-09-18
Atsakyti
Taip
www.krepsinis24.eu !!! ateik ir patiks!!!
2019-09-18
+7
Atsakyti
Na
nemanau, kad is jo kokia te zvaigzde zada auginti.lkl zais, kad pagrindiniai nepervargtu.
2019-09-18
+6
Atsakyti
Lukosiunas
kaip tik sekmadieni pries buvusi kluba gales sublizget daug zaist
2019-09-18
Atsakyti
leo
bahuriukas neblogas,gerose rankose dabar. gali kazkas gautis,daugiau gudrumo aikstelej !!1
2019-09-18
+16
Atsakyti
Lukosiunas
tai dziaukites kad zalgiri zais nebus sabeckio likimas juk turejo bent jau du jaunus turet salia jokubaicio
2019-09-18
-11
Atsakyti
z
lkl autsaideriuose 7,5 tasku pernai per 19 minuciu ir 36 procentai tritaskiu.
2019-09-18
+3
Atsakyti
z
lkl autsaideriuose nieko nerode budamas 22 kaip ir nkl. Tai nebent kaip rezervinis zaidejas ant lkl prie tritaskio pastovet
2019-09-18
-8
Atsakyti
Anonimas
35,6 procentai, tikras snaiperis. puse lkl zaideju tada irgi snaiperiai
2019-09-18
+2
Atsakyti
Miunx
dar vienas prisisvaiges jaunuolis kuriam zalb.yb.is sugadins karjera. po metu los lenkijoj , rumunijoj arba estijos antroj lygoj
2019-09-18
-15
Atsakyti
fans2
galiu lazintins sis snaiperis daug geresne investicija nei sirvydis ryte. Zinoma, sirvydis auges toj sistemoj, bet zalgirio ir tokia duona auginti - ir tikrinti kas rinkoj gera. Na po 5 Metu matysim ar mano prognoze pasitvirtins.
2019-09-18
-9
Atsakyti
Anonimas
Man taip juokinga atrodo lyg butu pasirase su nauju perspektyviu zaideju. 22 metai lkl nieko neparode stebuklingo vos 7 taskeliai nu cia pofig tarkim, tipo snaiperis visgi turbut gerai meto bet ir tas pats pataikymas 35 procentai ne tai kad lkl bet ir tam paciam daug zemesnio lygio nkl. Lygina dar su milakniu kuris visa karjera 40+ pataikymo procenta laike vos ne 50 budavo kai kuriuose sezonuose lkl
2019-09-18
-4
Atsakyti
Kas nori pabendrauti? :) http://inx.lv/CdN
2019-09-18
-20
Atsakyti
Antanas
girdėjau jis turi psichine ne.galia
2019-09-18
-35
Atsakyti
Anonimas
na is milaknio kazin ar baisiai ka imanoma ismokt, geriau tegu ziuri nba, macijausko zaidima jaunystej nes milas eiline vidutinybe
2019-09-18
-10
Atsakyti
ulialia
Dar pernai kai zaide siauliuose akis uzkliudavo. Jokiu gandu negirdejau, tai pamasciau nepaims zalgiris, paims rytas. Kai nusitrauke kontrakta su siauliais, jau pamaniau i vilniu susiruose, bet aciu die klydau. O jei paleis sansa, pats kaltas. Tegu mokosi is luko.
2019-09-18
+13
Atsakyti
Egis
Žinoma,kad tokia galimybė įsitvirtint "Žalgiyje" jaunam, perspektyviam žaidėjui, koks yra ir K.Lukošiūnas pasitaiko dažniausiai vieną kartą, jei nepavyksta gali kaltint tik save patį. K.Lukošiūnas talentingas, techniškas, fiziškai pajėgus žaidėjas ir tik nuo jo paties darbo per treniruotes priklausys, kaip greitai jis galės ne tik keist, bet ir užimt A.Milaknio vietą galbūt jau nuo sekančio sezono. Sėkmės, Karoliui, atstovaujant Kauno "Žalgirį".
2019-09-18
+11
Atsakyti
Paprastas receptas
Praleisti kasdien 7/24 krepšinio salėje šlifuojant detales - ir būsi kur tik norėsi. Nakvoti reikia salėse - ten geriausiai ir nuomotis kambarį. Tai va - tik tiek...
2019-09-18
+24
Atsakyti
Šiaulių Pietinis
Sėkmės Karoliui. Dabar viskas priklauso tik nuo jo paties. Jau dabar yra geras, perspektyvus žaidėjas. Jei dirbs gali tapti labai geru, stipriu, rinktinės lygio žaidėju. P. S. sėkmės Karoliui linki visi Šiauliai !!!
2019-09-18
+26
Atsakyti
kunigas
Svarbiausia zurnalistai savo ikyriu demesiu nesugadins jauno talento, nea uzvercia liaupsem o poto stebisi kad ranka sudreba kai meta
2019-09-18
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.