13-metei Justei Jocytei – kvietimas į Lietuvos moterų rinktinę

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2019-10-08 19:00
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Lietuvos moterų krepšinio talentui Justei Jocytei atsivėrė dar vienos durys. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 13-metę mergaitę pasiekė kvietimas į Lietuvos moterų rinktinę.

Manto Šerniaus buriama komanda į stovyklą rinksis lapkričio mėnesį, kada startuos atranka į 2021 metų Europos čempionatą. 

Pirmojo lango metu lietuvės lapkričio 14-ąją Kėdainiuose susikaus su Albanijos rinktine, o lapkričio 17-ąją išvykoje stos į dvikovą su Turkijos nacionaline ekipa. 

Justė Veronika Jocytė

Justė Veronika Jocytė
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: SF, SG
Amžius: 13
Ūgis: 184 cm
Gimimo vieta: Palanga, Lietuva

Būtent akistata su Albanija regima kaip galimybė Jocytei ir kitoms Lietuvos jaunoms krepšininkėms parodyti save. 

Lietuvos rinktinę su Albanijos krepšininkėmis buvo suvedusi ir kvalifikacija į 2019 metų Europos moterų čempionatą. Tada mūsiškės pirmąjį mačą laimėjo 119:61, o antrąjį – 146:58. 

Atrankos E grupėje su lietuvėmis, albanėmis ir turkėmis taip pat dar varžysis Serbija.

Šių metų Europos U16 čempionate visu gražumu atsiskleidusi Jocytė vidutiniškai rinko po 19,6 taško, atkovojo po 8,3 ir perėmė po 2 kamuolius, atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo 20,4 naudingumo balo.

Jos vedama Lietuva nužygiavo iki istorinio finalo ir pasidabino sidabru, o Jocytė kartu su Audrone Zdanevičiūte buvo išrinkta į simbolinį turnyro penketą.

Penktadienį Klaipėdoje įvyks Jocytės debiutas Moterų krepšinio lygoje, kai jos atstovaujamas „Neptūnas“ savo aikštėje priims Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ komandą.

Praėjusią savaitę NBA legendos Tony Parkerio kvietimu Jocytė lankėsi Prancūzijoje, Vilerbano ASVEL moterų komandos akademijoje, kurioje atliko kelias treniruotes ir iš arti susipažino su sąlygomis.



Komentarai:

Andrius
sveiki draugai, visi jus pamirsot viena dalyka, ji dar yra vaikas. leiskit jai pabut vaiku. Kokia dar rinktine? ja ivels i ta suda su visom problemom. reik vaikui uzaugt ir leist dziaugtis savo gyvenimu. PVZ MEILUTYTE.
2019-10-09
Atsakyti
alio
o tai aip ji gavo LT pilietybe?gime USA,pasieeme USA pilietybe,tai kodel leido jei LT gauti pilietybe??nesuprantu...
2019-10-09
+3
Atsakyti
Blagadariniskas
iki kol svanco neparagavo, tada karjera baigiasi :D
2019-10-09
-5
Atsakyti
Ceska
na telentas tikrai nerealus, bet realiai ji vaikas dar, tai gali but kad perdegs kaip Meilutyte
2019-10-08
+15
Atsakyti
alio
bukim atviri,ja paiims i rinktine vien del reklamos,kad populiarinti moteru krepsini...ir tai gera taktika....
2019-10-08
+9
Atsakyti
Didysis ekspertas
Siaip ji tikrai netempia ir netemps rinktines lygio gerus tris ar keturis metus. Vien fiziskai. Tad kaip teisingai buvo pasakyta, Sabas issigando Parkerio ir visokio kitokio demesio, galvoja, kad pakvietus iskart visam gyvenimui LT atstovaus. Viskas su tuo gerai, bet to nepakanka. Nezinau kiek gauna benefitu tokie talentai, pvz., treneriai, priemones, infrastruktura ir dar daugiau, ar tik treningus LKF duoda.
2019-10-08
-12
Atsakyti
djgaffer
Čia jau užkulisinė LKF veikla prasideda,pirmas komentaras puikiai viską išdėstė.Kita vertus,tikrai džiugu,kad atkreipiamas dėmesys į tokius talentus ir kviečiama į rinktinę net nelaukiant žaidėjo(-os) pilnametystės.Nusipelnė Justė tokio pasitikėjimo,norėtųsi,kad jau ir vyrų rinktinėje daugiau jaunimo atsirastų.
2019-10-08
+14
Atsakyti
Nu
nuvargins vargse betampydami visur,juk dar tik bresta o jeigu trauma sunki nuo nuovargio,pvz truks Aschilas,Sabas tai puikiai zino
2019-10-08
-14
Atsakyti
:D
taip ir turi elgtis su talentais, nuo tokio amziau kuo daugiau praktikos su profesionalais o ne su savo amziaus kur visus viena ranka apzaidzia. Kaip Doncic pvz 16 metu jau eurolygoj zaide su profais ir taip dar labiau tobulejo nes tarp bendraamziu sustoji tobulet nes neturi pries ka kovot.
2019-10-08
-2
Atsakyti
baikit
spekuliacijas, jai tik kiek? tokiam amziui 1-2 metai pasaulio matyma apvercia aukstyn kojom, cia kabinasi visi, kad ji liktu krepsiny ir zinotu ji pati jog visos durys atviros- nes geniali tarp bendraamziu, ...bet jei hormonai susvies kad viskas dzin, tai...o komentai lyg butu profe 27m, atsibuskit, mokykloj 13-15m vaikas neisisiaizduoja, ka gali nuveikt universitete po 5 metu su geriausiais profesoriais, jai dabar ta aprodo
2019-10-08
-8
Atsakyti
fdfs
turetu atstovaut ji moteru rinktinej ateiti jei ras motyvacijos, po wnba
2019-10-08
-3
Atsakyti
Siaip
Galimai gudrus LKF ejimas bijant, kad ateityje Jocyte nesugalvotu atstovaut ne Lietuvai. Debiutavus suagusiuju rinktineje, toks pakeitimas taptu daug sunkesnis.
2019-10-08
+41
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 26

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.