Dėl rinktinės apsisprendęs Kalnietis: „Gavome aukšto lygio trenerį“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-11-12 18:02
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Mantas Kalnietis buvo vienas iš kelių žmonių, kurie dar prieš LKF Vykdomojo komiteto posėdį žinojo, kad Arvydas Sabonis į rinktinės vyriausiojo trenerio postą teiks Dariaus Maskoliūno kandidatūrą. 

Švarcas, kaip Maskoliūną vadina artimiausi bičiuliai, yra geras Kalniečio draugas, ir vyrai dažnai bendrauja krepšinio bei gyvenimo temomis.

Maskoliūnas prieš kelias dienas susirašė su Kalniečiu ir jam pranešė apie sprendimą priimti Sabonio kvietimą tapti rinktinės vyriausiuoju treneriu. Galite neabejoti, kad Lietuvos rinktinės kapitonui ši žinia labai patiko.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Lietuvos rinktinė
Krasnodaro Lokomotiv
Pozicija: PG
Amžius: 33
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Aš 100 proc. pasitikiu šiuo sprendimu“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kalnietis.

Maskoliūno atėjimas į rinktinės vyriausiojo trenerio vietą išsklaidė ir bet kokias Kalniečio dvejones dėl galimo žaidimo ar nežaidimo nacionalinėje komandoje.

Po pasaulio čempionato pareiškęs, kad dar nežino, ar tęs karjerą rinktinėje, dabar Kalnietis sako esąs dėl to apsisprendęs.

„Norėjosi, kad turėtume aukšto lygio trenerį. Net neabejoju, kad dabar tokį gavome ir jo paskyrimas stipriai prisideda prie to, kad esu pasiruošęs atstovauti rinktinei“, – sakė Kalnietis.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
– Mantai, ko gali tikėtis rinktinė su Dariumi Maskoliūnu vyriausiojo trenerio poste? – „BasketNews.lt“ paklausė Kalniečio.
– Pirmas dalykas – jis turi autoritetą tarp žaidėjų, su juo bus tvarka. Jeigu daug kam atrodo, kad jis neturi patirties ar gali nesusitvarkyti su mūsų žvaigždėmis, daug kas labai klysta. Jis tai turi ir supranta krepšinį, paskutinius kelis metus patys žinote, kur dirbo ir su kuo. Manau, kad jo krepšinio supratimas jau anksčiau buvo gero lygio, o dabar dar patobulėjo ir žengė žingsnį į priekį. Visa tai jis galės realizuoti darbe.

– Minėjote, kad daug kam Maskoliūnas gali būti nepažįstamas ar neįvertintas. Ar tai dėl to, kad klubinėse situacijose jis turėjo sudėtingus atvejus „Žalgiryje“ ir „Lietuvos ryte“?
– Būtent. Žmonės nelabai įsivaizduoja, ką jis gali. Bet ir „Žalgiryje“ (prieš dešimtmetį) buvo neblogas žaidimas, tik patys žinote, kas buvo savininkas. Minčių ir idėjų jis ir tada turėjo, o nuo tada praėjo jau 10 metų. Visi turi suprasti, kad jis per tuos metus ne žvejojo ar medžiojo, o buvo prie geriausio trenerio ir jo žinių bagažas papilnėjo.

– Treneris Maskoliūnas minėjo, kad rinktinėje bus taikomas „Žalgirio“ žaidimo modelis. Kiek, jūsų akimis, tai teisinga kryptis?
– Teisingas toks požiūris, kuris atneša pergales. Kiekvienas treneris turi savo filosofiją ir stengiasi jos laikytis. Logiška, kad žaisime ant stiprybių ir silpnybių, ką akcentuoja ir „Žalgiryje“. Matysime, ar per trumpą laiką pavyks tai suprasti ir įsidėti į galvą.

– Treneris taip pat minėjo, kad bent jau šiai dienai nemato Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio žaidžiančių kartu. Kaip įvertintumėte jų žaidimą kartu šią vasarą ir ar turi šis duetas perspektyvų ateityje?
– Nežinau dėl perspektyvų, bet nepasakyčiau, kad tas jų žaidimas buvo visai netikęs. Gal tik nebuvo iki galo gerai nusišlifavęs. Bet negaliu pasakyti, kad buvo blogai. Buvo gerų atkarpų, kur jie sutilpo, buvo blogesnių. Nuo trenerio ir jo filosofijos priklauso, kaip jis mato ir renkasi. Matyt, jis rinksis kitokį sprendimą.

– Po pasaulio čempionato minėjote, kad dar nesate apsisprendęs dėl savo ateities rinktinėje. Ar dabar jau žinote savo planus dėl kitos vasaros?
– Aš visą laiką sakiau, kad į rinktinę važiuoju ne dėl trenerio, o dėl to, kad patinka joje žaisti, tai – garbė ir malonumas. Įvertinus situaciją po čempionato, žinojau, kad treneris Adomaitis atsistatydina, įvertinau kokia situacija, kad yra karas tarp FIBA ir Eurolygos, neaišku, kas bus, kuria linkme viskas pakryps. 

