Atlyginimų negaunantys Lavrinovičiai su Londono klubu ketina aiškintis teisme

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-01-11 13:17
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Rudens pradžioje karjeras į Didžiąją Britaniją perkėlę Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai atsidūrė nežinomybėje. Jų atstovaujamą Londono „Royals“ klubą jau trečiąjį sezono mėnesį pakirto finansinė krizė, o Naujųjų metų išvakarėse komandos savininkas Jonas Sawyeris apskritai miglotai kalbėjo apie tolimesnį ekipos egzistavimą.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, „Royals“ broliams yra skolinga dar už lapkričio mėnesį, taip pat nustojo vykdyti kitas sutartyje numatytas sąlygas. Klubo vadovybė kilusį finansinį gaisrą mėgina gesinti pažadais apie investuotojo iš JAV atėjimą, tačiau konkretumo yra labai mažai.

40-mečiai Lavrinovičiai paskutiniąsias rungtynes Didžiojoje Britanijoje sužaidė gruodžio 1-ąją, kai „Royals“ padėjo pasiekti lygos taurės pusfinalį.

Pastarąjį laiką broliai ieško kompromiso su „Royals“ klubu, bet, anot „BasketNews.lt“ šaltinių, abipusis susitarimas menkai tikėtinas.
 

Kšištofas Lavrinovičius

Kšištofas  Lavrinovičius
Pozicija: PF, C
Amžius: 40
Ūgis: 209 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Lavrinovičiai iš pradžių taikiai siekia gauti kompensaciją už likusią sezono dalį. Priešingu atveju, sutartą atlygį ketinama išsireikalauti teisiniu keliu. Administracijoje dirbęs lietuvis Vilius Jastremskas pasirengęs eiti tokiu pat keliu. Jis dirbo nuo sezono pradžios iki gruodžio.

 

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Lavrinovičiai jau yra sulaukę susidomėjimo iš kitos užsienio komandos, kur galėtų persikelti po išsiskyrimo su „Royals“.

Darjušas per aštuonerias taurės varžybų rungtynes vidutiniškai žaidė po 16,5 minutės, rinko po 11 taškų, atkovojo po 3,5 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą. Kšištofo statistika siekė 3,1 taško ir 1,6 atkovoto kamuolio per 10,5 minutės.

Atsiskyrus nuo „Royals“, Lavrinovičiai gruodį triskart rungtyniavo Sostinės krepšinio lygoje (SKL), Rolando Skaisgirio suburtoje „Sporto namų“ ekipoje, kurioje palaiko sportinę formą.

Finansiniu sunkumu pakirsta „Royals“ gruodžio pradžioje atšaukė pirmąsias Britanijos krepšinio lygos (BBL) namų rungtynes su Glazgo „Rockets“ ir už tai buvo nubausta techniniu pralaimėjimu 0:20 bei penkių tūkstančių svarų sterlingų bauda. Prieš Naujuosius metus Londono klubas taip pat paskelbė nukeliantis dvikovą su Guildfordo „Surrey Scorchers“.

Pasak Didžiosios Britanijos žiniasklaidos, „Royals“ klubui teisines bylas yra iškėlę bent keli buvę krepšininkai, kuriems nėra sumokėti atlyginimai. Laiku savo atlygio savo šį sezoną negauna ir personalas.

Toliau augant skoloms, spėjama, jog 2018 metų liepą įkurtas pradėjęs Londono klubas gali stabdyti savo veiklą. Praėjusį sezoną kaip viesulas į šalies krepšinį įsiveržusi „Royals“ laimėjo šalies taurę, o vietiniame čempionate pasidabino sidabru.

Eurolygos vadovui Jordi Bertomeu siekiant realizuoti idėją turėti lygos klubą Londone, apie tai patyliukais svajojo ir „Royals“.



Komentarai:

.
Ir dar Jordi Bertameu svaigsta apie UK komandą Eurolygoje ir UK rinkos užkariavimą, kosmosėlis... Ten panašu lyga yra NKL lygio.
2020-01-11
+1
Atsakyti
Lietuva
as prievartautojams irgi nieko nemokeciau
2020-01-11
-7
Atsakyti
Slavomiras
anokia cia tragedija ar kazkokia anomalija. anglu komandu biudzetai panasus i LKL, berods kad zaist ju lygoj minimumas yra 650k svaru, nors yra komandu ir apie 1mln turinciu. mokesciai dideli, salis nemaza, tai iseina ir ant viesbuciu daug ir t.t. Ten neretai treniruojasi jie 2-3 dienas i savaite, nes daug zaideju ten studentai, tiek is USA, tiek vietiniai, komandos turi sutartis su universitetais, tai jiem apmoka studijas ir apgyvendinima univeru bendrabuciuose, kas gaunasi apie 15k i metus vienam zmogui. prisideda visi kiti kastai, ir tie 650k labai greitai issileidzia. nemazai zaideju turi kitus darbus, tai tiesiog su tuo krepsiniu prisideda prie algos biski. London royals arena talpina 1500, tai galvojo sukels aziotaza tarp lietuviu, ispirks bilietus ir pasidengs tos algos. matyt kazkas nepaejo, kiti finansai suslubavo, ir taip gavosi. tikrai nereik bijot del broliu, nenubednes nuo sito, viskas ok, maziau stumkit ant kitu ir bukit laimingi.
2020-01-11
+4
Atsakyti
alio
lmao tai Lietuvis pasikviete lavrikus i ta kluba zinodamas kad klubas skolose skendi....kas isrurins Lietuvi uzsieni??Kitas Lietuvis...kai gyvenau Anglijoje Lietuviu vengiau visados,jie kaip cigonai padugnes
2020-01-11
+1
Atsakyti
Lavrinoviciai
idomu ar sutyks zaisti kitam usienio klube
2020-01-11
Atsakyti
DididziojI britanija
vietoi to kad zaistu dabar turi reikalautis konpensacijos is teismo
2020-01-11
+7
Atsakyti
Anonimas
Lietuvisko biznio ypatumai Anglijoje :D blet primena furistu imones o ne krepsinio klubus. Nerupi Anglams krepsinis, ir taip kuri laika bus. Aisku kad eurolyga noretu matyti Angliska kluba pas save kai jie tokius didelius pinigus turi....bet pradziai reik kad jie bent jau noretu ta krepsini ziureti :D
2020-01-11
+9
Atsakyti
Nova beda
jau gerisau is vis nebutu vyke i londona susivyliojo pinigais o dabar Rupesciai
2020-01-11
+2
Atsakyti
djgaffer
Šiek tiek keista,nes anglų ekonomika viena stabiliausių,o čia bėdos su finansais.Kita vertus,pas anglus krepšinis nelabai vertinamas,tai ir to finansavimo daug nėra.Primena Nevėžio situaciją berods 2014 m.,kai komanda prisipirko daug gerų žaidėjų,dideli tikslai buvo keliami,bet po kelių mėnesių pradėjo byrėti.Tai čia panašiai.
2020-01-11
+5
Atsakyti
Antanas
Labai grazus vyrai. Man tokie patinka.
2020-01-11
-4
Atsakyti
Viskas bus gerai
Gi klube dirba lietuvis vadybininkas. Lietuvis lietuvio niekada neapgaus, as manau.
2020-01-11
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.