Lapkričio 5-osios NBA pulsas: lanko problemos ir geriausios Ingramo rungtynės

2019-11-05 09:47

Pirmasis Filadelfijos „76ers“ pralaimėjimas, netikėtas „Warriors“ herojus, nulinkęs lankas Mineapolyje, geriausios Brandono Ingramo rungtynės – visa tai ir daugiau – lapkričio 5-osios NBA pulse.

Lapkričio 5-osios NBA pulsas

PIRMOJI. Iki lapkričio 5-osios NBA buvo išlikusi vienintelė komanda, kuri lygoje žengė be pralaimėjimų. Vis dėlto po šios nakties lygoje be pralaimėjimų žengiančių klubų nebeliko – Filadelfijos „76ers“ išvykoje 109:114 neatsilaikė prieš Finikso „Suns“.

Šiuo metu NBA be „76ers“ yra dar trys klubai patyrę vienintelį pralaimėjimą – Los Andželo „Lakers“, Bostono „Celtics“ ir Majamio „Heat“.

IŠSIŠOKĖLIAI. „Suns“ jau sezono pradžioje prarado DeAndre Aytoną, kuris buvo nubaustas už neleistinų preparatų vartojimą, tačiau net ir tai nesutrukdė Arizonos valstijos klubui galingai startuoti.

Finikso ekipa po septynerių rungtynių savo sąskaitoje turi 5 pergales ir tai yra geriausias klubo sezono startas nuo 2013-ųjų.

„MVP!“. 40 taškų prieš „76ers“ pelnęs Devinas Bookeris Finikse sulaukė MVP šūksnių. 

Praėjusią savaitę 23-ejų sulaukęs Bookeris tapo aštuntu jauniausiu lygos istorijoje krepšininku, pasiekusiu 6 tūkst. pelnytų taškų ribą. Jis šį sezoną vidutiniškai renka po 26,1 taško ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus.

41. Tai yra numeris, kuriuo praėjusią vasarą naujokų biržoje buvo pakviestas žaidėjas, atvedęs NBA vicečempionus į pirmąją pergalę „Chase Center“ arenoje.

„Golden State Warriors“ naujokas Ericas Paschallis pelnė 36 taškus, o jo vedami šeimininkai net ir be pagrindinių žaidėjų 127:118 parklupdė Portlando „Trail Blazers“.

Paschallis rungtynes pradėjo įspūdingai ir po pirmojo ketvirčio jau buvo įmetęs 17 taškų, o tai yra geriausias „Warriors“ naujoko 12 minučių pasirodymas nuo 2010-ųjų, kai 18 taškų per kėlinį įmetė Reggie Williamsas.

MĖGSTAMAS VARŽOVAS. Nepaisant „Blazers“ pralaimėjimo, Damianas Lillardas dar sykį įrodė, jog jam patinka žaisti prieš „Warriors“. Portlando klubo vedlys dvikovoje pelnė 39 taškus, o tai jau buvo aštuntasis kartas paeiliui, kai gynėjas prieš „Warriors“ viršija 20 taškų ribą.

Praėjusį sezoną per keturis tarpusavio reguliariojo sezono susitikimus Lillardas prieš „Warriors“ vidutiniškai rinko po 28,3 taško ir 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

PAŽENKLINTAS. Jonas Valančiūnas dar sykį šį sezoną pateko į „plakatą“.

Mače su Hjustono „Rockets“, kuris pasibaigė Memfio „Grizzlies“ pralaimėjimu, ketvirtajame kėlinyje JV bandė po krepšiu sustabdyti įsibėgėjusį Ericą Gordoną, tačiau šis nesudvejojęs įkrovė kamuolį per 211 cm ūgio lietuvį.

Valančiūnas į „plakatą“ pateko ir sezono atidarymo rungtynėse, kai per jį įdėjo „Heat“ puolėjas Derrickas Jonesas.

50 MINUČIŲ. Tiek laiko laukė Minesotos „Timberwolves“ ir Milvokio „Bucks“ krepšininkai, kad mačas būtų pradėtas.

Taip atsitiko, nes prieš rungtynes buvo pastebėta, jog vienas iš krepšio lankų yra nulinkęs, todėl jį buvo privaloma sutaisyti.

„Aš tuomet pataikiau metimus ir buvau laimingas, – apšilimą prisiminė Giannis Antetokounmpo. – Ir kai jie pasakė, kad krepšio lankas yra palinkęs, pagalvojau: „O taip, štai dėl ko aš pataikau.“ 

Nepaisant kitokios nei įprastai rungtynių pradžios, Giannio statistika buvo įprasta: praėjusio sezono MVP pelnė 34 taškus ir atkovojo 15 kamuolių. Puolėjas visose šio sezono rungtynėse pasižymėjo dvigubu dubliu.

NUTRŪKO. Andre Drummondas siekė tapti pirmuoju krepšininku per pastaruosius 35 metus, kuris ketveriose rungtynėse iš eilės surinktų bent 20 taškų ir bent 20 atkovotų kamuolių, tačiau tai jam nepavyko. Praėjusios nakties mače su Vašingtono „Wizards“ aukštaūgis pelnė 15 taškų ir atkovojo 24 kamuolius. Drummondas pataikė vos 6 metimus iš 20.

Drummondas šį sezoną per penkerias rungtynes vidutiniškai atkovoja po 18,7 kamuolio ir prie to prideda po 22,1 taško.

SUGRĮŽIMAS. Vašingtono „Wizards“ gynėjas Isaiah Thomasas pirmą kartą nuo 2018 metų kovo mėnesio dvikovą pradėjo starto penkete. Per 24 minutes jis pelnė 9 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. „Man tai buvo ilgas kelias“, – sakė klubo operaciją po karjeros etapo Los Andžele patyręs Thomasas.

REKORDAI. Brandonas Ingramas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, į Bruklino „Nets“ krepšį įmesdamas 40 taškų. Jis pataikė 17 metimų iš 24. Jo komanda, Naujojo Orleano „Pelicans“, taip pat mušė rekordus, kai trečiajame kėlinyje įmetė 48 taškus, taip sužaisdamas rezultatyviausią ketvirtį klubo istorijoje. Viso to nepakako pergalei – „Nets“ laimėjo 135:125.

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka

Dėl nulinkusio lanko mačas Mineapolyje vėlavo 50 minučių
Dėl nulinkusio lanko mačas Mineapolyje vėlavo 50 minučių
Nuotr. Reuters – Scanpix

Dienos rekordai

Naudingumas

Kyrie Irvingas (40)

Taškai

Jamesas Hardenas (44)

Atkovoti 
kamuoliai

Andre Drummondas (24)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Ricky Rubio (10)

Perimti 
kamuoliai

Benas Simmonsas (7)

Blokai

Brandonas Clarke'as (4)

Pataikyti tritaškiai

Jamesas Hardenas (7)

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Lapkričio 5 d., antradienis
Washington Wizards Detroit Pistons 115-99 stat »  
Brooklyn Nets New Orleans Pelicans 135-125 stat »  
Memphis Grizzlies Houston Rockets 100-107 stat »  
Minnesota Timberwolves Milwaukee Bucks 106-134 stat »  
Phoenix Suns Philadelphia 76ers 114-109 stat »  
Golden State Warriors Portland Trail Blazers 127-118 stat »  


Komentarai:

pff
NBA komanda dabar yra ?
2019-11-05
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.