Nusivylimo savimi neslėpęs Dončičius: „Jaučiausi lyg nežinočiau, kaip žaisti krepšinį“

2020-01-11 10:11
Nuotr.: AP-Scanpix

Luka Dončičius pirmoje mačo dalyje prametė penktąjį baudos metimą ir slovėno nervai neišlaikė: jis sukando dantis bei perplėšė savo rungtynių marškinėlius.

„Tarsi Hulkas Hoganas, – po mačo juokavo „Lakers“ centras Dwightas Howardas. – Jis yra šiek tiek nusiminęs ir tai suprantama. Kartais visi mes norime plėšyti savo marškinėlius ir einame iš proto, bet turi išlaikyti savo galvas pakėlę aukštai. Kaip bebūtų, jis – neįtikėtinas ir jaunas žaidėjas.“

Dončičiui rungtynės visiškai nesusiklostė. Pirmoje rungtynių dalyje „Lakers“ jau pirmavo 22 taškų persvara, o „Mavericks“ lyderis buvo praradęs 5 kamuolius bei prametęs 5 baudų metimus, o per sužaistas 16 minučių, kuomet Dončičius buvo ant parketo, Dalaso ekipa praleido 24 taškais daugiau nei įmetė.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
35
Naudingumas
44
Rezultatyvūs perdavimai
7
Tritaškiai
50%
3/6

Iš viso Dončičius surinko 25 taškus (7/14 dvit., 1/5 trit., 8/13 baudos), atkovojo 10 ir prarado 6 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei užsidirbo 3 asmenines pražangas.

„Žaidžiau labai blogai, – po mačo sakė Dončičius. – Jaučiausi lyg nežinočiau, kaip žaisti krepšinį. Turiu ženkliai pagerinti savo žaidimą.“

„Labai mėgstu varžytis ir, kaip jau sakiau, turiu pagerinti žaidimą daugelyje aspektų. Žinau, jog galiu geriau. Man – 20 metų, yra daug dalykų, kuriuose galiu būti geresnis ir visa tai išmokti. Taigi, aš būsiu geresnis“, – baigė slovėnas.

Dončičius nebuvo vienintelis „Mavericks“ narys, kurio emocijos paėmė viršų. Ketvirtajame kėlinyje iš rungtynių buvo pašalintas vyriausiasis treneris Rickas Carlisle‘as.

„Kuomet esi lyderio pozicijoje, turi pastovėti už savo vyrukus, – teigė Carlisle‘as. – Kai kurie vykstantys dalykai (aikštelėje) tikrai šokiruoja. Dėl to mūsų vyrukai išgyvena nelengvą periodą, taigi turiu juos ginti. Tai yra dar viena mano darbo dalis ir aš ją ketinu daryti.“

Paklaustas, apie Dončičiaus pasirodymą bei jo emocijas, strategas užstojo savo auklėtinį.

„Jis yra vyrukas, norintis laimėti ir kartais jis būna itin nusivylęs. Visos jo emocijos yra susijusios su pergalėmis ir pralaimėjimais, taigi aš tai suprantu. Šiemet jam reikia per daug ką pereiti. Šį sezoną jam teko kelios skirtingos situacijos, kuomet fenomenalius pasirodymus pakeičia vakarai, kuomet varžovai lipa ant jo fiziškai bei jį muša. Jis mokosi, kaip su tuo susitvarkyti, bet tai nėra lengva.

Kuomet man buvo 20, aš buvau pirmametis Maine‘o universitete. Nežinojau, kur turėčiau nusi***ti, o šis vyrukas yra antrametis NBA žaidėjas, kuris bus starto penketo krepšininkas „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Manau, turime suprasti, kad jis vis dar yra jaunas. Žvelgiant į jo įgūdžius ir aikštelės matymą, jis yra subrendęs ne pagal metus, tačiau šiuo metu mums nėra lengva atkarpa. Visi turi bandyti sutvardyti savo emocijas“, – baigė strategas.

Dalaso ekipai tai buvo jau 5 pralaimėjimas per pastarąsias septynerias rungtynes. Atsipūsti po šios nakties mačo „Mavericks“ taip pat neturės laiko, mat jau artėjančią naktį namuose bus žaidžiama su Filadelfijos „76ers“.



Komentarai:

Ewq
MK ULTRA
2020-01-13
-9
Atsakyti
vaecockbans
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-11
-1
Atsakyti
djgaffer
Jaunas dar Luka,emocijos kartais paima viršų,suprantama.Turi tikrą nugalėtojo mentalitetą,tai kai nesiseka,pradeda nervuotis.Bet dar jam viskas prieš akis,išmoks ir tvardytis.Svarbu,kad pats žino savo klaidas ir bandys jas taisyti.
2020-01-11
+3
Atsakyti
Antanas
Jo chare keistos formos
2020-01-11
-17
Atsakyti
Doncicius
Tai kiek pastebiu jis apskritai Pries Lakers nesuzaidzia gerai kai nekrenta jam nors jaunas emocijos paima virsu karsciuojas uzpiko ant saves Supleses Marskinelius
2020-01-11
+18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.