Žaidėjų tausojimui pritariantis Cubanas: „Būtų kvaila ignoruoti mokslą“

2019-11-13 16:16
Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Pastaruoju metu NBA netyla kalbos apie komandų sprendimus tausoti savo lyderius, tačiau Dalaso „Mavericks“ savininkas pritaria šiai idėjai.

Didžiausią šurmulį sukėlė Los Andželo „Clippers“ sprendimas tausoti Kawhi Leonardą, ypač tose rungtynėse, kurios transliuojamos per nacionalines JAV televizijas, kurios moka milžiniškus pinigus už galimybę rodyti rungtynes tiesiogiai.

„Problema nėra žaidėjų tausojimas, – teigė Cubanas. – Manau, jog komandos turėtų būti protingesnės, kuomet renkasi kada tai daryti. Aš visiškai pritariu žaidėjų taupymui. Blogiau už reguliariojo sezono rungtynes praleidžiantį krepšininką yra žaidėjas, negalintis žaisti atkrintamosiose.“

„Mavericks“ savo ruožtu praėjusio šeštadienio rungtynėse ant parketo neišleido Kristapo Porzingio, kuris nežaidė 20 mėnesių dėl patirtos kryžminių kelio raiščių traumos.

„Viskas paremta turimais duomenimis, – sakė Cubanas. – Nesiekiame šaipytis ar įžeidinėti lygos ar fanų tik tam, jog tai (žaidėjų tausojimas) atrodo įdomu. Išleidžiame begalę pinigų ne tik analizei ir dėl taip puikiai suprantamų priežasčių, bet ir biometrijai, kad žinotume kaip turėtume elgtis.“

„Būtų kvaila ignoruoti mokslą“, – pridėjo „Mavs“ savininkas. 

Cubanas taip pat pabrėžė, jog krepšininkų žaidimo kokybė buvo prastesnė, kuomet jie žaisdavo daugiau laiko.

NBA žvaigždės kaip C.J. McCollumas, Damianas Lillardas ar LeBronas Jamesas jau anksčiau pasisakė, jog nenorėtų, kad jų žaidybinis laikas būtų kontroliuojamas.

Galų gale Cubanas pridėjo, kad ryškiausios NBA žvaigždės kur kas dažniau matomos atkrintamųjų metu.

„Įprastai daugiau žvaigždžių matote atkrintamosiose. Komandos naudoja trumpesnes rotacijas, o geriausi krepšininkai gauna daugiau minučių. Tai ir yra tai, ką norite matyti, tiesa?“, – retoriniu klausimu užbaigė „Mavericks“ savininkas.



Komentarai:

Anonimas
Jo jo varykit pirkit bilietus i rungtynes kur diena pries pagr. zaidejas atsisakys losti. Ir aisq sezono nemazins nes visad budavo 82 rungtynes. Tai gaunasi loterija perkant bilieta nes nzn kas los.
2019-11-14
-9
Atsakyti
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-11-13
+5
Atsakyti
666
Siandieninis verslas tai virs visko! Vietoj to, kad mazintu rungtyniu skaiciu, kas butu logiskiausia, jie zaidzia antrom sudetim, bet bilietu kainos - didziausios.
2019-11-13
+2
Atsakyti
Anonimas
atrodo esi lietuvis, tai tikrai turetum zinoti kaip prasigeres gyvulys atrodo.
2019-11-13
+9
Atsakyti
Antanas
Jo snukis kaip prasigerusio gyvulio
2019-11-13
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.