Rezultatyviausią mačą sužaidęs Gebenas gero pasirodymo pernelyg nesureikšmina

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-12-17 22:21

Kauno „Žalgiris“ patyrė jau aštuntąją nesėkmę iš eilės, tačiau šį sykį tai nebuvo lygos vidutiniokai – šįkart nusileista stipriausiai Eurolygos komandai iš Stambulo.

Visgi tai buvo vienas geriausių iki šiol Martino Gebeno vakarų Eurolygoje, mat krepšininkas, nors ir žaidė trumpai, gerino asmeninius pasiekimus.

„Nesužaidėme pakankamai fiziškai kovojant dėl kamuolių. Pavyko kai kur surizikuoti, bet pralaimėjome toje vietoje, kurioje negalvojome, kad pralaimėsime – dėl kamuolių puolime. Tai mus labai baudė. Pirmoje pusėje puolime sužaidėme labai gerai, antroje – šiek tiek užstrigome. Galbūt tai pakišo koją“, – susitikimą su „Anadolu Efes“ komentavo Gebenas.

Fotogalerija

„Žalgirio“ aukštaūgis rungtynes pradėjo starto penkete ir per 13 minučių pelnė 11 taškų (5/6 dvit., 1/2 baud. met.), atkovojo 5 ir perėmė vieną kamuolį, išrašė bloką, išprovokavo vieną pražangą, du kartus pats pažeidė taisykles bei sykį suklydo, taip surinkdamas 12 naudingumo balų.

Taip krepšininkas Eurolygoje sužaidė savo rezultatyviausią karjeros mačą ir atkovojo rekordinį kiekį kamuolių.

Paklaustas, ar jam „Anadolu Efes“ buvo parankus varžovas, Gebenas duoklę atidavė komandos draugams.

„Sunku pasakyti. Kiekvienas rungtynes bandome kovoti. Nežinau, ar labai ieškome parankių varžovų. Komandos draugai mane surado tinkamose pozicijose, kai kur pavyko pelnyti taškus po atšokusių kamuolių, todėl to pernelyg nesureikšminu“, – kalbėjo puolėjas.

– Shane‘ą Larkiną pavyko šiandien pristabdyti. Kaip tai pavyko?
– Kai kur privertėme jį žaisti į jo silpnąją ranką, privertėme mesti sunkius metimus, tai tas tikrai pasisekė, bet kiti žaidėjai mus baudė. Pas juos yra daug puolime gerai žaisti galinčių žaidėjų, todėl jei ne vienas, tai kitas.

– Prieš rungtynes treneris minėjo, kad „Anadolu Efes“ yra geriausia Eurolygos komanda. Ar po šių rungtynių galėtum tai patvirtinti?
– Jie tikrai gera komanda. Jų pergalių ir pralaimėjimų santykis tai parodo, bet kiekvienas varžovas yra nugalimas ir reikia išeiti bei kovoti kiekvienas rungtynes.

– Tiboras Pleissas sužaidė virš savo vidurkių, pelnė 18 taškų. Kaip manote, kodėl nepavyko jo sustabdyti?
– Kai kur buvo pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių puolime – jis labai aukštas žaidėjas ir sunku atkovoti kamuolius puolime prieš jį. Taip pat iš pikenrolo buvo situacijų, kai mūsų aukštas žmogus per daug ėjo padėti gynėjui, o Pleissas tiesiog gavo kamuolį po krepšiu ir jam beliko tik užsibaigti. Jie pakankamai gerai sužaidė.

– Kiek, Martinai, jums pačiam svarbu sužaisti gerą mačą?
– Svarbu. Malonu gerai sužaisti prieš savus fanus. Tikrai jautėme jų palaikymą, bet, galų gale, pergalės nepasiekėme ir su tokiais jausmais užbaigėme šiandienos rungtynes.

Krepšininko komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.