Galutiniu rezultatu džiaugęsis Ulanovas: „Žaidėme negražiai, nešvariai ir šlykščiai“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2019-10-25 23:13

Iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio be taškų likęs Edgaras Ulanovas galiausiai savo sąskaitą atidarė inicijuodamas lemiamą Kauno „Žalgirio“ spurtą. Lemiamą ketvirtį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pradėjo šešiomis klaidomis, o puolėjas iki tol buvo prametęs visus tris metimus iš žaidimo.

Gavęs kamuolį po krepšiu, Ulanovas nė nesudvejojo ir įveikęs varžovą pelnė pirmuosius savo taškus. Paskui 27-erių atletas dar pridėjo tritaškį, kuris galutinai įtvirtino „Žalgirio“ pergalę 70:56 sausakimšoje namų arenoje prieš Vilerbano ASVEL.

„Man nedegė, kad turiu būtinai „atsidaryti“. Smagu, bet visada jaučiausi užtikrintas. Ketvirtajame kėlinyje nebuvo jokių abejonių, – po dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ atsakė Ulanovas. – Nebus rungtynių, kad išeisime ir iš karto padarysime pranašumą. Visada nežinai, kaip gali būti. 

Fotogalerija

Labai svarbu, kad šiandien laimėjome, nebuvo labai geros rungtynės abiem komandoms, momentais nežaidėme gražiai, reikėjo labai vargti, atiduoti labai daug pastangų. Momentais žaidėme negražiai, nešvariai, šlykščiai, bet svarbiausia, kad to užteko.“

Kartu su Zachu LeDay daugiausiai žaidęs Ulanovas per 28 minutes iš viso pridėjo 5 taškus (1/3 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai), sugriebė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 2 pražangas, 2 sykius prasižengė ir užfiksavo 7 balų naudingumą.

– Prieš rungtynes buvo kalbėta apie varžovų fiziškumą. Ar pavyko šiandien į jį atsakyti? – žurnalistai paklausė Ulanovo.
– Kažkuriais momentais pavyko, kažkuriais ne. Žinome, kurie žaidėjai gerai kovoja dėl kamuolių ir kurie gerai veržiasi. Buvo momentų, kai nesukontroliavome tempo ir padarėme klaidų. Gynyboje vargstame tikrai ilgą atakos dalį, dėl tikrai ilgą laiką vargstame gynyboje ir paskui greitai prarandame kamuolį. Buvo daug negerų momentų, bet tuo pačiu reikia pasidžiaugti ir kitais dalykais, kai buvo spurtas, kai antrajame kėlinyje gerai susigynėme ir jie įmetė nedaug taškų.

– Antroji pergalė iš eilės. Kiek ši komanda dar gali žengti į priekį?
– Kiekvienose rungtynės vis išlenda kažkokios problemos. Per vienerias rungtynes pašalini problemas, bet tada išlenda kai kurios iš anksčiau. Kiekvienose rungtynėse skiriasi rungtynių planai, visada kažkas atsiranda. Ne paslaptis ir šiandien, buvo klaidų, žiūrėsime video, aiškinsimės ir bandysime gerinti tuos dalykus. Tai – darbo dalis, jog mokytumėmės iš klaidų. Aišku, norėtųsi jų nekartoti, bet žiūrėsime ir stengsimės.

– Kiek palengvėjo, kai ketvirtajame kėlinyje galiausiai pataikė pirmąjį metimą?
– Man nebuvo jokios naštos. Šiandien, pavyzdžiui, Artūras gerai žaidė, taip pat kiti žaidėjai. Man nedegė, kad turiu būtinai „atsidaryti“. Smagu, bet visada jaučiausi užtikrintas. Ketvirtajame kėlinyje nebuvo jokių abejonių.

– Ketvirtajame kėlinyje startavote šešiomis klaidomis, kas tada jums nepavyko?
– Žinoma, varžovas irgi nekvailas, bandė mus išmušti (iš vėžių), pradėjo viską keistis, netgi ne po pikenrolų, bet po kiekvienos užtvaros. Jie norėjo mus išmušti nuo kamuolio judėjimo, ką mes momentais tikrai gerai darome, kai kamuolys gražiai, kai visi paliečia kamuolį, kai pradedame draskyti jų gynybą. Jie tą norėjo iš mūsų atimti ir pradėjo agresyviai viską keistis. Momentais tikrai pasimetėme, paskubėjome, neįmetėme kamuolio aukštaūgiams prieš žemesnius. Žinojome, kad tai gali nutikti, bet šiai dienai svarbiausia bendras rezultatas, kuris yra pergalingas.

– Antrajame ketvirtyje įvyko spurtas 14:0, kurį vainikavo Artūro Milaknio reidas per visą aikštę ir dėjimas. Kiek ta atkarpa uždavė toną rungtynėms?
– Davė gerą toną. Neslėpkime, nėra taip, kad Artūras negali įdėti į krepšį. Žmogus yra ganėtinai atletiškas ir tikėkimės, kad tas dėjimas yra ne paskutinis.

 



Komentarai:

Anonimas
taikliai savo zaidima apibudino
2019-10-27
-4
Atsakyti
zalgiris !
2019-10-27
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.