Įvertinimai žalgiriečiams: kovoje padėjęs išlikti Grigonis ir Landale'o potencialas puolime

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-11-08 23:32

Kauno „Žalgiriui“ Eurolygos namų rungtynėse nepavyko palaužti „Barcelonos“ žvaigždyno – 86:93.

Kauniečiai suklydo tik 9 kartus, bet stipriai pralaimėjo kovą dėl kamuolių – 19 prieš 34.

Šarūno Jasikevičiaus kariaunoje naudingiausiai žaidė Thomasas Walkupas. Amerikietis aikštėje praleido 28 minutes ir per jas pelnė 14 taškų (3/4 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Fotogalerija

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą dvikovoje su „Barca“.


Thomasas Walkupas – 8 balai
28 min., 14 tšk. (3/4 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 2 per. kam., 2 kld., 18 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Amerikietis puikiai įsiliejo į rungtynes nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir pagreitino „Žalgirio“ puolimą bei individualių veiksmų dėka po dviejų kėlinių jau buvo surinkęs 14 naudingumo balų. Vis dėlto po pertraukos Walkupas strigo varžovų gynybos gniaužtuose ir neretai perlaikydavo kamuolį.


Artūras Milaknis – 7,5 balo
23 min., 11 tšk. (1/1 dvit., 2/4 trit., 3/3 baud.), 2 atk. kam., 11 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Snaiperis turėjo mažai laisvės puolime, tačiau vis tiek sugebėjo susikurti pusprogių, kurias ir išnaudojo. Veteranas antrajame kėlinyje įrodė, jog taškus gali rinkti ne tik tritaškiais ir, pademonstravęs varymosi sugebėjimus, gražiai pergudravo tiesioginį oponentą. Milaknis yra vertinamas dėl gero lindimo iš po užtvarų gynyboje, tačiau ir jam nepavyko sugaudyti įsibėgėjusio Higginso.


Marius Grigonis – 7,5 balo
26 min., 14 tšk. (3/4 dvit., 2/4 trit., 2/3 baud.), 4 rez. perd., 4 išpr. praž., 16 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Prieš dvikovą buvo abejonių, ar Grigonis galės pasirodyti ant parketo, o Stambule patirtos traumos padariniai atsispindėjo pirmoje mačo dalyje. Pirmąjį gerą veiksmą puolime Marius atliko tik 15-ąją rungtynių minutę, kai giliai su kamuoliu įėjęs į baudos aikštelę išprovokavo varžovo pražangą. Po pertraukos gynėjas jau priminė tą Grigonį, kuris praėjusią savaitę pražudė „Fenerbahče“ – drąsūs sprendimai ir nusimetimai komandos draugams padėjo „Žalgiriui“ išlikti kovoje iki paskutinių minučių.


Zachas LeDay – 7 balai
30 min., 16 tšk. (6/11 dvit., 1/4 trit., 1/2 baud.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 13 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

LeDay trečiojo kėlinio pradžioje užkūrė tikrą pirtį „Žalgirio“ arenoje, kai per porą minučių pelnė 7 taškus ir išlygino rezultatą, o šis blykstelėjimas išgelbėjo amerikietį nuo labai blankaus pasirodymo. Pirmoje mačo dalyje puolėjas rinkosi vieną po kito neparuoštus metimus, o gynyboje, vietoje aukštesnių varžovų atitvėrimo, rinkosi šuolius į aukštį ir tai kainavo kelis neatkovotus kamuolius.


Nigelas Hayesas – 6,5 balo
30 min., 8 tšk. (1/2 dvit., 2/6 trit.), 5 atk. kam., 9 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Hayesui kliuvo užduotis gynyboje prižiūrėti Mirotičių ir nors Eurolygos žvaigždė pirmoje mačo dalyje prieš žemesnį oponentą surinko 15 taškų, ne visi jie buvo pelnyti dėl amerikiečio klaidų. Nigelas gynyboje lįsdavo iš priekio, o tokiais atvejais yra reikalinga komandos draugų pagalba, kurios puolėjas pasigedo.


Lukas Lekavičius – 6 balai
16 min., 6 tšk. (3/3 dvit., 0/2 trit.), 3 rez. perd., 3 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Po ant atsarginių žaidėjų suolelio praleisto mačo Stambule Lukas dvikovoje su „Barca“ pasirodė jau pirmajame kėlinyje ir pelnė 6 taškus paeiliui bei atrodė, kad sužais sezono rungtynes. Vis dėlto vėliau krepšininkas dvejojo savo veiksmais ir strigo prieš varžovų pasiūlytą kontaktą, o tai pasibaigdavo klaidomis.


Jockas Landale'as – 6 balai
15 min., 10 tšk. (3/3 dvit., 1/4 trit., 1/2 baud.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 11 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Australas ateityje gali tapti patikimu „Žalgirio“ taškų rinkėju, nes turi platų ginklų pasirinkimą puolime, tačiau jam dar sunku prisitaikyti prie varžovų fiziškumo, o dėl silpnos gynybos Jasikevičius aukštaūgio negali ilgai laikyti ant parketo, ką parodo ir žaidėjo +/- statistika (-11). Landale'as gynyboje pralaimėjo mikrodvikovas Tomičiui, o išsikeisdavęs ant perimetro nespėdavo su varžovų snaiperiais. Centras išsiskiria puikia metimo technika, tačiau sezono starte buksuoja pataikymas iš toli – 5 iš 20 (25 proc.).


