Ulanovas pripažino antrose Eurolygos rungtynėse paeiliui kartotą „Žalgirio“ klaidą

2019-10-30 22:59

Kauno „Žalgiris“ fantastiškai išsigelbėjo ketvirtojo kėlinio pabaigoje, tačiau pratęsime, kaip teigė Edgaras Ulanovas, dėl fiziškumo stokos, svečiams iš Rusijos neprilygo ir turėjo pripažinti Sankt Peterburgo „Zenit“ pranašumą.

Krepšininkas per 30 minučių pelnė 12 taškų (2/6 dvit., 1/4 trit., 5/5 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas, tačiau pats pasiekė nuobaudų limitą bei 2 kartus suklydo, taip surinkdamas 7 naudingumo balus.

„Liūdna, kad pralaimėjome. Pralaimėjome šiandien fiziškesnei komandai, kuri išmušė mus iš daug puolimų. Visiškai išmušė mus iš savo žaidimo, nuo galinės linijos gynėjai pasitikdavo mūsų įžaidėjus, kietai, su kontaktu, o tai labai sulėtino mūsų tempą puolime ir mes labai strigome. Netgi buvo tokios lėtos improvizacijos, kur mūsų stiprybė būna, kai kamuolys greitai vaikšto.

Fotogalerija

Nors Ponitka pradžioje kentėjo nuo pražangų, rungtynių pabaigoje jis sužaidė labai gerai – atkovojo daug svarbių kamuolių, padarė daug svarbių įkirtimų, išprovokavo pražangas. Tai buvo labai stiprus postūmis „Zenit“ ir tai galiausiai nulėmė rungtynes. Šiandien svarbiausias buvo fiziškumas“, – rungtynes komentavo „Žalgirio“ puolėjas.

– ASVEL praėjusiose rungtynėse buvo išmušęs iš ritmo dėl fiziškumo. Kaip šį dalyką įveikti?
– Tai dalykas, kuriam reikia pasiruošti. Žiūrėjome video medžiagą, treneriai viską akcentavo, bet antrose rungtynėse iš eilės mus šituo dalyku baudžia. Nežinau, kiek reikia praeiti, kad šis dalykas pasikeistų. Tikėkimės, kad kitose rungtynėse neleisime varžovams taip ateiti ir mus nustūmti.

– Kas labiausiai nesiklijuoja su „Žalgirio“ puolimu antrose rungtynėse iš eilės?
– Varžovas irgi nekvailas – nori iš mūsų atimti kamuolio judėjimą, priversti mus ilgiau galvoti, sustoti su kamuoliu, priversti atlikti sunkesnius perdavimus, permesti ir panašiai. Šiandien labiausiai trūko agresijos. Jei viską mažesnis keičiasi prieš aukštaūgį, mums reiktų ne sustoti, o galbūt perduoti kamuolį kitam ir taip pabandyti sukurti pranašumą. Jei prasiverži, vis tiek kažkas turėtų padėti. Nėra, kada liūdėti – reikia ruoštis kitoms rungtynėms, kurios irgi yra labai svarbios.



Komentarai:

R
Reikėjo nupirkti M. Ponitką, o to ulanovo atsisakyti...
2019-10-31
-2
Atsakyti
Anonimas
visiskas grebliarankis, bet atlyginima gauna lyg butu kaip elitinis SF, kuomet neturi net normalios metimo technikos, driblingo, paprastu krepsinio pradmenu
2019-10-30
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.