Pergale pasidžiaugęs Jasikevičius: apie žaidėjų atsidavimą ir nestandartinį starto penketą

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-09-22 20:09

Kauno „Žalgiris“ dar pirmoje mačo dalyje į aikštę išleido visus 12 žaidėjų, visi jie galiausiai pasižymėjo ir „Betsafe – LKL“ čempionai pergalingai pradėjo 2019-2020 m. sezoną.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai sekmadienį Šiauliuose 94:63 pranoko vietos komandą ir kauniečių treneris po dvikovos džiaugėsi savo žaidėjų pasirodymu.

„Svarbiausia buvo laimėti, – sakė Jasikevičius. – Pirmos rungtynės yra specifinės, daug kas gali nepavykti, bet šiandien visai normaliai, momentais atrodėme visai gražiai. 

Svarbiausia man šiai dienai yra žaidėjų atsidavimas, fizinis pasiruošimas, nes tai yra bazė visam sezonui. Žaidėjai, kurie liko darbuotis su mumis nuo pradžių, fiziškai atrodo visai normaliai pasiruošę. Rinktinės žaidėjai, aišku, irgi yra formoje, tik juos reikia kažkiek atgaivini ar įvesti į sistemą. Bet jie stengiasi, gal tai tik laiko klausimas.“

„Žalgiris“ tik nuo antradienio turi visus krepšininkus, o vėliausiai sportuoti pradėjo australas Jockas Landale’as, lygiai prieš savaitę baigęs pasirodymą pasaulio čempionate.

Šiauliuose jis kilo nuo suolo ir savo pirmuosius taškus „Žalgiryje“ pelnė dėjimu greitoje atakoje, o iš viso per 14 žaidimo minučių surinko 14 taškų ir pagal šį rodiklį buvo antras komandoje.

„Daug nenoriu apie jį kalbėti, nes turėjo tik 2-3 treniruotes, tai labai sunku spręsti. Bet yra labai geras atsidavimas, labai gražus bendravimas, noriai priima informaciją“, – apie Landale’ą sakė Jasikevičius.

Starto penkete mačą vidurio puolėjo pozicijoje pradėjo Martinas Gebenas, o Landale’as jį keitė. Ar kažko tokio galima tikėtis ir ateityje?

„Pas mus niekada nebuvo standartinio starto penketo ir nemanau, kad bus, – atsakė Jasikevičius. – Reikia perprasti žaidėjus, jų mentalitetą, kuriems geriau pradėti, kuriems geriau eiti nuo suolo, kurie prisirenka pražangų ir susimažina savo minutes. Daug faktorių įeina į starto penketą. Galų gale kažkiek ir varžovas prisideda. Esame bandymų stadijoje ir svarbiausia, kad laimime ir imame informaciją iš šių rungtynių.“

Rezultatyviausiai „Žalgiryje“ žaidė 17 taškų surinkęs ir 8 metimus iš 10 pataikęs Zachas LeDay. Kitas priekinės linijos žaidėjas, Nigelis Hayesas, pridėjo 8 taškus, Gebenas įmetė 4, o paskutinis pasižymėjęs Paulius Jankūnas – 3.

Šie penki priekinės linijos žaidėjai buvo aktyviai kaitaliojami ir žaidė skirtingais duetais, pavyzdžiui, Jankūnas spėjo pažaisti su visais keturiais priekinės linijos kolegomis.

Anot Jasikevičiaus, taip ieškoma, kas geriausiai veiks ateityje.

„Iš vienų rungtynių labai anksti kreipti į tai dėmesį, bet faktas tas, kad stengiamės išbandyti juos, kaip jie atrodo, kuris geriau tinka su kuriuo. Matome juos per treniruotes, matome per rungtynes, kažkokią informaciją pasiimame. Stengsimės ją pritaikyti ateityje.

Kažkiek norisi, kad ir visi įeitų į sistemą, ir kad nepervargtų. Rinktinės žaidėjai sugrįžo iš absoliučiai fizinio ir emocinio piko, kur jie turėjo rodyti geriausią savo krepšinį. Jie šauniai įsijungė į komandą. Naujiems žaidėjams reikia viską perprasti. Daug ką bandome, stengiamės, kad jie pamatytų įvairias situacijas ir tas procesas dar manau tęsis kokį mėnesį laiko tikrai.“

Iki starto Eurolygoje „Žalgiris“ LKL pirmenybėse sužais dar dvejas rungtynes – kitą savaitę jų laukia dvikovos su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir Kėdainių „Nevėžiu“.



Komentarai:

Antanas
db tures proga is.purtelis lakt iki komos,nes iveike "galinguosius" siaulius
2019-09-22
-17
Atsakyti
djgaffer
Labai apylygė visa Žalgirio komanda.Puikus pavyzdys-šiandien atsarginiai įmetė 50 tšk.,kai startinis 44.Tai Šaras ir ieškos to optimalaus penketo,nes visi žaidėjai gali puikiai išnaudoti savo minutes.Laukia toks puikus galvos skausmas,kam kiek laiko duoti ir ką į startinį leisti.
2019-09-22
+13
Atsakyti
Anonimas
kodel pvz jokubaicio i starta niekada neleidzia? jis atrodo neprasciau nei like izaidejai isskyrus lekaviciu. siandien jis eilini syki gavo trash minutes-2 ir 4 kelinio gale
2019-09-22
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.