Sunkiai su Kaunu išsiskyręs Westermannas: „Per paskutinius metus „Žalgiris“ tapo didžiųjų Europos komandų dalimi“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2019-10-31 20:24
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Leo Westermannas buvo vienas iš keturių Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkų, kurie ketvirtadienio vakarą atėjo pamėtyti į krepšį „Ulker Sports“ arenoje, nors Turkijos ekipa nusprendė atšaukti vakarinę treniruotę tarp dviejų rungtynių dienų.

Turkijos krepšinio grandai buvo ką tik grįžę iš Tel Avivo, kur vakar nusileido „Maccabi“ komandai, o ryt vakare jų laukia „Žalgirio“ iššūkis.

Kartu su Westermannu arenoje mėtė tik „Fenerbahče“ jaunimas, tačiau tai stebinti neturėtų. Prancūzas vakar Tel Avive žaidė tik 6 minutes, o šį sezoną Eurolygoje apskritai jo aikštėje praleidžiamo laiko vidurkis siekia vos kiek mažiau nei 8 minutes.

Šį sezoną metamos baudos

74%
12,6
Pataiko: 12,6
Taiklumas: 74,1%
Vieta lygoje: 15
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Nando De Colo

Sunki sezono pradžia ne tik Leo, bet ir jo komanda, kuri Eurolygoje laimėjo vos kartą per penkis mačus.

„Galėtų būti geriau – mes ne itin gerai pradėjome sezoną, – po pamėtymo žurnalistams iš Lietuvos Stambulo arenoje kalbėjo Westermannas. – Aš prisitaikiau gerai, pažinojau komandos draugus, areną. Viskas gerai, išskyrus rezultatus.

Žinojau, kad čia pralaimėjimai nėra priimtini. Man tai iššūkis. Esu patenkintas čia būdamas, bet reikia daug dirbti, kad pasiektume savo tikslus.“

Jo išvykimas vasarą iš Kauno „Žalgirio“, su kuriuo turėjo kontraktą šiam sezonui, tapo viena didžiausių tarpsezonio staigmenų Lietuvoje.

27 metų gynėjas sako su skaudama širdimi palikęs Kauną ir iki šiol apie jį negalintis kalbėti nesusijaudinęs.

– Ar sunku buvo palikti Kauną? – žurnalistai paklausė Westermanno.
– Labai. Žmonės mano, kad buvo lengva išvykti, bet Kaunui jaučiu kai ką ypatingo. Netgi atvykti į „Fenerbahče“ nebuvo lengva, aš tikrai myliu Kauną. Nebūčiau vykęs niekur kitur, išskyrus čia. Aš vis dar truputį jaudinuosi, kai kalbu apie Kauną, nes galiu pasakyti tik gerus dalykus.

– Ar antrąjį kartą palikti Kauną buvo kitaip nei pirmąjį?
– Taip. Ir pirmą kartą buvo gerai, bet per antrąjį buvimą Kaune jutau kai ką ypatingo. Dėl istorijos, atvykau jau sezonui prasidėjus, jie man suteikė galimybę po traumos. Esu tikrai dėkingas Kauno žmonėms ir dėl to buvo išvykti sunkiau.

– Ar prieš priimdamas sprendimą persikelti čia, matėte kažkokių privalumų Kaune?
– Kaip ir sakiau, nebūčiau kėlęsis į jokią kitą komandą. Jaučiu, kad per paskutinius metus „Žalgiris“ tapo didžiųjų Europos komandų dalimi. Čia jaučiau, kad yra galimybė laimėti trofėjų. Svarbi dalis mano sprendimo buvo ir galimybė dirbti su Obradovičiumi, su tokiais žaidėjais kaip Vesely, Sloukas ir taip toliau. Tai buvo sunku, bet tuo pačiu esu labai laimingas čia būdamas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta
– Minėjote, kad pralaimėjimai čia nėra toleruojami. Ko komandai trūksta sezono pradžioje?
–Yra daug dalykų. Negalima pamiršti to, kad esame jauna komanda, su trimis naujais žaidėjais. Jie visi yra labai svarbūs. Taip pat traumos – Vesely ir Lauvergne nėra pasiruošę šimtu procentų, Kaliničius tris savaites negalėjo žaisti. Mes stringame, todėl bus smagu žaisti namie. Per 9 rungtynes tik du kartus žaidėme namie. Tai sunkoka. Reikia tikėtis, kad dabar namie išsiaiškinsime, kaip reikia žaisti.

– Ar tai veikia komandą psichologiškai?
– Turime rasti būdą sužaisti, atrasti pasitikėjimą, sukurti komandoje atmosferą. Tai nėra lengva, bet dirbame, kad atsigautume. Žinome, kad kai pasieksime tokį lygį, kokio visi tikisi, mes galime pridaryti daug problemų kitiems.

– Šaro buvote treniruojamas dvejus metus, Željko – porą mėnesių. Ar galite šiuos trenerius palyginti?
– Yra panašumų, bet tuo pačiu yra daug skirtumų. Kiekvienas treneris turi savo krepšinio mąstymą ir to pritaikymą aikštėje. Ir taktiškai jie mato dalykus kitaip. Bet tai 50/50. Yra daug dalykų, ką galiu palyginti iš praėjusių metų su Šaru, bet tuo pačiu ir labai skiriasi. Gali lyginti, bet tuo pačiu ir negali.



Komentarai:

Zurnalistu policija
jusu straipsnis nieko vertas! pasiepia zurnalisto profesija! jums skiriamas ispejimas
2019-11-01
+4
Atsakyti
...
jau uzknisot biski zurnalistai... taip sunku atsukti mikrafona i save pries uzduodant klausima ir tada atsukti ji i kalbinamaji?
2019-11-01
-9
Atsakyti
Jou
Aha tikrai zalias baltas leo tik pergrazuojant visa interviu tai: siaip myliu Zalgiri bet fene yra geriau :)
2019-11-01
-2
Atsakyti
ekspertas
NETAPO
2019-11-01
+13
Atsakyti
LT
Idomu kada Birutis grys vienas talentingiausiu Lietuvos jaunuju centro puoleju ir sustiprins zalgirio kova po krepsiu labai jau ilgai gydosi trauma gi ne kokie raisciai nuplyso
2019-10-31
+3
Atsakyti
Mauras
Pagarba Leo. Amzinai zaliai baltas! Vienas is tu, kurie zinojo verte dauzant bei isniekinant raudona p@dla!
2019-10-31
Atsakyti
As
Galėtų vietoj Perezo grįžti
2019-10-31
+4
Atsakyti
Dilmah
lengva ir užtikrinta Fenerbahce pergalė! Su kuo juos išanksto ir sveikinu!
2019-10-31
-9
Atsakyti
djgaffer
Galėtų Leo ir daugiau žaisti,ypač kai Sloukas taip buksuoja.Bet Željko geriau žino,ko jam reikia.O Leo taip pat visada bus mylimas Kaune ir atsimenamas tik iš gerosios pusės.
2019-10-31
-1
Atsakyti
privilegija?
kodel Eurolygos dviguboje savaiteje suteikta \'privilegija\' keturioms komandoms (Alba, Armanis, Asvel, Baskonia) ilsetis/ruostis viena diena ilgiau?
2019-10-31
+14
Atsakyti
Anonimas
butu geriausiai, jei toliau feneris pralosinetu ir prasidetu atleidimai, ir galetu susigrazint dar si sezona zalgiris ji
2019-10-31
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.