Įvertinimai žalgiriečiams: rekordus gerinęs Walkupas ir tiesmukas LeDay

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-10-12 08:24

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko atidaryti pergalių sąskaitos 2019-2020 metų Eurolygos sezone. Šarūno Jasikevičiaus kariauna po atkaklios kovos svečiuose 81:85 pripažino Milano „AX Armani Exchange“ pranašumą.

Žalgiriečius pražudė pirmasis kėlinys, kurį šeimininkai laimėjo 23:7 ir per likusią rungtynių dalį Lietuvos čempionams nepavyko išsiveržti į priekį.

Kauniečių nuo nesėkmės neišgelbėjo ir asmeninius rekordus Eurolygoje gerinęs Thomasas Walkupas. Amerikietis aikštėje praleido 25 minutes ir per jas pelnė 19 taškų bei surinko 24 naudingumo balus, o abu šie rodikliai yra geriausi gynėjo karjeroje.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą nesėkmingai pasibaigusiose rungtynėse.


Thomasas Walkupas – 8,5 balo
25 min., 19 tšk. (7/9 dvit., 0/1 trit., 5/5 baud.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 1 kld., 4 išpr. praž., 24 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Iki trečiojo kėlinio antrosios pusės amerikiečiui įžaidėjo pozicijoje sunkiai sekėsi kurti atakas ir jos dažnai įstrigdavo, tačiau tuomet krepšininkas pradėjo naudotis savo staigumu pikenrolo situacijose prieš Luisą Scola ir rinko taškus iš baudos aikštelės. Ketvirtajame kėlinyje gynėjas pelnė pirmuosius 11 „Žalgirio“ taškų. Thomasas ne tik kad pagerino taškų ir naudingumo balų asmeninius rodiklius Eurolygoje, bet ir turėjo geriausią +/- santykį komandoje (+7). Tiesa, ketvirtojo kėlinio pabaigoje žalgirietis padarė grubią klaidą įmetinėdamas kamuolį į baudos aikštelę.


Lukas Lekavičius – 8 balai
19 min., 11 tšk. (4/7 dvit., 1/1 trit.), 4 rez. perd., 2 per. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Po slogaus „Žalgirio“ starto ant parketo pasirodęs Lekavičius iškart įnešė gyvumo į kauniečių žaidimą, o antrajame kėlinyje gynėjo pasiaukojimo dėka buvo perimti du kamuoliai paeiliui, kas Jasikevičiaus ekipai leido sugrįžti į rungtynes. Lukas tikrai būtų rungtyniavęs ilgiau, tačiau antroje mačo dalyje puikiai savo stiprybes įžaidėjo pozicijoje išnaudojo Walkupas.


Paulius Jankūnas – 7,5 balo
5 min., 6 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit., 6/6 baud.), 2 atk. kam., 4 išpr. praž., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Kapitonas ant parketo Milane išbuvo vos kiek daugiau nei 5 minutes, tačiau to užteko, kad su Lekavičiumi būtų antras naudingiausias žalgiriečių žaidėjas rungtynėse. Ir tą Jankūnas padarė prametęs abu metimus iš žaidimo. Paulius dvikovoje sužaidė dvi trumpas atkarpas ir per jas puikiai išnaudojo situacijas ieškodamas kontakto bei varžovų pražangas paversdamas taškais.


Artūras Milaknis – 7 balai
34 min., 8 tšk. (1/2 dvit., 2/3 trit.), 2 per. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Italijoje Milaknio laisvė buvo itin suvaržyta, tačiau veteranas vis tiek atrado progų metimams, kuriuos sėkmingai išnaudojo. Krepšininkas pritraukė daug dėmesio iš varžovų gynybos, o dėl to aikštėje praleido net 34 minutes. Būtent tokio užtikrinto snaiperio žaidimo sezono pradžioje ir reikia komandai, kuri vasarą pasipildė septyniais naujokais.


