Kilogramų priaugęs Jokičius sezono starte neprimena „Visų žvaigždžių“ rungtynių centro

2019-11-02 12:26
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

2019-2020 metų NBA sezoną Denverio „Nuggets“ pradėjo ne taip, kaip tikėjosi žaidėjai bei trenerių štabas.

Praėjusį sezoną iki Vakarų konferencijos pusfinalio nukeliavęs Denverio klubas vasarą išsaugojo branduolį, tačiau tai negarantavo sėkmingo starto – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai.

Viena iš „Nuggets“ prasto žaidimo priežasčių yra Nikola Jokičius, kuris po vasaros atvyko priaugęs svorio ir nedemonstruoja skaičių, kurie praėjusį sezoną MVP rinkimuose garantavo 4-ąją vietą. 

Nikola Jokic

Nikola  Jokic
Nikola  Jokic
MIN: 30.58
PTS: 15 (55.13%)
REB: 11.2
AS: 6.4
ST: 1.4
BS: 0.6
TO: 3.4
GM: 5

Tinklalapis „theathletic.com“ iš arčiau pažvelgia į Denverio ekipos startą 2019-2020 metų sezone.

„Mes per daug kalbame, – po pralaimėjimo 107:122 Naujojo Orleano „Pelicans“ klubui sakė „Nuggets“ vyriausiasis treneris Michaelas Malone'as. – Prieš sezono startą galime kalbėti apie dalykus, kuriuos norime pasiekti ir norime būti į titulą besitaikančia komanda. Tai – nesąmonė. Nepasakokite man to, o įrodykite.“

Pergalių ir pralaimėjimų balansas 3-2 atrodo žymiai geriau nei pats Denverio komandos žaidimas.

Niekas geriau neapibūdina „Nuggets“ žaidimo nei epizodas ketvirtajame kėlinyje, kai Jamalas Murray atliko perdavimą Jokičiui, bet jį perėmė Jahlilas Okaforas, kuris perbėgęs per aikštę pelnė du taškus, kurių greitose atakose „Pelicans“ surinko 37.

Po šio epizodo Jokičius iš nusivylimo pakėlė rankas į viršų, o Malone'as iš aikštės išėmė visus startinio penketo žaidėjus. Jokičius sprintavo iki atsarginių žaidėjų suolelio ir pliumptelėjo ant kėdės.

Per pirmuosius penkis mačus serbas sunkiai primena žaidėją, kuris dominavo per atkrintamąsias, o Denverio ekipos puolimas yra visiška klampynė – perdavimai ir situacijų skaitymas yra toli nuo elitinio lygio. 

„Šiuo metu turime daug vaikinų, kurie savęs neparodo“, – sakė Malone'as.

Bet viskas prasideda ties Jokičiumi, NBA žvaigžde, kuris trečiadienį buvo apžaistas Okaforo. 

Ši vasara Jokičiui buvo kitokia, nes aukštaūgis gynė nacionalinės rinktinės garbę pasaulio čempionate Kinijoje, kur Serbija finišavo penkta.

Kai serbas pasirodė „Nuggets“ pasirengimo sezonui stovykloje, jis svėrė 284 svarus (apie 129 kilogramus). Praėjusį sezoną prie Jokičiaus pavardės mirgėjo 250 svarų (apie 113 kilogramų), tačiau tai nebūtinai buvo tikslus skaičius. Tikriausiai, centras tik debiutiniame sezone svėrė 250 svarų, tačiau pernai dar tikrai nesvėrė tiek, kiek dabar.

Vis dėlto Jokičius išlieka ramus ir ketvirtadienio rytą jau atlikinėjo programą, sudarytą fizinio rengimo trenerio Felipes Eichenbergerio. Būtent ta pati programa padėjo serbui galingai startuoti pastaruosius du sezonus.

Eichenbergeris vasarą 10 dienų viešėjo Jokičiaus gimtajame mieste Sombore ir prižiūrėjo jį individualiose treniruotėse, o treneriui išvykus, buvo paliktas planas krepšininkui.

„Net ir Kinijoje aš dirbau pagal Eichenbergerio programą, – „The Athletic“ sakė Jokičius, pridėdamas, jog dalyvavimas pasaulio čempionate jo pasiruošimui sezonui įtakos neturėjo.

Vis dėlto „Nuggets“ vyriausiasis treneris pripažino, jog serbas nėra pasiekęs optimalios formos ir tai yra suprantama.

„Manau, kad jis (Jokičius) ir daug kitų vyrukų dar nepasiekė optimalios formos, – kalbėjo Malone'as. – Taip ir neturėtų būti. Atidarymo rungtynėse Portlande Jokičius nežaidė daug minučių pirmoje mačo dalyje, bet po pertraukos žaidė neįtikėtinai ir surinko puikius skaičius. Nikola neabejotinai yra geriausias mūsų žaidėjas ir kai jis žaidžia aukštame lygyje, su savimi pakelia į viršų ir kitus.“

24-erių centras per pirmuosius penkis susitikimus fiksuoja 15 taškų, 11,2 atkovoto kamuolio ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkius, tačiau jo įtaka „Nuggets“ puolimui, lyginant su praėjusiu sezonu, sumenko nuo 27,1 proc. iki 23,9 proc.

Taip pat 208 cm aukštaūgis išmeta vidutiniškai po 12,1 metimo iš žaidimo ir tai yra ženkliai mažesnis skaičius nei praėjusį sezoną (vid. po 15,1 metimo).

„Mes nepataikome metimų, neatliekame laiku perdavimų, – kalbėjo Jokičius po antrojo „Nuggets“ pralaimėjimo paeiliui. – Varžovai išstumia mus toli nuo mūsų žaidimo sistemos. Jie žaidžia agresyviai, o mes prie to neprisitaikome.“

Malone'as po gėdingo pralaimėjimo „Pelicans“ nekaltino atskirų žaidėjų, tačiau paminėjo, jog Okaforas dominavo rungtynėse ir Jokičiaus gynyba stipriai prisidėjo prie šio fakto.

Denverio klubas laukia atsakymų į klausimus, kurių sezono pradžioje netrūksta ir faktas, jog „Nuggets“ reikia daugiau indėlio iš savo „Visų žvaigždžių“ rungtynių vidurio puolėjo.



Komentarai:

Abdullah
Jam ant žemės nusileisti reikia pirma, susireiksmines žmogelis jaučiasi kažkuom.
2019-11-02
+6
Atsakyti
Racio
Pasirašė 150 mln kontraktą, tai ramus dabar:))
2019-11-02
+4
Atsakyti
SS
Kaip taip apsileist, po gero nba sezono atrodo , kad padejo ant krepsinio galutinai. Tai matesi ir rinktinej, suda male konkretu, vos judejo net keista ziuret buvo.
2019-11-02
+8
Atsakyti
kunigas
Primena kaimieti, kuriam reikia dalgio, botu ir nugertos pusles alaus. Atrodo kad kasis jam yra prievole.
2019-11-02
+23
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.