Dėl teisėjų klaidos „Rockets“ tikisi NBA veiksmų

2019-12-04 09:58
Nuotr.: Reuters – Scanpix

Hjustono „Rockets“ ir San Antonijaus „Spurs“ dvikovoje teisėjai neįskaitė Jameso Hardeno dėjimo į krepšį, o „Rockets“ tiki, kad NBA dėl arbitrų klaidos imsis veiksmų.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 7 minutėms ir 50 sekundžių Hardenas greitoje atakoje įkrovė į krepšį, tačiau kamuolys užsikabino už tinklelio, pakilo virš lanko ir ėmė ant jo šokinėti, kol galiausiai į lanką nebeįkrito.

Teisėjai suklydo ir taškų neįskaitė. Arbitrai taip pat nepriėmė Mike’o D’Antoni prašymo peržiūrėti epizodą ir iš naujo priimti sprendimą. Šie taškai būtų „Rockets“ pranašumą padidinę iki 104:89.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
6
Naudingumas
23
Blokuoti metimai
5
Atkovoti kamuoliai
15

Per pagrindinį laiką rezultatas buvo lygus 115:115, todėl „Rockets“ tikisi, kad NBA įskaitys ir šį metimą, ir Hjustono ekipos pergalę.

Galop šios rungtynės tęsėsi iki antrojo pratęsimo, kuriame pergalę 135:133 šventė „Spurs“.

„Tam, kad metimas būtų įskaitytas, kamuolys turi išlįsti per tinklelį. Hardenas dėjimą atliko taip stipriai, kad tinklelis kamuolį grąžino ant lanko. Taigi kamuolys skrodė tinklelį, todėl taškai buvo pelnyti“, – aiškino NBA teisėjų vadovas Jamesas Capersas.

„Neįsivaizduoju, kodėl jie neįskaitė taškų. Jie sakė, kad kamuolys trenkėsi į Jamesą ir sugrįžo atgal ant lanko. Aš dėl to nusprendžiau pasinaudoti galimybe paprašyti peržiūrėti epizodą, bet jie man neatsakė, aš negalėjau to padaryti“, – sakė „Rockets“ treneris.

Pastarąjį kartą NBA peržaisti tam tikrą rungtynių dalį leido prieš 11 metų. Tuomet Majamio „Heat“ susitiko su Atlantos „Hawks“, o pergalę per pratęsimą rezultatu 117:111 šventė „Hawks“.

Tąkart likus žaisti 51 sekundę rungtynių sekretoriatas klaidingai pranešė, kad Shaquille‘as O‘Nealas prasižengė šeštą kartą, nors iš tiesų tai buvo jo penktoji pražanga. Krepšininkas buvo priverstas palikti rungtynes, o „Heat“ pralaimėjo.

Dėl to NBA nusprendė, kad turės būti peržaistos paskutinės 51 rungtynių sekundės, atstatant tuo metu buvusį rezultatą – 114:111 „Hawks“ naudai. Tas rungtynes Atlantos krepšininkai laimėjo 114:111.



Komentarai:

Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-12-04
-12
Atsakyti
Dievas
na, o antro kelinio pabaigoj, iskaite raketu dejima paskutinej sekundej, nors buvo pazeista vidurio linijos taisykle, maziau tegu triedzia, nes sutvarkyti buvo graziai...
2019-12-04
+5
Atsakyti
djgaffer
Nu bet rimtai taškai.Pirma juk įdėjo,tik kad kamuolys apsisuko.Bet po to,kai jau buvo taškai padaryti.Tik pačiam Hardenui po dėjimo nereikėjo ten bėgt prie kamuolio,tas ir suglumino teisėjus.
2019-12-04
-1
Atsakyti
Kamuolys
o jeigu būtų įkritęs antrą kartą, gal 4 taškus užskaitytų? Žiopla teisėjų klaida, bet Hardeno negaila. Nuolat teisėjus provokuoja švilpt baudas ir vaidina, tai čia karma ir tiek.
2019-12-04
-18
Atsakyti
as
Epic, juk buvo taskai, ne atgal kamuolys issoko :D
2019-12-04
+6
Atsakyti
Wtf
gi idejo nrml pieva kad neiskaite 2 tasku
2019-12-04
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.