Marius Grigonis – 6,5 balo
24 min., 13 tšk. (3/5 dvit., 1/4 trit., 4/4 baud.), 4 išpr. praž., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Krepšininkas 7 taškus surinko per paskutiniąsias dvi minutes ir, jei ne tokia mačo pabaiga, Grigoniui dvikova būtų itin slogi. Marius mačo pradžioje, kai žalgiriečiai strigo puolime, ėmėsi iniciatyvos, tačiau ne visada atakos baigdavosi sėkmingai, o kelis kartus buvo priimti skuboti sprendimai atliekant metimus. 


Martinas Gebenas – 6 balai
7 min., 2 tšk. (1/1 dvit.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 3 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Šįkart aukštaūgis dvikovą pradėjo ne starto penkete, tačiau vis tiek sužaidė neblogą atkarpą. Eurolygos debiutantas aikštėje praleido mažiau nei 7 minutes, o per jas spėjo pelnyti 2 taškus. Martinas sykį puikiai sužaidė nugara, gavo pamoką iš Scola ginantis ant ūselio bei, gerai įvertinęs situaciją, nusimetė kamuolį ant tritaškio Lekavičiui. Gebenas pirmosiose dvejose rungtynėse paliko gerą įspūdį, todėl tikėtina, jog artimiausiose dvikovose jo žaidimo laikas gali išaugti.


Jockas Landale'as – 5,5 balo
26 min., 10 tšk. (2/5 dvit., 1/3 trit., 3/4 baud.), 4 atk. kam., 2 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta
Australas surinko dviženklį taškų skaičių, tačiau šįkart taškai neatpsindi bendro vaizdo aikštėje. Aukštaūgis daug sykių nepataikė iš patogių padėčių, o ketvirtajame kėlinyje, kai atrodė, kad „Žalgiris“ perlauš rungtynes, suklydo du kartus iš eilės. Landale'ui sunkiai sekasi prisitaikyti prie Eurolygos ir išaugusio fiziškumo, o dėl to vidurio puolėjas turi problemų tiek kovojant dėl kamuolių, tiek užbaigiant atakas.

Nigelas Hayes – 5,5 balo
25 min., 5 tšk. (1/3 dvit., 1/2 trit.), 5 atk. kam., 6 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Amerikietis rungtynes pradėjo starto penkete ir pelnė pirmuosius taškus per savo karjerą Eurolygoje. Vis dėlto žemu penketu dvikovą pradėjęs „Žalgiris“ už tai turėjo brangiai sumokėti, o Hayesas ne sykį gavo pamokų iš Scola ir Aarono White'o. Puolėjas taip pat porą kartų neišnaudojo missmatchų, kai ant ūselio likdavo prieš žemesnį už save oponentą.


Zachas LeDay – 4 balai
17 min., 5 tšk. (1/6 dvit., 0/1 trit., 3/3 baud.), 3 atk. kam., 4 praž., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Nepaisant to, jog LeDay dar praėjusiame sezone debiutavo Eurolygoje, krepšininkui yra sunku persiorentuoti, kaip reikia rungtyniauti po savaitgalio LKL. Vietinėse pirmenybėse jėga dominuojantis amerikietis tokiu pat žaidimu stengiasi rinkti taškus ir stipriausioje Senojo žemyno lygoje, tačiau bėda ta, jog Eurolygoje yra ne ką mažiau stiprių vyrukų už Zachą. „Žalgirio“ naujokui yra kuriami deriniai ant ūselio, tačiau kol kas jo žaidimas atrodo tiesmukas, o metimų pasirinkimas – nelogiškas.


