Įvertinimai žalgiriečiams: sistemą žinantys lietuviai ir kartus naujokų startas

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-10-05 00:20

Kauno „Žalgiris“ 2019-2020 metų Eurolygos sezoną pradėjo nesėkme namuose Vitorijos „Baskonia“ klubui – 58:70.

Vienintelis žalgiriečių gretose dviženklį naudingumo balų skaičių surinko Edgaras Ulanovas. Puolėjas per aikštėje praleistas 29 minutes pelnė 9 taškus (1/1 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Nugalėtojus į priekį vedęs Shavonas Shieldsas per 36 minutes pelnė 19 taškų (4/6 dvit., 2/5 trit., 5/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą pirmosiose šio sezono Eurolygos rungtynėse.


Edgaras Ulanovas – 8,5 balo
29 min., 9 tšk. (1/1 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd., 2 per. kam., 4 išpr. praž., 20 naud. balų.

Nuotr. BNS

Kaip ir pridera sistemą pažįstančiam žaidėjui, Ulanovas pirmosiose Eurolygos rungtynėse tapo kauniečių vedliu. Puolėjas nuo rungtynių pradžios provokavo varžovų pražangas ir puikiai kovojo po varžovų krepšiu – sugriebė 3 kamuolius puolime. Nors tiesioginis oponentas Shieldsas pirmoje mačo dalyje surinko 15 taškų, dauguma jų pelnė ne lietuvio klaidų dėka, bet dėl individualaus meistriškumo.


Artūras Milaknis – 8 balai
15 min., 9 tšk. (3/7 trit.), 2 per. kam., 8 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Snaiperis puikiai žino, ko iš jo reikalauja Šarūnas Jasikevičius, ir penktadienio vakarą susikūrė daug gerų metimų, kuriuos tris sykius pavyko realizuoti. Būtent Milaknio tritaškiai ketvirtojo kėlinio pradžioje „Žalgiriui“ leido laikytis arčiau varžovų. Taip pat veteraną reikia pagirti už darbą gynyboje, kur jis kelis kartus puikiai sureagavo ateidamas į pagalbą komandos draugui.


Marius Grigonis – 6,5 balo
30 min., 10 tšk. (0/3 dvit., 3/6 trit., 1/2 baud.), 3 rez. perd., 4 kld., 4 išpr. praž., 5 naud. balai.

Nuotr. BNS

Rungtynių pradžioje nemažai derinių buvo skiriama Grigoniui, tačiau toli gražu ne viską pavyko išpildyti, o didžiausia to priežastis – Youssoupha Fallas, blokavęs ne tik du lietuvio metimus, bet ir kėlęs realią grėsmę gynėjui įsiveržus į baudos aikštelę. 25-erių krepšininko žaidime ryžto ir užsivedimo netrūko, o tai atsispindėjo ir epizode, kuomet Marius, parkritęs ant parketo, perėmė kamuolį ir džiaugsmingai suriko. Vis dėlto 4 klaidų skaičius yra per didelis vienam iš pagrindinių „Žalgirio“ kūrėjų.


Lukas Lekavičius – 6,5 balo
23 min., 10 tšk. (4/7 dvit., 0/2 trit., 2/4 baud.), 2 rez. perd., 5 kld., 2 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Skirtingai nei Alexui Perezui, Lukui nereikia laiko adaptuotis Jasikevičiaus schemose ir tai jautėsi aikštėje, kur krepšininkas nuolat nardė į varžovų baudos aikštelę. Vis dėlto Lekavičiaus žaidime trūko rungtynių tempo kontroliavimo bei kitų žalgiriečių įtraukimo į puolimą. Taip pat 5 klaidų skaičius yra ženkliai per didelis, atsižvelgiant į tai, jog kai kurios iš jų buvo padarytos lygiose vietose.


