Adomaitis apie slegiantį spaudimą: „Manau, didesnį spaudimą jaučia chirurgas, atliekantis širdies operaciją“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2019-12-09 19:22

Vilniaus „Rytas“ jau rytoj stos į Europos taurės dvikovą su Bursos „Tofaš“ ekipa, o artėjantis susitikimas pramintas, kaip vilniečių sezoną nulemsiančiu maču.

„Rytas“ rytoj gali užsitikrinti patekimą į „Top16“ etapą, jeigu Turkijos klubą įveiks didesniu nei 21 taško persvara. Sostinės ekipai pakaktų ir pergalės didesniu nei 11 taškų pranašumu, tačiau tuomet dar reikėtų sulaukti Venecijos „Umana Reyer“ ekipos pergalės prieš Limožo CSP.

Vis tik Dainius Adomaitis pernelyg nesureikšmino spaudimo faktoriaus bei aptarė likusius artėjančio susitikimo aspektus.

„Rungtynes pradėsime rezultatui esant 0:0. Patys suprantame, kokia yra situacija ir tie keli variantai kokie yra. Visus juos žinome. Faktas, kad pirmiausia norime pergalės ir pergalės reikiamu taškų skaičiumi.

Negalime išeiti į rungtynes galvodami apie kažką daugiau nei viena (ataka) gynyboje ir puolime. Turime išeiti į rungtynes su tokiu mentalitetu ir dirbti taip, kaip paskutinėse rungtynėse pirmą ketvirtį. Manau, kad (vakar) buvo geriausia koncentracija sezone“, – prieš rungtynes sakė Adomaitis.

– Kokių pamokų buvo galima išmokti po pirmųjų rungtynių Bursoje?
– Labai paprasta. Žaidžiame prieš tikrai patyrusią komandą, kuri baudžia už kiekvieną klaidą ir visas rungtynes, kuriose jie turėjo didelį skaičių lengvų taškų, jie laimėjo. Kai žaidė su mumis jie greitose atakose surinko lengvus 28 taškus. Šitą skaičių sumažinti iki 4-6 bei darant viską taip, kaip reikia gali užtekti.

– Ar rungtynės su „Žalgiriu“ įpūtė teigiamo pliūpsnio komandos viduje?
– Kiekvienos rungtynės yra pamoka. Su „Žalgiriu“ turėjome gerus momentus, turėjome blogus. Reikia išeiti su gerais momentais, ypač pirmu ketvirčiu, kur išėjome su labai aiškiomis idėjomis ir jomis žaisdami. Po to, deja, pametėme.

– Kaip manote, ar pavyko neišvarginti žaidėjų?
– Manau, kad niekas neatsilieps. Šiandien turime vieną treniruotę, kurią skirsime ir atsistatymui, ir pasiruošimui. Bus kiek ilgesnė treniruotė, truputį kitokia, bet faktas, kad vakar rungtynėse žiūrėjome ir į tą minučių grafą. Stengėmės rotuoti, niekas nežaidė daugiau 26 minučių, kas, manau, yra normalu.

– Kurio „Tofaš“ žaidėjo reikėtų saugotis labiausiai?
– Manau Williamsas daro didžiausią skirtumą. Paskutinėse rungtynėse pabaigoje jis buvo tas žaidėjas, pas kurį ėjo kamuoliai ir jis nuspręsdavo. Žaidėjams perduosime idėjas ir svarbiausia, kad su tomis idėjomis išeitume bei jas įgyvendintume.

– Kaip įvertintumėte dabartinę „Tofaš“ formą?
– Tikrai geros. Demonstruoja labai solidų žaidimą, įveikė ne vieną pajėgų priešininką. Tai yra patyrusi komanda, kuri baudžia už kiekvieną klaidą. Yra žaidėjų žaidusių Eurolygoje – solidi komanda.

– Ar antrasis Europos taurės ratas klostosi geriau nei pirmasis?
– Apie nieką daugiau negalvojame, kaip tik apie artėjančias rungtynes. Kas buvo, tas buvo. Faktas, kad mūsų progresas, kaip komandos, nėra toks, kokio norime. Aišku, turime bėdų su traumomis ir ligomis, bet visi jų turi. Norisi stabilaus žaidimo, ko mums trūksta visą sezoną.

Kada sužaidžiame 30 ar 35 minutes susikoncentravę, stabiliai, mums to užtenka laimėti. Tai to labiausiai norisi. Faktas, kad tai yra, galbūt, iliuzija, bet tai – kiekvieno trenerio siekiamybė. Esami patenkinti žaidėjų darbu treniruotėse, tačiau treniruotis yra viena, o žaisti – kas kita.

– Ar nėra klaustukų dėl traumuotų žaidėjų?
– Yra klausimas dėl Camerono (Bairstow), ar galės žaisti, nes vakar koją pasisuko. 

– Ar prieš svarbiausią sezono mačą juntamas spaudimas?
– Manau, didesnį spaudimą jaučia chirurgas, atliekantis širdies operaciją. Aš stengiuosi žaidėjams išaiškinti, kad tai (krepšinis) yra vienas geriausių darbų, nes tu žaidi žaidimą ir už tai gauni gerus pinigus. Tai yra darbas, kurį tu myli, mėgsti dėl kurio gyveni ir žaidi. Spaudimas yra mūsų darbo palydovas. Jūsų darbe, manau, irgi negali nusirašyti, nes pastabų gausi. Kaip ir kiekviename kitame dalyke.



Komentarai:

Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-12-09
+3
Atsakyti
Anonimas
Koks ten jam blt spaudimas gali buti? Isivaizduok tu sudinai atlieki darba ir tau dar uz tai pasiulo labai gera alga....tu tipo besinsies kaip geriau savo darba padaryt? Nepatinka - mesk lauk, kontrakto suma vistiek man priklauso.
2019-12-09
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.