Milaknis apie dėjimą: „Su Jankūnu turime žaidimėlių“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-10-25 23:23

Artūras Milaknis ne pernelyg norėjo kalbėti apie savo dėjimą, nors visi jo komandos draugai tą epizodą tik ir aptarinėjo.

Antrajame kėlinyje 33 metų gynėjas nuskuodė į greitą ataką ir pats ją pabaigė sudrebindamas lanką, taip nudžiugindamas sirgalius kur kas rečiau matomu epizodu, nei firminiai jo tritaškiai.

Šis dėjimas, atrodė, įaudrino pilnutėlę „Žalgirio“ areną ir tuo pačiu tapo ryškiausiu spurto 14:0 akcentu. Po šios atkarpos „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir daugiau rungtynėse nebeatsiliko.

Fotogalerija

„Tokie momentai, kai Artūras Milaknis įdeda į krepšį, jau tampa kasdienybe“, – juokais savo garsiausią vakaro epizodą nuleido snaiperis.

Netrukus jis visgi paaiškino, kad dėjimai – vienas iš lažybų su Pauliumi Jankūnu objektų, tačiau detalių neatskleidė.

„Su Pauliumi turime prisigalvoję visokių dalykų, kad gyventi būtų smagiau. Kad padidintume motyvaciją treniruotėse ir rungtynėse, turime šiokių tokių žaidimėlių. Dabar to neafišuosime, bet po sezono skaičiuosime viščiukus“, – pasakojo Milaknis.

Jo tritaškis antrojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą 21:20 „Žalgirio“ naudai, o jau kitoje atakoje Milas perėmė kamuolį ir nuskuodė į kitą aikštės pusę. Nors paskui jį bėgo kur kas aukštesnis Zachas LeDay, Milaknis nusprendė pats pabaigti ataką.

„Iš pat pradžių pagalvojau, kad galiu perduoti kamuolį, bet vėliau į galvą atėjo mintis, kad tai gali būti pirma ir paskutinė galimybė šiame sezone, todėl nusprendžiau pasinaudoti“, – su šypsena veide kalbėjo Milaknis.

Krepšininkas per 26 minutes pelnė 10 taškų (1/1 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 2 ir perėmė vieną kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, išprovokavo 2 pražangas bei pats du kartus pažeidė taisykles, taip surinkdamas 11 naudingumo balų.

„Žalgiris“ po pirmo kėlinio atsiliko 14:20, tačiau antrajame pelnė pirmus 14 taškų ir vėliau didžiąją mačo dalį pirmavo dviženkle persvara.

„Išėjome ne su ta energija, ne su tuo nusiteikimu, kaip planavome, kaip buvome kalbėję, nes žinojome, kad ta komanda žaidžia fiziškai. Jie žaidžia labai kontaktinį krepšinį, visi žaidėjai stiprūs fiziškai, aukšti, tai kažkaip neatsakėme į tai, mus išmušė iš derinių, iš puolimo, todėl pradžioje jie pabėgo“, – susitikimą komentavo žalgirietis.

„Žalgiris“ praleido vos 56 taškus. Ar tai gali būti ženklas, kad šiemet šioje aikštės pusėje kauniečiai turi daugiau ginklų nei anksčiau?

„Kiekvienais metais sistema tokia pati, gal žaidėjai šiemet šiai sistemai labiau tinka, – atsakė Milaknis. – Keičiamės dengiamaisiais ir mūsų aukštaūgiai gali pilnai atstovėti su varžovų mažiukais. Iš savo patirties žinau, kad kai visi keičiasi, yra labai sudėtinga pulti. Tas, manau, kažkiek ir išmuša komandas bei padeda mums.

Komunikacija, rungtynių planas, kur vienam žaidėjui neleidžiama kurti, kuris yra visos komandos kūrėjas. Lygiai taip pat išsimuša ir komanda. Taip pat ir pas mus – jei mūsų žaidėjus atjungia nuo komandos, mes vos sukrapštome 60 taškų.“



Komentarai:

zalgiris !
2019-10-27
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.