Jasikevičius: apie skystą pradžią, kartojamas klaidas ir ne estišką Kriisą

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2019-10-25 22:35

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą 70:56 patiesė Vilerbano ASVEL ir Eurolygoje iškovojo antrąją pergalę.

Šarūnas Jasikevičius po pergalės džiaugėsi pergale, bet pripažino, kad jį neramina kartojamos auklėtinių klaidos.

„Sveikinu fanus su pergale. Tikrai malonu žaisti prie 15 tūkst., nes fanai mus pastūmė, nes pradėjome mačą tikrai skystai. Pergalę skiriame Evaldui Beržininkaičiui, nes vakar mirė jo tėtis ir jo šiandien čia nebuvo. Tikrai skaudi netektis šeimai ir labai jį palaikome“ – konferenciją pradėjo Šaras.

Fotogalerija

„Grįžtant prie krepšinio, nelabai sugebėjau įlįsti žaidėjams į galvas, kad ASVEL – viena fiziškiauskių komandų Eurolygoje, su dideliu noru ir užsivedimu. Galbūt, didelis rezultatas Miunchene užmigdė žaidėjus, bet stengėmės įspėti ir vis tiek išėjome labai skystai. Šiai dienai svarbiausia rinkti taškus ir pergales, nes sezono pabaigoje jos bus labai svarbios. Kalbant apie žaidimo gerinimą, detalių vykdymą, augant, kaip nuskambėjau Milane iš berniukų į vyrus, tiek rungtynės su „Rytu“, tiek čia man nepatiko. Pirmoje pusėje buvome apstumdyti, išmušti iš pozicijų, jie gaudavo kamuolį kur norėjo.

Jau nebekalbu apie supratimą, kur yra kairė ranka ir kur dešinė. Man čia yra mistika, kadangi pats esu buvęs krepšininkas, taigi nesuprantu, kaip galima leisti varžovui prasiveržti į stipriąją ranką. Besikeičiant visais žaidėjais gynyboje, kažkiek tai gelbėjo. Mus pastūmėjo Walkupo, Ulanovo tritaškiai, nes kaip komanda nerodė solidaus komandinio žaidimo ir tai (tritaškiai) pastūmėjo mus ir kažkiek buvo smūgis jiems. Esu labai patenkintas taškeliu, bet šiam sezono periodui yra svarbu gerinti žaidimą ir nesu tikras, kad kai kurie žaidėjai jį gerina, nes kai kurie daro tas pačias klaidas“, – tęsė Jasikevičius.

– Ką galite pasakyti apie savo komandos pastangas gynyboje atsarginių žaidėjų vaidmenį?
– Apie fiziškumą kalbėjome dvi dienas, tačiau mano komanda to nesuprato. Kai esi palaikomas 15 tūkst. žmonių, tai yra nuostabiausias jausmas sportininkui ir turėtum būti labai nusiteikęs rungtynėms. Mums reikėjo laiko, kad atrastume penketą, kuris atsakytu fiziškumu ir paskutinius tris kėlinius nebuvome tokie blogi fiziškai, kaip pirmajame.

– Kiek svarbus buvo Jankūno išėjimas?
– Jis visą sezoną žaidžia puikiai. Tikrai yra geros fizinės formos, manau, su laiku duos dar daugiau. Tai žmogus, kuris nelabai nustebs, kai jį apstumdys. Gal apstumdys vieną kartą, bet kitą kartą susiims, atsiras teisingoje pozicijoje ar padarys tinkamą baudą. Jis buvo vienas iš tų, kuris davė esminį toną, gaila, kad su baudomis nepasisekė, bet čia ne esminis dalykas. Jis – labai  svarbus, ypač rūbinėje ir naujokams, kurie yra dar daug kuo apstulbę. Paulius buvimas mums duoda labai daug.

– Buvo dvejos sunkesnės Milaknio rungtynės, tačiau šiandien jo emocijos užvedė visą komandą. Kiek jis yra svarbus?
– Labai svarbus. Žinome jo galimybes, viskas yra daugiau negu gerai – darbas. Milaknis nėra tas, kuris gerai žaidžia vienas prieš vieną, priklauso nuo sistemos ir įžaidėjų. Jeigu jam sukuri progų, gal kartais ir nepataiko, bet dažniausiai išnaudoja savo šansus ir sezono pradžioje reikėjo laiko įsivažiuoti. Šį vakarą gerai kovojo su Kahudi, kuris įspūdingai pradėjo rungtynes ir jį sustabdė bei atvėrė mums aikštę.

– Kaip vertinate įžaidėjų pasirodymą?
– Thomas vedė komandą į priekį, žinome jo gynybinius sugebėjimus. Luko reikia truputį palaukti, nes dvejus metus žaidė visai kitaip. Gal yra primiršęs sistemą, reikalavimus ir tai yra procesas. Su sunkiu darbu, kuriuo pasižymi Lukas, viskas bus gerai.

– Kas yra tokio efektyvaus „Žalgirio“ gynyboje?
– Manau, kad Hayesas yra gerai besiginantis žaidėjas, Zachas neblogai susitvarko, ypač jei pradedame su visais keistis. Grigonis, Ulanovas jau žino sistemą, o Walkupas – vienas geriausiai besiginančių žaidėjų Europoje. Kai išeina toks mobilus penketukas, jis pridaro nemažai problemų varžovams ir atrodome tikrai neblogai. Į visą tą situaciją integruoti kitus žmones. Yra, kur tobulėti, bet mane jaudina, kad yra daromos tos pačios klaidos.

– Kaip Kriisai sekasi treniruočių procese?
– Gerai, manau, kad jam nėra lengva situacija, nes mėtomas tarp NKL bei mūsų komandos ir kuomet ateina, nelabai žino derinių, nors mūsų (ir dublerių) komandų sistemos yra gan panašios, bet deriniai vis tiek skirtingi. Jei pakelia pirštą į viršų prie 15 tūkst. žmonių, matosi, kad žmogui nelabai trūksta pasitikėjimo ir tikrai yra gyvas, ne estiškas bachūras. Malonu su juo bendrauti, tikrai nori. Dar vienas talentingas žaidėjas mūsų sistemoje, bet turbūt vėl reikia panaudoti tą pačią frazę: tų talentingų yra daug, bet į aukščiausią lygį išlenda vienetai. Viskas priklauso nuo jo, bet smagu su juo, nes labai fainas, gyvas vaikis, šypsosi visą laiką.

Nėra tekę matyti tokio žmogaus, kuris taip džiaugtųsi viena bauda. Bet viskas todėl, nes jis yra toks gyvas. Įspūdingos buvo „Žalgirio“ arenos ovacijos nustebino net ir mane. Nežinau, ar jis galės miegoti. Nežinau, ar užmiega greitai, ar ne. Man tokioje situacijoje su tiek metų būtų sunkoka užmigti. Tikėkimės, kad jam tai bus postūmis.



Komentarai:

VaidasKLP
Ziurke kaip tokiu metu neblogai juda. gaila tik kad susidejes su zalgiriu gali labai stipriai nudegti, kaip ir dauguma kitu jaunu zaideju
2019-10-25
-31
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.