Neigiamo atsakymo dėl pastiprinimo iš klubo vadovybės sulaukęs Adomaitis: „Tai – reali situacija“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-01-07 11:08

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį rungtynėmis namuose su Kazanės UNIKS pradės antrąjį Europos taurės etapą.

Prieš laukiantį mūšį sostinės klubo strategas Dainius Adomaitis išskyrė Kazanės ekipos stiprybes.

„Tai yra protinga ir labai į greitą puolimą bėganti komanda, – sakė Adomaitis. – UNIKS yra patyrusi ekipa, kuri kiekvieną klaidą paverčia taškais.“

„Perimetro žaidėjai (Jordanas) Theodore'as, (Jamaras) Smithas ir Errickas (McCollumas) yra žaidėjai, kurie generuoja 70 taškų. Pagrindinis akcentas yra prieš jų perimetro žaidėjus“, – pratęsė specialistas.

Adomaičio minėtasis Theodore'as į UNIKS persikėlė gruodžio pabaigoje iš Stambulo „Bešiktaš“ klubo, kur jai FIBA Čempionų lygoje rinko po 11,8 taško ir atliko po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Su juo (Theodore'u) pagerėjo žaidimo organizavimas, nes jis daugiau yra tipinis įžaidėjas. Taip pat amerikietis pats gali pelnyti taškus ir yra dar vienas rotacijos žaidėjas“, – varžovų naujoko pliusus vardino Adomaitis.

45-erių treneris atskleidė, jog prieš antrąjį Europos taurės etapą turėjo minčių stiprintis, tačiau gavo neigiamą atsakymą iš klubo vadovybės.

„Paprasčiausiai tokia situacija, diskutavome, o atsakymas buvo, kad negalime to daryti, – komentavo strategas. – Norai yra norai, bet reali situacija yra tokia. Galiu pasikartoti, esu patenkintas vyrų atsidavimu ir manau, kad liksime iki sezono pabaigos su šita komanda. Visais pasitikime ir norisi tik sirgalių palaikymo.“

– Kuo yra pavojingi varžovų vidurio puolėjai? – žurnalistai paklausė Adomaičio.
– (Alexas) Tyusas viską surenka iš to, ką sukuria perimetro žaidėjai ir taip pat jis nusiėma po 4 puolime kamuolius, kas sukuria papildomus 9 taškus. Visi kiti yra rolės žaidėjai.

– Kas iš atsarginių žaidėjų gali iššauti puolime?
– Kolesnikovas įneša energijos puolime. Morganas yra labai solidus žaidėjas, bet jo indėlis kartais nėra matomas statistikoje.

– Ar UNIKS grupėje yra grėsmingiausias varžovas?
– Čia nėra silpnų komandų. Tiek UNIKS, tiek „Monaco“, tiek „Galatasaray“ yra trys solidūs klubai. 

– UNIKS patyrė keturis pralaimėjimus pirmajame etape, taip pat jiems ne itin sekasi Vieningoje lygoje. Kur jie stringa?
– Faktas, kad tai nėra geriausia komanda gynyboje. Kai tų problemų jie turi daugiau ir jei pataikai iš distancijos, nes jie prisiima daug rizikų, turi šansų laimėti.

– Ar lengviau ruoštis rungtynėms, kai varžovai turi aiškius lyderius?
– Ten lyderiais gali būti visi. Žinoma, Smithas su McCollumu turi savo vidurkius, bet tai statistika. Morganas, Wilsonas, tas pats Tyusas yra Eurolygos lygio žaidėjas.



Komentarai:

Rytas
Myliu rytą o ne pergales
2020-01-13
+8
Atsakyti
ee
Taigi ta pati situacija. Parakhouski laisvas kaip ir pernai, tiesiog neisipaise i Partizana, o ryto puolimui tinka. Ir kaina nukritusi.
2020-01-07
Atsakyti
Vakarų dorada
Na ir mulkiai tas rytas - lašaros 😤
2020-01-07
-13
Atsakyti
bereatho
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-07
-4
Atsakyti
siaip realiai Rytas turi kokiu 6-8 zaideju branduoli desimciai metu i prieki (nu Bendzius, Butkevicius aisku maziau, Girdziunas, Kairys ir Bickauskis tokie apskritai ant ribos kiekviena tarpsezoni), bet pavyzdziui Echodas Blazevicius Tubelis Tubutis + Bendzius, jei viskas bus gerai, gali ilgus metus priekine linija sudaryt. Viskas ko reikia tai galu gale didesnio biudzeto ir kokybiskesniu tu dvieju/triju legionieriu, ypac izaidejo
2020-01-07
+20
Atsakyti
Antanas
jo snukis kaip li.gonio
2020-01-07
+1
Atsakyti
Snapis
Adomaitis visa sezona: "Komandai truksta kovingumo/nusiteikimo/atsidavimo" Adomaitis, komandai del tinkamai susiklosciusiu aplinkybiu, bet tikrai ne del atsidavimo, patekus i kita etapa: "Esu patenkintas komandos atsidavimu" Jei toks atsidavimas tenkina, tai sekmes kovojant LKL del bronzos.
2020-01-07
+26
Atsakyti
Anonimas
Užteks ir šios sudėties patekti į top8
2020-01-07
-4
Atsakyti
as to dilmah
Ryto eržilus totoriai kuriu mažai ira isrurins ta ryta ir bus is eržilu bus wilnos gaidžiai sėkmės kazanės komandai 🏀🏀
2020-01-07
-11
Atsakyti
LTU
Pagrindinis miestas Lietuvoje neremia klubo? Visiskas ubagynas? Kaip cia taip, DIDIEJI MIESTIECIAI?😂😂😂
2020-01-07
-1
Atsakyti
kunigas
Kas is to pastiprinimo butu? zaidejas nespetu isilieti i komanda, butu ismesti pinigai. Geriausias siuo metu vykstantis dalykas ryto komandoje yra JAUNIMAS, jie ir yra geriausias pastiprinimas. Jauciasi kad komandoj klimatas neblogas, ir Adomaitis kaip treneris dabar visai ziurisi.
2020-01-07
+5
Atsakyti
Kam stiprintis kai Kleiza gali gulėt on the Miami beach ir visiškai neapsikraut kas tuo metu dedasi komandoje.
2020-01-07
-1
Atsakyti
butu buve tikrai kvaila stiprintis nes deklaruojama, kad siuo metu svarbiau kuo greiciau skolas atiduoti.
2020-01-07
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.