Svajonę įgyvendinęs Marius Valinskas: „Brolis duoda patarimų po kiekvienos treniruotės“

2019-12-07 11:08
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „Lietkabelio“ gretose anksčiau rungtyniavo broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, o dabar brolių tandemą sudaro Marius ir Paulius Valinskai.

Praėjusiame sezone gynėjai suvienijo jėgas vos keliems mėnesiams, o vasarą jų keliai išsiskyrė – Marius liko „Lietkabelyje“, o Paulius išvyko į Prancūziją. Vis dėlto broliai greitai vėl suvienijo jėgas, kai iš užsienio grįžęs P. Valinskas pasirašė sutartį su Panevėžio ekipa.

20-metų 187 cm ūgio M. Valinskas teigė, kad labai vertina galimybę rungtyniauti kartu su broliu, kadangi tai buvo judviejų svajonė, kurią pavyko įgyvendinti būtent Panevėžio klube. Jaunesnysis Valinskas atidžiai klauso vos trejais metais vyresnio, bet daugiau patirties sukaupusio Pauliaus patarimų ir taip stengiasi tobulėti po kiekvienos treniruotės ar po kiekvieno mačo.

– Kokį įspūdį palieka Panevėžio miestas? – „kklietkabelis.lt“ paklausė M. Valinsko.
– Viskas patinka, visko yra, ko reikia tobulėjimui. Man tikrai nieko netrūksta. Gyvenu netoli Senvagės, todėl mėgstu dažnai ten išeiti pasivaikščioti.

– Pastaruoju metu dažnai rungtynes pradedate startiniame penketuke. Kaip manote, kas tai lėmė?
– Galbūt gerai dirbu per treniruotes ir treneris įvertino tas mano pastangas. Džiaugiuosi, kad gaunu tokį šansą ir labai stengiuosi jį išnaudoti.

– Ką treniruotėse dažniausiai tobulinate?
– Stengiuosi gerinti vidutinį metimą, tritaškį. Bandau įrodyti treneriui, kad galiu žaisti.

– Kokias užduotis gaunate aikštelėje?
– Bandau įnešti kuo daugiau energijos. Treneris sako, kad nežiūrėčiau į puolimą, nes viskas prasideda nuo gynybos. Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo labiau pavyks išnaudoti trenerio suteiktas minutes.

– Kaip pasikeitė „Lietkabelis“ tarpsezonio metu?
– Pasikeitė iš pagrindų, kadangi buvo likę tik keli žaidėjai. Iš pradžių susižaisti buvo tikrai sudėtinga, bet dabar jau viskas eina į gerąją pusę. Reikėjo gerų rungtynių ir gerų treniruočių tam, kad persilaužtume. Pasitikėjimas vienas kitu išaugo ir tai matoma rungtynių metu.

– Kas pasikeitė, kai į komandą grįžo P. Valinskas?
– Žaisti kartu buvo mūsų svajonė. Labai tai vertiname, nes ne kiekvienas gali rungtyniauti kartu su broliu. Labai apsidžiaugiau, kai Paulius pasirašė sutartį su „Lietkabeliu“.

– Ar brolis duoda patarimų?
– Taip, po kiekvienos treniruotės ar rungtynių išklausau, ką jis nori man pasakyti, kad kitą kartą geriau galėčiau viską atlikti.

– Ką reikėtų patobulinti „Lietkabeliui“ savo žaidime?
– Treneris sakė, kad reikia dirbti treniruotėse ir viskas ateis su laiku. Tikrai daug dirbame pratybų metu ir žaisime dar geriau.



Komentarai:

Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-12-07
-3
Atsakyti
Cepkelis
geras atsarginis. tikimes tobules ir kas karta duos vis daugiau naudos. pirmyn Mariau!!!
2019-12-07
+9
Atsakyti
Anonimas
Vieta gera . Pas Čanaką atgimsta net ir kitur vietos neradę žaidėjai . Tikras treneris . Žalgiriui vertėtų pamastyti ar nevertėtų metams paskolinti Roką Lietkabeliui
2019-12-07
-7
Atsakyti
djgaffer
Geru laiku pas Čanaką pateko.Dar 20 m.,pats tas laikas įsisamoninti svarbius krepšinio dalykus,pajusti griežtą trenerio ranką.Svarbu,kad ir laiko gauna,treneris juo pasitiki.O tobulėjimui turi visas sąlygas.
2019-12-07
+10
Atsakyti
sdd
tai kokie jo vidurkiai neparaset, na 20 metu,tai jei bent kiek talento turi bent 10 tasku 4-5 assistus padaro>??ar cia is tu talentu kur budamas 20 metu iki lanko dameta is tritaskio ir Lietuvos ekspertai aiskina koks nerealus talentas,iki lanko is tritaskio dameta
2019-12-07
-3
Atsakyti
Svarbiausia kad pas tikrą trenerį pateko. Linkiu sėkmės.
2019-12-07
+1
Atsakyti
X
jaunelis turi galva ir aikstes matima
2019-12-07
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.