Jockas Landale'as – 6 balai
20 min., 9 tšk. (3/4 dvit., 1/6 trit.), 4 atk. kam., 3 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Aukštaūgio žaidimas ne vienam galėjo priminti Deivido Sirvydžio pasirodymą Europos taurės dvikovoje su Krasnodaro „Lokomotiv“ – australas nestokojo pasitikėjimo savo jėgomis ir, nepaisant pirmų nesėkmingų keturių bandymų iš toli, realizavo penktąjį lemiamame kėlinyje. Landale'as pasižymi gražia metimo technika ir jau pirmoje Eurolygos dvikovoje galėjome suprasti, jog Jasikevičius neribos vidurio puolėjo laisvės perimetre.


Martinas Gebenas – 5,5 balo
9 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 2 atk. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Eurolygos debiutantas dvikovą pradėjo starto penkete ir iškart dėjimu pralinksmino susirinkusius sirgalius. Nors tiesioginiai oponentai jam nebuvo parankūs, Martinas tvarkingai išnaudojo jam suteiktas minutes ir ateityje galime tikėtis dar solidesnio lietuvio žaidimo.


Zachas LeDay – 5 balai
24 min., 7 tšk. (3/8 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), 6 atk. kam., 3 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Aktyviai dvikovą pradėjęs amerikietis, panašu, perdegė. LKL savo fizine jėga dominuojantis aukštaūgis pabandė tuo pasinaudoti ir prieš „Baskonia“, tačiau tai neveikė ir daugelyje atakų LeDay metimai buvo tiesiog skuboti. Gynyboje amerikietis taip pat turėjo problemų stabdant Tornike Šengeliją. Vis dėlto Zacho potencialas yra akivaizdžiai matomas ir reikia laiko, kol krepšininkas galutinai supras, ko Jasikevičius iš jo reikalauja.


Thomasas Walkupas – 5 balai
18 min., 2 tšk. (1/3 dvit.), 2 atk. kam., 1 rez. perd., 2 kld., 4 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Amerikietis gynyboje gavo užduotį prižiūrėti Pierria Henry ir puikiai su tuo susitvarkė, tačiau puolime Walkupui sekėsi gerokai sunkiau. Thomasas šioje dvikovoje buvo paslinktas į įžaidėjo poziciją ir akivaizdžiai su juo „Žalgirio“ puolimas strigdavo – gynėjas neretai perlaikydavo kamuolį ir dėl to atakose neatsirasdavo jų tęsinio.


Nigelas Hayes – 4 balai
22 min., 0 tšk. (0/5 dvit., 0/1 trit.), 7 atk. kam., 3 rez. perd., 0 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Taiklia ranka pasižymintis puolėjas šiose rungtynėse bandė kuo greičiau pelnyti taškus ir atliko kelis skubotus metimus. Vis dėlto taškų pelnyti Hayesui nepavyko net ir bandant įdėti kamuolį iš viršaus. Komandinėje gynyboje Nigelis porą kartų nesureagavo ir neatėjo laiku į pagalbą, o taip pat kelis sykius neatitvėrė aukštesnių už save oponentų, kovojant dėl atšokusio kamuolio. Vis dėlto amerikietis atliko nematomą darbą ir keliuose epizoduose susilaukė Jasikevičiaus aplodismentų.


Alexas Perezas – 2 balai
7 min., 0 tšk. (0/2 dvit.), 3 praž., -6 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Vienintelis įsiminęs geras įžaidėjo epizodas buvo dvikovos pradžioje, kai krepšininkas staigiai apėjo kibią oponento gynybą ir, giliai prasiveržęs, numetė perdavimą Grigoniui ant perimetro, kuriam nepavyko pataikyti. Dvikovoje meksikietis greitai prisirinko nereikalingų pražangų, o kurdamas atakas neatrodė užtikrintas, todėl didesnio Jasikevičiaus pasitikėjimo neužsitarnavo. „Žalgiriui“ verkiant reikia solidesnio Perezo žaidimo, pirmiausia, vadovaujant komandai, todėl reikia tikėtis, jog gynėjas jau kitą savaitę Milane parodys kitokį savo veidą.

