Nusivylimo neslėpęs Milaknis: „Gynyboje vėlavome vienu žingsniu“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-11-08 22:34

Artūras Milaknis šį vakarą sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes Eurolygoje, tačiau snaiperio indėlio nepakako.

Vis tik rūbinėje, pasibaigus rungtynėms, Milaknis pozityvumu nespindėjo ir buvo ganėtinai nusivylęs, mat visas rungtynes į „Barcelonos“ žvaigždyną kabinęsis Kauno „Žalgiris“ namuose nusileido 86:93.

„Atvyko rimtas varžovas ir ruošėmės tam, kad bus klampios, nešvarios rungtynės. Kažkiek jos tokios ir buvo, bet vis kažkur vienu žingsniu atsilikome tiek gynyboje, tiek puolime. Net nežinau, kaip pakomentuoti, bet gynyboje kaip žiūrėjome ir tarėmės, suvėluodavome vienu žingsniu“, – po rungtynių sakė Milaknis.

Fotogalerija

– Komanda ryškiai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Ar tai galėjo būti viena iš pralaimėjimo priežasčių?
– Taip. Buvo akcentuota, kad komanda su dideliu ūgiu ir jų starto penketas yra įspūdingas ūgio prasme. Kažkiek ir ta gynyba mūsų buvo pritaikyta, kad nesurinktų tiek kamuolių, bet pasiėmė tikrai, ypač pirmoje pusėje, kurioje atkovojo daug kamuolių po mūsų krepšiu.

– Po pertraukos išėjote su gera energija, pavyko spurtuoti. Kas pasikeitė per pertrauką?
– Niekas. Buvo akcentuota tai, ką darėme blogai pirmoje pusėje, pakeitėme gynybos sistemą ir kažkiek išmušėme juos iš komforto zonos. Patiems pavyko išpulti, neblogai sujudėjo kamuolys, ėjome su kamuoliu ėjome ten, kur ir norėjome.

– Minėjote, kad vėlavote žingsniu gynyboje. Ar tuos vėlavimus sukurdavo „Barcelonos“ įkirtinėjimai?
– Buvo parinkta tokia gynyba, kažkur turėjome dvigubinti ir jų didelius baudos aikštelėje. Sakau, kažkur tai vienas, tai kitas surizikavome ten, kur nereikėjo ir taip susidėjo. Negaliu taip konkrečiai pasakyti, reikia žiūrėti video. Buvo ir įkirtimų, ir pagalba ant ūselio, nes norėjome dvigubinti.

– Ar Rolando Šmito žaidimas trečioje pozicijoje nustebino jus?
– Ne, nes treneris jau paminėjo dieną prieš, kad greičiausiai pradės ant Edgaro (Ulanovo), tad tikrai nenustebino.

– Mirotičius ir Higginsas kartu pelnė 51 tašką. Ar tai lėmė gynybos klaidos, ar jų talentas?
– Manau ir tas, ir tas. Netalentingas žaidėjas nežaistų „Barcelonoje“ ir tikriausiai negautų tokių pinigų, bet tikrai galėjome apmažinti tuos taškus. Tą ir planavome padaryti, bet nesigavo.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.