Spalio 24-osios NBA pulsas: spindintys europiečiai ir įsimintinos debiutantų naktys

2019-10-24 09:49

Tinklalapis „BasketNews.lt“ sugrįžta su NBA pulso rubrika, kur bus apžvelgiami įdomiausi nakties už Atlanto įvykiai.

Domanto Sabonio šou, Kyrie Irvingo ir Luka Dončičiaus benefisai, naujokų pasirodymai – tai ir daugiau – spalio 24-osios NBA pulse.

Spalio 24-osios NBA pulsas

Galingas Domas. Naują sutartį su Indianos „Pacers“ pasirašęs Domantas Sabonis NBA sezono starte puolime tiesiog sprogo. Starto penkete dvikovą pradėjęs Sabonis pelnė 27 taškus ir atkovojo 13 kamuolių, o tai buvo asmeniniams lietuvio rekordamas artimi skaičiai. Aukštaūgio asmeniniai NBA rekordai siekia 30 taškų ir 15 atkovotų kamuolių.

Domantas buvo rezultatyviausias savo komandoje, tačiau jo vedamą „Pacers“ 119:110 palaužė Detroito „Pistons“.

Kai 50 taškų neužtenka. Kyrie Irvingas Bruklino „Nets“ gretose debiutavo pelnydamas 50 taškų ir pagerino rekordą, kaip daugiausiai taškų debiutinėse rungtynėse naujoje komandoje pelniusio žaidėjo. Anksčiau rekordas priklausė Kiki Vandenweghe'ui, kuris 1984-aisiais atstovaudamas Portlando „Trai Blazers“ klubui pelnė 47 taškus.

Vis dėlto tokio galingo Irvingo pasirodymo neužteko ir jo komanda per pratęsimą 126:127 nusileido Minesotos „Timberwolves“ ekipai. Pats Irvingas turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau lemiamas jo metimas tikslo nepasiekė.

Ribotos minutės. Jonas Valančiūnas dėl kojos skausmų praleido visą pasiruošimo etapą, tačiau startavo atidarymo rungtynėse. JV dvikovą pradėjo startiniame penkete, tačiau sužaidė vos 16 minučių, per kurias pelnė 7 taškus, atkovojo kamuolį bei 5 kartus pažeidė taisykles.

Lietuvis taip pat pateko į nemalonų epizodą, kai Derrickas Jonesas antrajame kėlinyje atliko dėjimą per JV.

Kuklaus centro iš Lietuvos pasirodymo neužteko Memfio „Grizzlies“, kuri 101:120 nusileido Majamio „Heat“.

Dalaso Europa. Ne tik Sabonis šiąnakt išsiskyrė tarp europiečių. Luka Dončičius NBA sezoną pradėjo įspūdingai – 34 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai, o Dalaso „Mavericks“ iškovota pergalė 108:100 prieš Vašingtono „Wizards“ nubraukia ir slovėno 6 padarytas klaidas.

Europiečių vedama Dalaso ekipa sulaukė Kristapo Porzingio sugrįžimo oficialiose rungtynėse, o latvis aikštėje užfiksavo solidžius skaičius – 23 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai.

Aistros. „Mavericks“ vienu metu prieš „Wizards“ buvo įgijusi 23 taškų persvarą, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigojo komandas skyrė jau tik 7 taškai, o tuomet neatlaikė Dončičiaus ir Bradley Bealo nervai, kurie apsižodžiavo bei užsidirbo po techninę pražangą, o kadangi toks pažeidimas Vašingtono ekipos snaiperiui buvo jau antrasis, jis buvo išvarytas iš aikštės.

„Tai buvo puiku, – po mačo epizodą prisiminė Dončičius. – Tai – apie ką krepšinis ir yra. Tu neturi draugų ant parketo, o aš gerbių jį (Bealą) už tai, ką jis daro.“

„Tai tiesiog krepšinis, – kalbėjo Bealas. – Mes nesimušėme, jis (Dončičius) spardė mums užpakalius, todėl reikėjo kažką daryti.“

Teks palaukti. Ignui Brazdeikiui savo šanso NBA dar teks palaukti. Sezono atidarymo rungtynėse lietuvis buvo registruotas mačui, tačiau Davido Fizdale'o sprendimu ant parketo nepasirodė.

Be Iggy vertęsi Niujorko krepšininkai pripažino Greggo Popovichiaus treniruojamos San Antonijaus „Spurs“ ekipos pranašumą – 111:120.

Įsibėgėjo. Nikola Jokičius sunkiai pradėjo NBA sezoną ir sužaidus pirmąsias 43 minutes savo sąskaitoje turėjo 9 taškus, o jo indėlio pasigedusi Denverio „Nuggets“ turėjo minimalų deficitą prieš Portlando „Trail Blazers“.