Alexas Perezas – 5 balai
7 min., 5 tšk. (1/2 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 5 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Meksikietis dvikovą pradėjo starto penkete, tačiau vėliau pasitikėjimo iš Jasikevičiaus nebesulaukė ir po pertraukos iš viso sužaidė 5 sekundes. Gynėjas pataikė tolimą metimą besibaigiant atakos laikui, o po to realizavo baudų metimus, bet žalgiriečiams kovoje dėl atkrintamųjų reikia žymiai didesnio indėlio iš krepšininko, kuriam vasarą visi kabino pagrindinio įžaidėjo etiketę.


Paulius Jankūnas – 4 balai
5 min., 2 tšk. (1/2 dvit.), 0 naud. balų.

Nuotr. BNS

Tik pasirodžius ant parketo Jankūnas drąsiai prasiveržė link krepšio, bet prieš kapitoną nebuvo užfiksuota pražanga, o vėliau puolėjas gynyboje nespėjo prieš Oriolą. Būtent dėl lėtumo gynyboje Jasikevičius negalėjo Pauliaus ilgai laikyti aikštėje prieš mobilius varžovų aukštaūgius.


Edgaras Ulanovas – 3 balai
19 min., 0 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit.), 1 atk. kam., 3 praž., -4 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Ulanovui yra sunku žaisti prieš varžovus, kurie turi aukštus lengvuosius kraštus, o būtent Šmits ir Hanga lietuviui puolime tapo neįmenama mįsle. Edgaras aikštėje buvo nepastebimas, o dvikovos pabaigoje dar porą kartų neatitvėrė savo tiesioginio oponento, kas kainavo brangius kamuolius. 



Komentarai:

Kiskis
Ulanovas, Jankunas tai topiniai. Greiciau isvarytu tas Ulanovas irodyti savo lygi i uzsieni, bet aisku kam varyti kai jam aukso kalnus supila ir Kaune. Apie Jankuno alga ir zaidima isvis jau anektodai kuriami.
2019-11-09
+13
Atsakyti
LKF - Lietuvos Kauno Fanas
jonai, kada pamatysime straipsni, ar ne laikas zalgiriui issiskirti su landale?
2019-11-09
Atsakyti
na o kalbant apie rezervus,treneris eilini karta myztelejo i bata neisleisdamas nei jokubaicio,nei geben.cia turbut taip juos grudina ateities kovoms,bus tikri ranksluosciu padavinejimo asai kurie kitamet ranksluoscius padavines dar energingiau ir ismaniau!
2019-11-09
-3
Atsakyti
faktas kad lekaviciui sunku suprast kodel i starta eina meksikietis su tokiu varganu zaidimu o ne jis todel luko zaidime ir atsiranda tas neuztikrintumas kuri sukuria ne zaidejai,bet treneris dalindamas zaidejams roles kuriu jie neatitinka.apie jankuno "naudinguma" prikalbeta dar praejusi sezona,o ulanovas normalioj komandoj tik nuo suolo gal kiltu retkarciais.su tokia sudetim rezultatas visiskai logiskas,tik pusglusiai gali tiketis islost pries normalias komandas su kapitonu aulium ir pagr izaideju su sombrero :D komplektacijos klaidos kiekviena kart bado akis,apie tai jau net neidomu kalbet nes kartojasi kaskart kai susiduriama su padoria komanda o ne lkl sashlavynu
2019-11-09
Atsakyti
alio
zaidejas zaidzia 20 minu minuciu,tasku nepelno,per visa laika,gynyboje baisiai zaide,ir 3 balai??tai cia zemiausias balas>??nes cia satistika tai isleisk 10 metu vaika vietoj ulanovo,jis per 20 minuciu geresne statistika surinktu,nej 1 atk kamuolys
2019-11-09
+17
Atsakyti
Kkk
uz ka tokie ivertinimai izaidejams. lekavicius vertas 3, graudus vaizdas puolime. na perezaz gal 4 vertas.o apoe ule isvis tyliu.
2019-11-09
Atsakyti
Anonimas
Tai kada grys Birutis vakkar kaip tik truko centimetru po krepsiu kada Tomicius 218 verte taskus is po krepsio,pas mus isvis nera centro nei tas Landeilas fiziskai stiprus o Ladey truksta ugio argi cia centras su ugiu 202?
2019-11-09
-6
Atsakyti
Anonimas
cia isvis stebuklas, kad komanda, su tokia vidutiniska sudetimi, bet ir zaisdama praktiskai be izaideju, tokio lygio turnyre dar visai neblogai laikosi, ir yra netoli astuoneto..
2019-11-09
+19
Atsakyti
R
Dar tragiškesnis Ulanovas...Komplektacija tragiška. Ir dar Jankūnas ką veikia? Gal į pensiją sakau laikas...
2019-11-09
+10
Atsakyti
babu
sakykite ka norite,bet lekavicius yra tragiskas izaidejas,is esmes nulinis izaidejas....jis is esmes SG,bet del ugio PG zaisti turi...jokio vadovavimo komandai,geriausiu atvejiu prasiverzias atmes kazkam prie tritaskio ir tiek....o apie jankuna...laikas seneliui baigti karjera..ir nedaryti gedos...
2019-11-09
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.