Edgaras Ulanovas – 3 balai
13 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 2 atk. kam., 4 kld., -3 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Po galingo sezono starto – slogus pasirodymas Milane. Ulanovas praėjusią savaitę galingai pradėjo Eurolygos sezoną, tačiau puikios serijos pratęsti nepavyko. Po rungtynių pats puolėjas akcentavo agresyvumo trūkumą, o būtent jo ir geresnio sprendimų priėmimo Edgarui pritrūko mače su „AX Armani Exchange“. Taip pat krepšininkas padarė klaidų ginantis prieš Vladimirą Micovą, leidęs serbui veržtis į stipriąją pusę, ir konkurencinėje dvikovoje šį sykį nusileido solidžiau atrodžiusiam Milakniui.


Alexas Perezas – 2 balai
6 min., 0 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit.), 2 atk. kam., 1 rez. perd., 3 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Ne -6 naudingumo balai, kaip pirmoje dvikovoje, bet ir tikrai ne toks žaidimas, kokio norėtų „Žalgirio“ sirgaliai ir trenerių štabas. Perezas dvikovą pradėjo starto penkete ir nors gynyboje su Sergio Rodriguezu klaidų nedarė, kauniečių puolimas buvo visiškai įstrigęs. Perezas ne kartą perlaikė kamuolį, o užbaigiant atakas jo veiksmuose buvo galima įžvelgti neužtikrintumą. Alexo +/- rodiklis komandoje buvo prasčiausias (-10) ir natūralu, jog po tokios pirmosios mačo dalies įžaidėjas dar vieno šanso po pertraukos nebesulaukė.



Komentarai:

Krepsinis24.eu
ateikit i populiariausia krepsinio zaidima !!!
2019-10-12
-5
Atsakyti
Antanas
saunuoliai zalios par.odijos lavonai! taip ir toliau beviltiškai loskit ir man navara kelkit
2019-10-12
-1
Atsakyti
ddadu
atsimenate kaip ekspertai aukstino grigoni??Lietuvos ale ekspertai sake,cia eurolygos zvaigzde bus ir t,t, lmao.....pasaulio cempionate gryba pjove,ir zalgiri gryba pjauna...jis per letas per daug neatletiskas kad galetu buti vienas vedanciuju zaideju
2019-10-12
+8
Atsakyti
Adam
lkl 2 vieta siemet nusimato zalmargei
2019-10-12
-8
Atsakyti
Pff
antras rungtynes pagrer grynai pralošė šaras. rotacija nelogiška. jankūnas gebenas žaidė įspūdingai. gauna žaist po kellias minutes. visi kiti gryba pjauna dideli, prašom darykit klaidas tobulekit. apie.jokubaicio neleidima isvis patylet. žaidimo nekuria nei vienas pg. bet nk padays vel gerais uzsieniecius kaip visad. prades laiminet i gala. o lietivius pudys toliau.
2019-10-12
+13
Atsakyti
oiiiio
Kodel SENBUVIS Ulanovas(-3n.b. per 13min) gavo aukstesni ivertinima uz naujoka Pereza(+3n.b. per 5min)?
2019-10-12
+20
Atsakyti
oi
Ei vyras kuris tai parase, kodel Ule gavo daugiau balu uz Pereza nors Ules n.b. -3, o Perezo +3?
2019-10-12
+8
Atsakyti
Anonimas
kai lyderiu tampa medinis walkup,galima drasiai spet kad bus pralaimejimas.vietoj to kad leist jokubaiti i starta,genijus aiskina kad jam vietos sudetyje nera,geriau tegu kliurkas daro meksikonas,jis juk zalgirio ateitis.gaila labai del Roko kad jis patikejo zalgirio pasakelem,o dabar vel visa sezona trins suola nes "zalgiris turi per daug zaideju kad ji leistu".vakar pralose be 3 pagrindiniu zaideju losusiai komandai,kai gryz gudaitis milanas zalgiri padarys dar karteli,o meksikonu myletojas toliau kalbes apie energijas ir kiausus
2019-10-12
+1
Atsakyti
kunigas
Milaknis zaide 34minutes ir 3 kartus ismete 3pt
2019-10-12
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.