Po pergalės LKL – Jasikevičiaus komplimentai buvusiems auklėtiniams ir pastebėjimas dėl Blatto

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-10-06 19:45

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai per ilgąją pertrauką beveik 13 minučių užtruko rūbinėje ir to vaisiai netrukus buvo matyti aikštėje. Dvi skirtingas rungtynių su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda puses sužaidę kauniečiai įsirašė dar vieną įtikinamą pergalę „Betsafe – LKL“ pirmenybėse.

„Žalgiris“ per pirmus du kėlinius praleido 45 taškus, tačiau iš karto po ilgosios pertraukos gynyboje pademonstravo visai kitokį veidą.

Trečiajame kėlinyje jie leido varžovams įmesti vos 2 metimus iš 8 ir išprovokavo 12 klaidų, o per šį ir ketvirtą kėlinius varžovai pelnė dvigubai mažiau taškų nei pirmoje pusėje – 23.

Fotogalerija

„Labai patenkintas antra puse ir, aišku, labai nepatenkintas pirma, – po dvikovos sakė Šarūnas Jasikevičius. – Išėjome nesusikaupę ir, atrodo, buvo nelabai geras užsivedimas. Gal daug emocinių jėgų pareikalavo penktadienio rungtynės, tačiau tai – pasiaiškinimai.

Dviejų skirtingų pusių rungtynės. Antroje pusėje buvo visai kitoks užsivedimas, o kai dar pavyksta pataikyti, į mūsų pusę būna ir rezultatas.“

Kam daugiausiai dėmesio buvo skirta per ilgąją pertrauką?

„Priekaištai dėl gynybos. 45 taškai po pralaimėjimo yra neatleistinas dalykas. Tikrai nesupratau, kodėl taip įvyko, – sakė „Žalgirio“ strategas. – Daug kur nesustabdėme kamuolio, komandinė gynyba labai strigo.

Panevėžys rungtynes pradėjo su žymiai geresne energija, kas logiška, nes LKL visada rungtyniausime ne tokie pailsėję, kaip varžovai, bet tai man skamba kaip pasiaiškinimai.“

„Žalgiriui“ Zachas LeDay surinko 15 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis rodiklis – geriausias per jo trumpą karjerą „Žalgiryje“. Visgi treneris Jasikevičius to pernelyg nesureikšmino, teigdamas, kad LeDay nėra žaidimą kuriantis krepšininkas.

Priešininkų stovykloje spindėjo buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Martynas Sajus surinkęs 17 taškų.

„Jeigu Sajokas įmeta 17 taškų, tai yra super. Jis – neblogai besiginantis žaidėjas, jam tokią viziją ir turėjome. Kiekvienam jaunam žaidėjui turime viziją, kai kurie pasiteisina, kai kurie ne. Dažniausiai jie neturi kantrybės, nori žaisti daugiau, kas logiška.

Tai mūsų vaikai ir už juos malonu. Jei kartais ir pridaro mums problemų, vis tiek malonu. Tas pats (Tomas) Dimša paskutiniu metu žaidžia solidesnį krepšinį, eina į priekį, (Marius) Valinskas sužaidė geras rungtynes.“

Vykstant rungtynėms „Žalgirio“ arenoje, iš Graikijos atskriejo žinia, kad „Olympiakos“ atleido trenerį Davidą Blattą. Apie tai išgirdęs Jasikevičius sakė nežinąs visų detalių, tačiau vis tiek likęs nustebintas.

„Tai tampa mada. Aišku, negaliu lįsti į kitų daržą, bet trenerių atleidimas tampa mada. Nieko nepadarysime, – sakė Jasikevičius. – Iš kitos pusės, iš Kauno žiūrėti, kas darosi Pirėjuje, negalima, bet lengviausias sprendimas yra atleidimas. Nors galbūt mes kažko nežinome. Kartais taip būna geriau, bet daugiausia situacijų tas kantrybės neturėjimas nežinau, ar priveda prie geresnių rezultatų.“



Komentarai:

Antanas
girdėjau prag.ertasnukis jau ant narkotikų persimete
2019-10-07
-3
Atsakyti
zalgiris
speju su asvel zenitu
2019-10-07
+12
Atsakyti
Anonimas
Idomu kada bus eurolygoj pirma pergale dabar armani po to real..
2019-10-07
-14
Atsakyti
x
Blatt\'as manau tikrai ne dėl rezultatų atleistas buvo, tai liūdija vien faktas, kad nieks iš kart jo nepakeitė, o laikinu Kemzūrą paskyrė. Įtariu, jog jis dėl ligos nebepajėgus buvo vadovauti komandai ir tiek. Žinoma, labai gaila, tikrai atrodė geras treneris ir puikus žmogus.
2019-10-06
+14
Atsakyti
Ne vien jankuno alio
alio neverks ant jankuno bedos daugiau ir gebenas nepasigyne nesusikalbejo pirmoi pusei nesusitvarke su sajum
2019-10-06
+5
Atsakyti
djgaffer
Visada smagu už buvusius žalgiriečius,net jei ir jie bėdų pridaro.Sajus išvis atrodo stipriai patobulėjęs,greičio įdėjęs nemažai,koordinacija taip pat pagerinta.Dar ir gana jaunas,tai jo tobulėjimą bus įdomu stebėti.
2019-10-06
+2
Atsakyti
Grafas
Nesuprantu. Zaidejus atleisti yra normalu. O treneris turi sedeti savo poste iki mirties ir dar kasmet keliant atliginima. Juk esat taip pat samdomi kaip zaidejai. Kokia cia mada. Pats per metus bent po pora zaideju atleidi. Tai gal irgi laikyk visus iki karjeros pabaigos.
2019-10-06
-19
Atsakyti
Anonimas
kiek Lekavičius dar gaus kreditų? Jokubaitis jau dabar rodo kad turi būti II įžaidėjas
2019-10-06
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.