Komandos kapitonas Paulius Jankūnas aikštėje praleido šiek tiek daugiau nei 3 minutes ir jo žaidimo objektyviai įvertinti negalime. Puolėjas aikštę paliko su neigiamu naudingumo balų rodikliu – -2.



Komentarai:

Jonas
kodel Jankuno negalima vertint??? visiskas numirelis ir tuscia vieta. bet kai asilu pilna arena, galima puse lemono ir sitam Auliui moket. liuks.
2019-10-05
-3
Atsakyti
Antanas
visi isskete uz.pakalius ir leidosi tvarkomi basku erzilu
2019-10-05
-2
Atsakyti
blll
Ir kokio velnio ta Pereza Jaske pasieme, kai laisvai galejo Ada Juskeviciu nusipirkt? Oj svilsim siemet...
2019-10-05
+1
Atsakyti
Amzinas
suptantu Peres momentus sunkus gyvenimo periodas bet reikia ieskotis pamainos ir skirtis.. per draugiskas net nesuzaide.. aisku yra zaidrju veliau issokanciu, bet VEF paskui turku vidutinioke ir i eurolygos starting five?? jis pike 26 metu ka turi ta turi... CV nekazka ir cia vietuoj Leo? ar zinote dar pg likusius rinkoje?
2019-10-05
+10
Atsakyti
Anonimas
ar normalioj komandoj brangiausias zaidejas gali zaist tik 3 minutes per kurias nesukrapsto ne tasko? o zalgiryje pasirodo gali. legionieriai visose komandose perkami kad temptu jas, o zalgiryje juos "augina" leisdami klyst ir laukdami kada prasilauz. uztai vietiniams talentams lieka tik trash minutes ir ranksluosciu padavinejimas.
2019-10-05
+12
Atsakyti
Anonimas
sudetis silpnesne ,prarastas ugis,atletiskumas..
2019-10-05
Atsakyti
Kkk
walkup -2 perez-1 lendel-4 hyes-3 grigonis-5 lekavicius-5
2019-10-05
+3
Atsakyti
kunigas
Svarbiausia persona Walkupas, trecius metus perspektyvus labai, kiek galima sirgaliui juo timet dar?
2019-10-05
+3
Atsakyti
fff
kazkaip tikiu kad gebenas gali tapt nemaza jega zalgirio, is sios sudeties jis yra geriausiai besiginantis priekines linijos zaidejas, ir ko gero bus antras centras po landale siemet, o leday kaip ir dabar daugiausia pf zais pries didziaja dali varzovu
2019-10-05
+8
Atsakyti
alio
pagal zaidziamas minutes ir alga,Jankunas yra daugiausia uzdirbantis zaidejas europoje....
2019-10-05
+16
Atsakyti
asd
Zalfaniai tai legendiniai - visa komanda tragiska o jie kaltina JAnkuna kuris 3 min zaide ir tiek metu atidave zalmargei :D tokiu apgailetinu fanu nemates as
2019-10-05
+16
Atsakyti
Zavackas
Jankūnui reikia visiškai kito tipo fizinio pasirengimo, nei jis įpratęs; reikia greičio, nors ir kažkiek mažiau svorio ir jėgos bus. Jis negali būti ant tiek sumedėjęs tokio amžiaus, kad jį Scola apibėgtų ir greičiu, ir minutėm.
2019-10-05
+13
Atsakyti
Asilo kailis
Geriausias tai Jankunas, jau net ir baudu neimeta, uztai alga vos ne didziausia.
2019-10-05
+12
Atsakyti
TDaY
Bl tas Perez tai dar sulrantam del ko gali neformoje buti, bet Jankunas... sitam lerdylai nevieta Eurolygoje. Komandos inkaras
2019-10-05
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.