„Valencia“ treneris džiaugėsi netikėtu Labeyrie spindesiu: „Tai buvo lyg dovana“

Domas Kamandulis
„BasketNews.lt“
2019-12-13 23:33

Kauno „Žalgiris“ patyrė septintąjį pralaimėjimą iš eilės, o prie to stipriai prisidėjo „Valencia“ vyriausiasis treneris Jaume Ponsarnau, užkūręs savo komandą lemiamoms rungtynių akimirkoms.

Nors „Žalgiris“ pirmojoje susitikimo pusėje įmetė 48 taškus, trečiajame kėlinyje „Valencia“ visiškai užsmaugė kauniečius ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams leido pelnyti vos 9 taškus.

„Manau, kad pirmoji pusė buvo apylygė, abi komandos gerai žaidė puolime. „Žalgiriui“ per daug leidome gindamiesi. Nenorėjome leisti „Žalgiriui“ pasijusti patogiai. Antrojoje pusėje viskas pasikeitė. Pavyko pagerinti gynybą, kontroliavome įžaidėjus, pagerinome pikenrolo gynybą, pagerėjo kova dėl kamuolių. Paskutiniu metu atrodė, kad turėjome kontrolę savo rankose, tačiau „Žalgirio“ atmosfera tokia, kad turi kautis visas rungtynes. Puiku, kad laimėjome pirmą kartą išvykoje. Svarbiausia, kad mes tobulėjame.“, – rungtynes komentavo vyriausiasis Ispanijos ekipos strategas.

Fotogalerija

Tai buvo tik pirmoji „Valencia“ pergalė išvykoje – iki šiol keturis sykius Ispanijos komanda triumfavo namuose.

Paklaustas, kas yra svarbiausi dalykai, norint sustabdyti „Žalgirį“, kaip tai „Valencia“ darė trečiajame kėlinyje, Ponsarnau įvardijo du svarbiausius aspektus.

„Manau du dalykai – pikenrolo gynyba, ko nepavyko padaryti pirmojoje pusėje. Lekavičius mus nuolatos baudė. Žinoma, antras dalykas – atkovoti kamuoliai. Pirmojoje rungtynių pusėje „Žalgiris“ atkovojo 6 kamuolius puolime ir juos visus pavertė taškais. Tai jiems labai padėjo tuo metu. Abu šie dalykai yra labai svarbūs“, – teigė strategas.

Louisas Labeyrie iki šiandien per vienuolika susitikimų Eurolygoje buvo pataikęs 1 tritaškį iš 9 bandymų, tačiau šiandien sužibo visai kitomis spalvomis ir sužaidė karjeros rungtynes – pataikė 4 iš 5 metimų iš distancijos ir pelnė 22 taškus.

„Jis turėjo sveikatos problemų sezono pradžioje. Po pasaulio čempionato jis atvažiavo su trauma. Dėl to jis negalėjo dirbti ties savo metimu, todėl dabar daug dirba su pataikymu. Šiandien jo tritaškiai ir efektyvumas buvo lyg dovana, nustebinusi varžovus. Jis visada žaidžia su didžiule energija, todėl mums yra labai svarbus”, – kalbėjo „Valencia“ komandos galva.

Dvejus metus Kaune praleidęs Brockas Mottumas taip ir negavo progos išbėgti ant „Žalgirio“ arenos parketo. Toks kaip jis buvo ir Fernando San Emeterio, trenerio sprendimu nepakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

„Tikiu juo, tikiu jo sugebėjimais. Jo situacija dabar yra kitokia, nes negaliu jam skirti daugiau minučių. Esame patenkinti jo darbu. Šiandien jis nežaidė, bet kituose susitikimuose jis galbūt jau rungtyniaus. Mes turime 14 žaidėjų, todėl nerungtyniavo ne tik Motumas, bet ir San Emeterio, Guillemas Vivesas, Joanas Sastre. Tai yra keturi talentingi žaidėjai ir jie turės daugiau galimybių ateityje“, – interviu užbaigė Ponsarnau.



Komentarai:

asas
zurnaliuga ka tu cia pi.si prota? Tu matei jo interviu kaili? Sake kad jis daxuja dirbo ant metimo dabar nes po traumos tik atsigavo..ir nieko cia stebetino.. o tu rasai kad DOVANA avine tu
2019-12-14
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.