Įvertinimai žalgiriečiams: kovoje padėję išlikti du „Žalgirio“ ginklai bei gynyboje klydęs Walkupas

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-11-19 23:20

Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimų seriją Eurolygoje pratęsė Atėnų „Panathinaikos“, kuris Lietuvoje 86:85 palaužė Šarūno Jasikevičiaus kariauną.

„Žalgirį“ šioje dvikovoje pražudė fantastiškas Nicko Calatheso pasirodymas – 19 taškų, 12 rezultatyvių perdavimų ir 32 naudingumo balai. 

Naudingiausiai šeimininkų gretose žaidęs Edgaras Ulanovas per 31 minutę pelnė 11 taškų, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 15 naudingumo balų.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą nesėkme pasibaigusioje dvikovoje.


Lukas Lekavičius – 8 balai
21 min., 14 tšk. (4/7 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.), 5 rez. perd., 3 kld., 4 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. BNS

Prieš buvusį klubą Lekavičius rungtynes pradėjo nervingai ir per pirmąsias dvi minutes užsidirbo 2 pražangas bei greitai buvo pakeistas Jasikevičiaus. Jei po pirmosios dvikovos pusės Lukas savo sąskaitoje turėjo -4 naudingumo balus, tai po pertraukos tik jo dėka „Žalgiris“ išliko kovoje iki paskutinių sekundžių. Įžaidėjas prasiveržimais ir savo energija pagyvino sustojusį kauniečių puolimą bei antrą mačą paeiliui buvo geriausias žalgirietis Eurolygoje. Gynyboje jis taip pat patikimai darbavosi, uždarydavęs varžovams stipriąsias puses.


Edgaras Ulanovas – 7,5 balo
31 min., 11 tšk. (1/1 dvit., 0/1 trit., 9/10 baud.), 3 atk. kam., 4 išpr. praž., 15 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Retai kada pamatysime žaidėją, kuris per 31 minutę iš žaidimo išmeta du metimus ir sugeba tapti naudingiausiu savo komandoje. Ulanovo žaidimo ant ūselio šioje dvikovoje nematėme, tačiau lietuvis varžovus atakavo kitose vietose ir taškus rinko nuo baudų metimų linijos. Tiesa, norėtųsi, jog Edgaras imtųsi daugiau iniciatyvos, juolab, kad lyderystės iš komandos senbuvių reikalauja ir Jasikevičius.


Jockas Landale'as – 7 balai
24 min., 12 tšk. (0/3 dvit., 4/6 trit.), 8 atk. kam., 12 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Kaip ir Lekavičius, Jockas nežibėjo pirmoje mačo dalyje, tačiau po pertraukos buvo antrasis „Žalgirio“ ginklas po Luko, bausdavęs varžovus pikenpopais ir antroje mačo dalyje ant parketo išbuvo net 17 minučių. Vis dėlto australo didžiausias trūkumas išlieka gynyba, kur aukštaūgis tiek nespėja perimetre, tiek nepriima kontakto baudos aikštelėje.


Artūras Milaknis – 6,5 balo
26 min., 11 tšk. (2/5 trit., 5/6 baud.), 4 išpr. praž., 11 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Snaiperis pirmoje mačo dalyje dvejojo tokiose padėtyse, kokiose visada smeigdavo tritaškius ilgai negalvojęs, o tai prisidėjo prie strigusio „Žalgirio“ puolimo. Po pertraukos Milaknis jau jautėsi laisviau, o jo tritaškis su pražanga paskutinėmis sekundėmis iki maksimumo įaudrino „Žalgirio“ areną. Vis dėlto snaiperis yra įpratęs pataikyti nuolat, todėl, kai reikia specialiai pramesti baudos metimą, atsiranda keblumų.


Zachas LeDay – 6,5 balo
17 min., 15 tšk. (5/10 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 12 naud. balų.

Nuotr. BNS

LeDay įspūdingai pradėjo mūšį ir per 5 minutes surinko 11 taškų. Atrodė, jog varžovai dvikovoje tiesiog neras priešnuodžių amerikiečiui, kuris pirmajame kėlinyje tapo pagrindiniu ir kone vieninteliu adresatu „Žalgirio“ puolime. Per pirmąją mačo dalį 15 taškų surinkęs Zachas po pertraukos aikštėje išbuvo vos 3 minutes, o tam neabejotinai turėjo įtakos skuboti aukštaūgio sprendimai bei Papagiannio buvimas ant parketo.


Marius Grigonis – 6 balai
24 min., 9 tšk. (2/4 dvit., 1/7 trit., 2/2 baud.), 7 atk. kam., 4 rez. perd., 12 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Grigonis ir toliau rungtyniauja jausdamas skausmus, o tai matosi ir jo žaidime – lietuvis nesiima iniciatyvos tiek, kiek prieš traumą bei privengia kontakto. Marius pramušė varžovų krepšį iš toli tik šeštuoju bandymu, tačiau tai yra visiškai pateisinama dėl treniruočių nebuvimo. Atrodė, jog lietuvio taikiniu puolime taps Fredette'as, tačiau amerikietį Grigonis nugara į krepšį atakavo tik pirmoje atakoje. Verta pagirti krepšininko komandinę gynybą, kur žalgirietis kelis kartus puikiai atėjo į pagalbą komandos draugams.