Vis dėlto praėjusių metų MVP rinkimuose 4-oje vietoje likęs serbas aukštesnę pavarą įjungė lemiamomis minutėmis, kai pats pelnė 11 taškų ir atvedė savo komandą į pirmąją pergalę – 108:100.

Dvikovą serbas baigė savo sąskaitoje turėdamas 20 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

2000's. Klivlando „Cavaliers“ naujokas Dariusas Garlandas debiutavo NBA ir tapo pirmuoju 2000-aisiais gimusiu krepšininku pasirodžiusiu ant parketo. 19-metis dvikovą pradėjo startiniame penkete ir per 32 minutes įmetė 8 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Pirmasis debiutavęs NBA 1990-ųjų kartos krepšininkas buvo Jrue Holiday, 1980-aisiais Alas Harringtonas, 1970-aisiais – Terellas Brandonas, 1960-aisiais – Cliffas Robinsonas.

Svajonių debiutas. 2019-ųjų NBA naujokų biržoje 12-uojų šaukimu Šarlotės „Hornets“ pakviestas P.J. Washingtonas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje debiutavo su trenksmu. Lygos naujokas pelnė 27 taškus, pataikydamas 7 tritaškius iš 11 bei pagerino debiutinėse NBA rungtynėse pataikytų tritaškių rekordą.

Naujoko įkvėpta Šarlotės ekipa dramatiškai 126:125 palaužė Čikagos „Bulls“ klubą.

Oklahomos „Clippers“. Vasarą NBA sudrebino mainai, po kurių Paulas George'as persikėlė į „Clippers“, o „Thunder“ gavo Danilo Gallinari, Chrisą Paulą ir Shai Gilgeousą-Alexanderį. Visi šie krepšininkai buvo rezultatyviausi Oklahomos klubo sezono atidarymo rungtynėse, atitinkamai pelnę 21, 22 ir 26 taškus.

Vis dėlto buvusio „Clippers“ trio 69 taškų neužteko pergalei pasiekti – „Thunder“ 95:100 pripažino Jutos „Jazz“ pranašumą.

Apdovanotas. Filadelfijos „76ers“ gynėjas Benas Simmonsas buvo šalia trigubo dublio pergale pasibaigusiose rungtynėse prieš Bostono „Celtics“ – 24 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Nors krepšininkas ir nemetė tritaškio 161 kartą savo karjeroje, toks pasirodymas pradžiugino patį žaidėją.

„Aš turių įgūdžių, esu apdovanotas ir esu tikrai geras tuose dalykuose, kuriuos darau aikštėje“, – komentuodamas mačą sakė Simmonsas.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka

Nuotr. USA TODAY Sports-Scanpix

Dienos rekordai:

Taškai
Kyrie  Irving
Kyrie Irving
 

Kyrie Irvingas (50)

Atkovoti 
kamuoliai
Andre  Drummond
Andre Drummond
 

Andre Drummondas (23)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Malcolm  Brogdon
Malcolm Brogdon
 

Malcolmas Brogdonas,

Ricky Rubio (11)

Perimti 
kamuoliai
Kent  Bazemore
Kent Bazemore
 

Kentas Bazemore'as,

Elfridas Paytone'as (5)

Blokai
Jarrett  Allen
Jarrett Allen
 

Jarrettas Allenas (5)

Visi šios nakties rezultatai:

Spalio 24 d., ketvirtadienis
Indiana Pacers Detroit Pistons 110-119 stat »
Charlotte Hornets Chicago Bulls 126-125 stat »
Orlando Magic Cleveland Cavaliers 94-85 stat »
Philadelphia 76ers Boston Celtics 107-93 stat »
Miami Heat Memphis Grizzlies 120-101 stat »
Brooklyn Nets Minnesota Timberwolves 126-127 stat »
San Antonio Spurs New York Knicks 120-111 stat »
Dallas Mavericks Washington Wizards 108-100 stat »
Utah Jazz Oklahoma Thunder 100-95 stat »
Portland Trail Blazers Denver Nuggets 100-108 stat »
Phoenix Suns Sacramento Kings 124-95 stat »



Komentarai:

Nori susirasti sau merginą vieną naktį? Sveiki atvykę į --- http://Bredhot.Com
2019-10-25
+3
Atsakyti
dekingas
Labai smagu, kad grįžo NBA pulsas, puiki skiltis, visos naujienos pateiktos vienoj vietoj, dėl to krepsinio naujienas žiūriu tik basketnews :) Ačiū!
2019-10-24
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.