Jasikevičius: „Kai kurių žaidėjų aš dar tikrai nesuprantu“

2019-11-10 20:11

Po ilgosios pertraukos pajungiant iki tol nežaidusius Thomasą Walkupą ir Zachą LeDay Kauno „Žalgiris“ trečiajame ketvirtyje startavo atkarpa 17:3 ir devintąja pergale uždarė pirmąjį LKL varžybų ratą. 

Šarūno Jasikevičiaus kariauna Alytuje po nesėkmės Eurolygoje reabilitavosi pergale 91:65 prieš „Sintek-Dzūkiją“, tačiau pačiam strategui mačo eiga paliko dvejopą įspūdį.

„Nepatiko man, kaip po pralaimėjimo (Eurolygoje prieš „Barceloną“) išeiname su prasta energija. Buvo aibė žmonių, kuriems reikia šitų rungtynių, jiems reikia geriau pasijausti ir ne visi atsako į tokią lyg užduotį. Galvoju, jų galvose vyksta kažkokia tai kova, bet kai kurių (žaidėjų) aš dar tikrai nesuprantu. Kai kurie, aišku, atsakė į tuos klausimus. 

Rūbinėje pasakiau žaidėjams: „Jeigu jūs galvojate, kad treneris yra nusistatęs, tai taip nėra. Svarbiausia, išeikite ir įrodykite“.

Aišku, daug pas mus yra naujokų, nebus taip, kad visi eis genialiai, bet jau norisi kažko daugiau“, – po dvikovos kalbėjo Jasikevičius.

– Trečias kėlinys laimėtas 16 taškų persvara. Kiek prie to prisidėjo Walkupas ir LeDay?
– Prisidėjo. Žaidimas tapo gražus, kamuolys pradėjo judėti. Mes pradėjome žaisti su mintimis, į aikštę buvo įleisti žaidėjai, daugiau mažiau žinantys sistemą. Aišku, Zachas dar galbūt ne. 

– Kas geriau ginasi zona – Utenos „Juventus“ ar Alytaus „Dzūkija“?
– Negaliu taip atsakinėti į klausimus. Lyginant kitas komandas, yra specifiniai dalykai. Mums reikia žiūrėti į save ir žaisti mūsų krepšinį, ką galbūt 20 minučių darėme, o kitas 20 minučių turbūt nedarėme, jeigu imti atkarpas. Iš kitos pusės gerai, kad žaidžia visi žaidėjai, jie turi pasijausti (komandos dalimi), mes turime auginti sau pamainą.

– Trečiajame ketvirtyje tas pagerėjęs pataikymas labai padėjo.
– Pataikymas, aišku, padeda, jeigu tu žinai, kad susikursi metimus. Bet aš nežinau, kiek mes susikūrėme. Rungtynių pradžioje mes sprendžiame savo užduotis, o trečiajame kėlinyje koncentravomės pergalei. Nelabai liko laiko eksperimentams. Sakau, man norėtųsi kitokios energijos, ypač iš tų žaidėjų, kurie mažiau žaidžia Eurolygoje, kurie yra jaunesni. 



Komentarai:

Ko gero
Šaras čia apie save kalbėjo. Gautų tokią sudėtį kaip Šiaulių, ar Alytaus, nuli pergalių turėtų LKLe. Būtų po šauniausio trenerio ;)))
2019-11-11
+5
Atsakyti
Perezas
jau ilgai laukiama is perez ar ilgai taip temps LKL jei 20 min zaidzia gauna progu bet neisnaudoja eurolygoi po 5 6 taskus renka tai iki nauju metu ziuresim i jo toki zaidima
2019-11-10
+12
Atsakyti
mod123
bet is tikruju zalgirieciai aplamai kencia nuo to antipataikymo, nesuprantu kas jiems darosi kai laisvi neimeta, banguoja stipriai ant sito punkto, arba Saro bijo, arba tikrai mazokai dirba ant metimu treniruotese.
2019-11-10
+3
Atsakyti
Geben
o ka sarui suprasti is tokio kaip perez kad pataike 4 o toliau viska pro sali gebenui nera lengva savaitgali pazaidus savaite praleidus eurolygoi neturi min jokubaitis pirmos runktynes po traumos
2019-11-10
-5
Atsakyti
Perez
tai kaip ir waltonas buvo perez trumpi metimai mazai naudos 22 min daug zaidzia 4 taskai
2019-11-10
+9
Atsakyti
mod123
O jei kazka atleistu, netikiu, kad yra rinkoj geru kurianciu izaideju, nebent vel to paties lygio, arba nebent ispirkti kazka, bet ir tai sezono pradzia, sunkiai gautusi.
2019-11-10
+5
Atsakyti
mod123
Jei kalbant apie nekuriancius gynejus tai galejo paimt ta Bryant Weber kur Oly pernai buvo paeme, tas nors ir daug individualiu veiksmu atlikdavo,bet budavo efektyvus, bei atletiskas.
2019-11-10
+16
Atsakyti
djgaffer
Apie Lukošiūną spėju kalbėjo,kuris gavo daug minučių,bet daug gerų metimų prametė.Gauni proga,tai turi ja naudotis.O mažiau EL žaidžiantys Jokubaitis su Gebenu tikrai savo progom pasinaudojo.Svarbiausia,kad Rokui vėl su tuo pirštu nieko rimto nebūtų.
2019-11-10
+6
Atsakyti
Žinant
kokia situacija rinkoje yra su vidurio puolėjais ir kokia jų kaina,tai Landale teks ir toliau pratinti ir mikinti prie Žalgirio sistemos.O štai įžaidėjo vietoj meksikiečio tai ko gero teks paieškoti.
2019-11-10
+12
Atsakyti
Geras
ir kas tada yra laisvi rinkoje is gyneju jei Perez lauk,turiu omeny auksto lygio?
2019-11-10
+4
Atsakyti
Anonimas
kazkaip atrodo, kad tai jau paskutines perezo savaites cia, o gal net dienos. siandien visiskai suteiktu sansu nepasinaudojo. matant koks jis trapus psichologiskai, dabar turbut kris i dar didesne duobe.
2019-11-10
+17
Atsakyti
g
perezas galejo parodyti savo verte zaide daugiausiai bet deje nieko gero
2019-11-10
+14
Atsakyti
2020
perezas kaip visada lavonas
2019-11-10
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.