Westbrookui ir „Jazz“ klubui – 100 mln. dolerių ieškinys iš rasizmu apkaltintos poros

2019-12-19 14:40
Nuotr.: AP-Scanpix

Kovo mėnesį įvykęs incidentas rungtynėse tarp Jutos „Jazz“ ir Oklahomos „Thunder“ klubų šią savaitę grįžo su trenksmu.

Susitikimas išgarsėjo tuo, jog Russellas Westbrookas susikivirčijo su „Jazz“ sirgaliais, kuriuos apkaltino rasizmu. Reaguodamas į tokius įvykius, Jutos klubas visiems laikams uždraudė Shane‘ui Keiseliui ir jo merginai Jennifer Huff lankytis „Jazz“ rungtynėse.

Vis tik, kaip praneša „The Salt Lake Tribune“, pora pateikė ieškinį tiek prieš Westbrooką, tiek prieš „Jazz“ ekipą.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
23
Naudingumas
26
Rezultatyvūs perdavimai
8
Atkovoti kamuoliai
11

„Pono Keiselio komentarai ar šūksniai buvo lygiai tokie patys, kaip ir visos likusios minios sektoriuje“, – teigiama ieškinyje.

Po susitikimo Wesbtrookas teigė, kad jo reakciją iššaukė užgaulūs komentarai ir sirgalių liepimas klauptis jam ant kelių.

„Jaunas vyras ir jo žmona tribūnose liepė man „klauptis ant kelių, kaip kad esu įpratęs“. Man tai yra nepagarba. Manau, kad tai rasistiška ir nepagarbu“, – sakė Westbrookas.

Vis tik Keiselio ir Huff advokatai tikina, kad krepšininkas blogai išgirdo jų pasisakymus bei ne taip juos interpretavo. Pasak advokatų, Keiselis Westbrookui liepė apsivynioti savo kelius ledu, jog dar galėtų išbėgti į aikštelę.

Ieškinyje taip pat teigiama, kad Keiselis ir jo šeimos nariai buvo užgauliojami, priversti pakeisti įprastus maršrutus vairuojant, nustoti naudoti savo vardus bei įsirengti naujas spynas ir stebėjimo kameras namuose.

„Viešumoje žmonės sustodavo ir badydavo pirštais, darydavo Keiselio bei jo šeimos narių nuotraukas, – rašoma ieškinyje. – Keiselis nuolat vengia ėjimo viešumą, nebent tai yra būtina.“

Teigiama, jog Keiselis ir Huff nori viešo atsiprašymo bei solidžios finansinės kompensacijos. Advokatai siekia, jog Keiseliui Westbrookas bei „Jazz“ išmokėtų 68 mln. JAV dolerių, tuo metu Huff – 32 mln.

Ieškinyje Keiselis apibūdinamas kaip kariuomenės veteranas ir buvęs teisėsaugos pareigūnas, kuris yra dirbęs ir Jutos gubernatoriaus apsaugoje. Išplitus minėtajam skandalui, Keiselis neteko darbų „Toyota“ ir „Skywest Airlines“ firmose.

„Pažadu tau. Manai juokauju? Prisiekiu Dievu – sudaužysiu tave. Tave ir tavo žmoną. Sudaužysiu“, – kovo mėnesį susitikimo metu žiūrovui tribūnose šaukė Westbrookas. 

Solt Leik Sičio KSL televizija mačo metu pakalbino ir patį Keiselį, kuris tąkart taip pat teigė, jog Westbrookas perspaudė.

„Aš jam tiesiog pasakiau, kad prisėstų ir atšaldytų savo kelius. Tada prasidėjo ta tirada. Aš niekada nesikeikiau. Mano žmona nepasakė nė žodžio. Mane jis gali gąsdinti kiek tik nori, nes aš su juo kalbėjau. Tačiau nereikia gąsdinti moters. Ji yra 150 cm ūgio ir sveria 50 kilogramų. Niekada nieko jam nepasakė, lankėsi savo pirmosiose rungtynėse. Sveika atvykus į NBA, Jen“, – kalbėjo vyriškis.