Norėjosi, kad turėtume aukšto lygio trenerį. Net neabejoju, kad dabar tokį gavome ir jo paskyrimas stipriai prisideda prie to, kad esu pasiruošęs atstovauti rinktinei.

– Kaip galvojate, ar gali keistis jūsų vaidmuo komandoje?
– Visiškai apie tai negalvoju, man tas neįdomu. Kol būsiu rinktinėje, galiu priimti ir mažesnį vaidmenį, ir svarbesnį. Atsiranda ir nauji jauni žmonės, su metais vaidmuo smunka ir normalu, kad mažėja. Kol esu reikalingas komandai, priimu visus variantus.



Komentarai:

asas
Aciu dievui Kalnietis liks pagrindinis PG!!! JES!!! Geriausioje europos lygoje zaidzia, meta 5.5tsk 16/4trajakai 2ast 6eff.. SUPER!!! Zalgirio sistema irgi Super!! Nes viskas daroma bus tik per JV ir DS super komanda!!! Mes laimesim! Manta Kalnieti manau reiktu isrinkti geriausia krepsininka siu metu kartu su jasikevicium!!
2019-11-13
+3
Atsakyti
Dainius
Mantui Kalnieciui, Jonui Maciuliui ir Pauliui Jankunui, Renaldui Seibuciui reikia atiduoti didelę pagarba, vyrai paaukojo vasaras ir sveikata vardan rinktines ir jie yra reikalingi rinktinei, nes turi sukaupę didelę patirtį ir dar galintys duoti geru dalykų. Galbut po sio olimpinio ciklo jie baigs karjera rinktinėje. Dar karta respect
2019-11-13
+5
Atsakyti
asas
Jeigu pateks i olimpiada daugiau niekad nieko blogo nebesakysiu ant zalgirio ir lietuvos slykscios zaidimo sistemos..o jeigu nepateks tai visa gyvenima sakiau ir sakysiu kad jus visi esat LOCHAI!
2019-11-12
-4
Atsakyti
asd
net lkl lygio nesiekia tas Maskoliunas ..nebent Prienam tinkamas nes ten Zalgirio dubleriai
2019-11-12
-18
Atsakyti
j
nereikalingas tu niekam...
2019-11-12
-16
Atsakyti
lol
sitas tai tikrai zalgirio sistemai tinkantis :D kodel nesusigrazinat paklydelio? :DD
2019-11-12
-1
Atsakyti
Lietuvis
Valioooooo😊
2019-11-12
-5
Atsakyti
Tigranas
Baigesi pagaliau LKF eksperimentai. Nejaugi nebuvo galima dar pries pora metu Maskoliuno paskirti vietoje to apsisaukelio trenerio, kuriam isvis reiktu trenerio licenzija atimti.
2019-11-12
+21
Atsakyti
Kameristas
Super, Maskoliunas turi didziule pagarba tarp zaideju, jo tikrai nesiuntines nieks, kaip siuntinejo fizruka.
2019-11-12
+15
Atsakyti
Anonimas nepjauk
pats tu grybas neismanelis supranti labai is galvos sumaste
2019-11-12
+8
Atsakyti
Anonimas
Bus žopa jei Kalnietis ir toliau atstovaus rinktinei su Jankūnu, abu nebetempia rinktinės lygio ir yra labiau inkarai tempiantys į dugną, taip pat tikiuosi rinktinėje nebus Motiejūno, Kuzminsko ir Lekavičiaus, kad rinktinė turės naujus įžaidėjus ir naujus PF.
2019-11-12
-32
Atsakyti
Anonimas
Jasikevičius kaip treneris grybų grybas yra o Maskoliūnas maumedis asistentas, visa laime kad iki olimpiados tik treniruos rinktine o ten kaip žinome rinktinė nepateks.
2019-11-12
-51
Atsakyti
Interviu
o is kur kalniecio interviu ar myklovas jam skambino kaip kapitonui
2019-11-12
-13
Atsakyti
Ceska
ee bet tai Kuze dabar gales uz rinktine losti
2019-11-12
-4
Atsakyti
Ramas
Is Kalno interviu galima suprasti, kad Adomaicio lygis ir buvo kaip fizruko, o dabar pagaliau turesim auksto lygio treneri, o fizrukas, nustekenes rinktine, tegul ir toliau sedi laikrascio parodijoje.
2019-11-12
+29
Atsakyti
Anonimas
Valiooo, jei Kalnietis i rinktine varys tai be abejo ir Maciulis su Jankunu, visa sena Zalgirio chebra prisimint senus gerus laikus vel.
2019-11-12
-21
Atsakyti
O prieš tai buvęs treneris kokio lygio? Tegul tik nejuokina nėra lietuvoj trenerių apart maestro Jasikevičiaus ir Kurtinaičio likę tik diletantai. Tad geriau vietinis diletantas nei užsienietis profesionalas
2019-11-12
-14
Atsakyti
VaidasKLP
auksto lygio treneris su pravarde melynosio fizruko asistentas... Driblingo virtuozas Kalnietis su tokiu treneriu toli plauks
2019-11-12
-28
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 33

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.