Luolas Dengas tapo Sudano federacijos prezidentu

2019-11-25 15:41
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Sezono pradžioje apie karjeros pabaigą paskelbęs Luolas Dengas greitai keičia sportinę aprangą į kostiumą. Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) paskelbė apie naująjį Sudano federacijos vadovą, kuriuo tapo ši šalies krepšinio žvaigždė.

34-erių Dengas gimė Wau mieste, dabartiniame Pietų Sudane, o po penkerių metų dėl civilinio karo kartu su šeima pabėgo į Egptą, kur ir prasidėjo atleto kelias krepšinyje. Šioje šalyje Dengas krepšinio paslapčių mokėsi iš vieno aukščiausių NBA visų laikų žaidėjo Manute Bolo (231 cm).

Paskui Dengo šeimos gyvenimas pakrypo į Didžiąją Britaniją, krepšininkas įgijo šios šalies pilietybę ir atstovavo jai 2012 metų olimpinėse žaidynėse.

2003-2004 metais Dengas mokėsi prestižiniame Djuko universitete, o po sezono NCAA čempionate septintu šaukimu buvo pakviestas NBA naujokų biržoje. 

Pusdešimto sezono pirmajai karjeros ekipai, Čikagos „Bulls“, atstovavęs Dengas praėjusį spalį su ja pasirašė vienos dienos sutartį ir pranešė pasitraukiantis iš profesionalaus krepšinio.



Komentarai:

Antanas
vadovaus laukiniams maugliams?
2019-11-25
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.