Komentarai:

karviu kakutis ir tiek
arba kaimo bobu plepalai, teisnes sistemos deka pritempti iki teismu
2019-12-19
-9
Atsakyti
lektuvelis
kiek daug rasizmo ekspertu lietuvoj
2019-12-19
-9
Atsakyti
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - https://getmeets.com
2019-12-19
+2
Atsakyti
kasioguru
pzdc cirkas. Juta turbut balciausia valstija visoj Amerikoj ir pamanyk del negro RW dabar juos ten visi persekioja ir net is darbo atleidzia. :) tai tegu su persekiotojais ar darbdaviais ir teisiasi. prie ko cia Jazz ar RW? tokius lochus tai ikisai i maisa, nuvezei i miska ir paklausei, tai kiek milijonu jie noretu.
2019-12-19
+1
Atsakyti
ATI
Tios NBA zvaigzdes uzdirba milijonus ir vis tiek verkia neva tai rasistai juos skriaudzia ir panasiai :D:D:D
2019-12-19
-6
Atsakyti
Anonimas
aha nekalti durneliai
2019-12-19
+1
Atsakyti
Anonimas
nera nieko ikyriau pasaulyje nei supisti lochai kurie belekam grasina teismais. pats zemiausias sluoksnis zmoniu, tokius reikia numesti kur nors nuo dangoraizio stogo
2019-12-19
-9
Atsakyti
Laimis
Pažiūrėjau tu nuotraukas, taip ir atrodo kaip į kelnes prisike ir stori nevykėliai, kurie be krepšinio ir sofos daugiau nieko nzn. Čia pas mūs tokiu pilna fanų deja.
2019-12-19
+7
Atsakyti
Propeleris
Cirkas realiai ten o ne byla :D Random ciuvas is 18k minios arenoj susigincijo su RW ir del to dabar visi ji isimine ir einant mieste pirstais bado ar ir darbo atleido :D Zinoma kad JAV megsta is visko burbula daryt be cia jau biski perspausta :D Is kitos puses RW irgi erelis, kaip ir dauguma juoduku visur rasizma mato, netaip paziurek jau busi rasistas :D Gaus gal koki lemona tas ciuvas ir gales dziugaut, RW irgi nepajus nuo to nieko ir abu patenkinti.
2019-12-19
-5
Atsakyti
Abejoju ar laimės, bet nenustebčiau jei tiesa būtų. Jau visiem žinomas Wetbruko siplnas characteris būnant aikštelėje. O juodžiai kai visada visus kitus rasistais vadina kai patys toki patys, amžinos aukos kaip ir žydai.
2019-12-19
+11
Atsakyti
Pats Geriausias
as tikiuos tasai fanas su moterim laimes ta byla , baisiai nelieciami krepsininkai ten ysivaizduoja
2019-12-19
+4
Atsakyti
djgaffer
Vienas žodis-Amerika.Tikrai,kad stebuklų kraštas.Ten milijoną praktiškai už bet ką gali prisiteist.🙂
2019-12-19
+10
Atsakyti
Iskrypeliai
mldc reikia naudotis situacija o juodziai kiekvienam zodyje izvelgia rasizma. zinau nes pats gyvenu londone. tai jeigu neuzleidi vietos autike pradeda zviegti kad rasistas esu
2019-12-19
+19
Atsakyti
Gravitacija
Ten USA ten stebuklai vyksta, neabejoju kad prisiteis milijoną vieną kitą, čia video yra kaip grasina net
2019-12-19
+2
Atsakyti
HH
Simtas proc., kad cia RW isprovokavo savo nesamonem nieko naujo.. As suprantu suprantu, jog paduot i teisma galima uz bet ka, bet tiek mln prasyt biski nelogiska:D
2019-12-19
+1
Atsakyti
...
durniai :D prisisnekejo dabar bando suktis is padeties ir dar ismelzt pinigu kaip tipiniai amerikonai ir daro :D Keista kad neprikabino jog po maco RW bande prievartaut moteriske.
2019-12-19
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 27

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.