Paulius Jankūnas – 5 balai
13 min., 5 tšk. (2/2 dvit., 0/1 trit., 1/1 baud.), 6 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Kapitonas puolime išnaudojo savo progas ir buvo naudingas, tačiau prie savojo krepšio susidūrė su problemomis. Būtent Jankūnui būnant ant parketo „Pao“ žaidė geras atkarpas ir bėgo į priekį, o veterano +/- rodiklis buvo prasčiausias rungtynėse (-18).


Thomasas Walkupas – 4,5 balo
18 min., 6 tšk. (0/2 dvit., 2/3 trit.), 3 atk. kam., 5 rez. perd., 3 kld., 5 praž., 3 naud. balų.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Pagrindinio įžaidėjo vietą užėmęs Walkupas puolime per daug dvejojo ir rinkosi metimus ne iš patogiausių padėčių, o vietomis dar ir perlaikydavo kamuolį. Už gynybą vertinamas Thomasas antradienio vakarą buvo baudžiamas tiek Calatheso, tiek Fredette'o, tiek Rice'o. Jei Calatheso laisvi tritaškiai buvo daugiau rizika ir susitarimas, tai kitų gynėjų prasiveržimai į stipriąją pusę – amerikiečio klaidos.


Nigelas Hayesas – 4,5 balo
24 min., 2 tšk. (1/5 dvit., 0/1 trit.), 5 atk. kam., 1 rez. perd., 5 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Hayesas prisidėjo prie kitų komandos draugų ir taip pat sprendimų pasirinkimu neblizgėjo. Amerikietis atliko kelis neparuoštus metimus, o porą sykių jam tiesiog nepavyko užbaigti atakų nugara į krepšį. Kaip jau tampa įprasta, Nigelas patikimai darbavosi tiek komandinėje gynyboje, tiek asmeninėje, o jo +/- rodiklis (+10) buvo prastesnis tik už Grigonio (+14).

Rokas Jokubaitis sulaukė gimtadienio dovanos ir Jasikevičiaus nuo atsarginių žaidėjų suolelio buvo pakeltas jau pirmajame kėlinyje. Vis dėlto ant parketo 19-metis išbuvo vos porą minučių bei du sykius suklydo.



Komentarai:

ulialia
Na dar niekad ant Jankuno nepykau taip kaip vakar. Thomas\'as gauna perdavima kampe (3pts), Walkup\'as bega link savo zaidejo, tada keicia krypti link Thomas\'o, o Jankis stovi atsiputes ir laukia kas bus... Kas buvo turbut pamenam visi. Galima suprasti kai bandai ir nespeji, bet kai net nebandai tai neatleistina, ir tikrai D.Thomas nebuvo tas zmogus ant kurio butume rizikave.
2019-11-20
-2
Atsakyti
x
leday užkniso lipimas į medį , haysas vienintelis tipinis kraštas bet kažkodėl per jį nežaidžia, na ir nepataiko jis. grigonis traumuotas ir kai yra šaro mediniai kareivėliai aikštėje visiškas sastingis. landale ir lekavičius nesisteminiai žaidejai todėl jų niekas ir neperpranta užsiaučia ir pasiveja ketvirtame kelinyje.
2019-11-20
+4
Atsakyti
Gilo
"Lekavicius antras rungtynes geriausias" ta prasme ar mes tas pacias rungtynes ziurim? Kazkokia akla meile jam nebent cia pripazinimas kad Zalgiris isbando kazka naujo kaip pav zaidimas be izaideju, nes kas yra izaidejas PAO vskar parode. Ir jo pritariu ivertinimas tarsi viskaa buvo visai gerai nors is sono nieko gero nebuvo ir rezultatas neatspindi, kad PAO valde rungtynes.
2019-11-20
+10
Atsakyti
babu
kas juokingiausia,tai tas vienas komentatorius visus macus si sezona sako per visus 9 macus,kartoja kiekvienam mace ,kad Jankunui neparankus varzovas :PPtai per greitas,tai per atletiskas,tai per taiklus,tai per aukstas ir t.t. smulkmena,bet kazkaip prajuokina kai tas komentatorius per visus zalgirio macus eurolygoje kartoja kad jankunui neparankus varzovas...
2019-11-20
+8
Atsakyti
alio
ir juoka kelia lekaviciaus aukstinimas,turbut vienas prasciausiu izaideju per pastaruosius 5-10 metu zalgirio...visiskai nevaldo komandos,perlaiko kamuoli...jei tam meksikieciui butu leide mazdaug iseik i aikstele ir daryk ka nori...bet kazkodel meksikieti ispraude i remus,i lekaviciui mazdaug siausk daryk beleko px
2019-11-20
+1
Atsakyti
alio
balai tokie lyg laimejo,o ne nuo 2 kelinio be prosvaisciu jokiu apie pergale pagalvoti.....juokingi reitingai...
2019-11-20
-4
Atsakyti
asas
Ivertinimas Treneriui: 2 Visu pirma zaidejai vel bijo mesti i krepsi..kaltas tik treneris Visu antra daug sansu kad treneris supis grigonio karjera leisdamas jam zaisti traumuotam..o nuo mazu nesugijusiu traumeliu ir prasideda kuno birejimas..
2019-11-20
-8
Atsakyti
Anonimas
lekavicius niekam tikes o gavo 8
2019-11-20
Atsakyti
vv
Leday 6.5 balo ? what ? visiškai nepagristas vertinimas. Ar jis kaltas kad jo neleido antroje dalyje? O pirmoje dalyje buvo geriausias žaidėjas
2019-11-19
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.