Į lengvus varžovų taškus pirštu bedęs Ulanovas: „Mes nebuvome iki galo protingi“

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-11-21 22:57

Kauno „Žalgiris“ per tris dienas išgyveno antrąją dramą Eurolygoje. Kaip ir antradienį, rungtynių rezultatas žalgiriečiams nebuvo teigiamas – po klampių rungtynių nusileista Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai.

Kaip po susitikimo teigė Edgaras Ulanovas, šis pralaimėjimas buvo lengvai atiduotų taškų ir laimės trūkumo, metant gerai paruoštus metimus, pasekmė.

Puolėjas per beveik 30 žaidimo minučių pelnė 11 taškų (4/7 dvit., 0/2 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 5 pražangas ir du kartus pats pažeidė taisykles, sykį suklydo bei surinko 15 naudingumo balų.

Fotogalerija

„Galima buvo tikėtis, kad momentais rungtynės bus negražios. Tokios jos ir buvo – klampios, lėtos, negražios akiai, nemažai stabdymų, ilgos atakos iki tikro metimo. Tokiose rungtynėse yra svarbu atimti lengvus taškus, kai varžovą užpulti yra sunku. Mes patys vargstame puolime, sunkiai renkame taškus, tai momentais labai lengvai leidome jiems įmesti taškus baudų metimais, metimais iš po krepšio ar kitais metimais. Lengvų taškų davėme labai daug ir buvo tikėtasi, kad bus sunkios rungtynės“, – susitikimą komentavo Ulanovas.

– Ketvirtajame kėlinyje pradėjote žaisti žemu penketu ir tai, atrodė, pasiteisino. Ko pritrūko rungtynių pabaigoje?
– Įmesti ir apsiginti. Manau, kad, jei tokiame lygyje lieka 2 ar 3 minutės ir rezultatas yra apylygis, tai negali žinoti, kas laimės. Matėte, iš po krepšio neįmetėme, prasižengėme, jie įmetė baudos metimus lengvus. Buvo skaudu, kad puolime jie atkovojo nemažai kamuolių. Kai mes sumažinome sudėtį, jie turėjo daug antrų šansų.

– Ar galima teigti, kad tiek šiose rungtynėse, tiek susitikime prieš „Panathinaikos“ trūko žaidėjo, kuris rungtynių pabaigoje imtųsi iniciatyvos?
– Viską galima išspręsti ir iki ketvirtojo kėlinio. Žinant, kad „Crvena Zvezda“ irgi nėra labai talentinga komanda, viską galėjome išspręsti ir kitaip. Žaidėme namuose, atmosfera prieš rungtynes buvo neįtikėtina, žmonės apsikabinę vieni kitus, rėkė. Žinome, kad pralaimėjome dvejas iš eilės, nėra lengva, bet dabar situacija niūri. Iš dalies galima sakyti, kad jei būtų atsiradęs žmogus, kuris patrauktų rungtynių pabaigoje, būtų buvę gerai. Vėlgi, mes galime pažiūrėti į ankstesnius dalykus, kai buvo padaryta daugiau klaidų.

– „Crvena Zvezda“ yra viena aukščiausių komandų Eurolygoje. Kiek varžovų ūgis šiandien pridarė problemų?
– Galbūt ūgis ir yra, bet tie aukštaūgiai nėra mobilūs. Tas problemas galėjome išspręsti. ų maži žaidėjai yra labai geri, komandinė gynyba yra labai gera. Jei kalbame apie dydį ir atletiškumą, tai Eurolygoje yra geresnių komandų ties šiais aspektais.

– Atrodė, kad ketvirtajame kėlinyje metimai buvo geri, tačiau pritrūkdavo sėkmės. Kaip vertinate metimų kokybę?
– Buvo gerų metimų. Metimas iš po krepšio, kurio neįmetėme rungtynių pabaigoje, taip pat buvo geras. Kartais laimi tas, kuris prisirenka daugiau lengvesnių taškų. Mes nebuvome iki galo protingi, kad uždarytume tuos dalykus ir jie tuo pasinaudojo.

– Kas dabar svarbiausia norint sugrįžti į pergalių kelią?
– Svarbiausia laimėti. Jei laimėsime, tai pasitikėjimas sugrįš.

Krepšininko komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.