Nusivylęs Ulanovas: „Begalė klaidų gynyboje ir labiausiai pirštais badyti reikia į ją“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Atėnų (Graikija)
2020-01-18 00:31

Lėtai įsivažiavęs, „Panathinaikos“ perlaužė Kauno „Žalgirio“ gynybą ir kauniečiai po pergalės Belgrade patyrė itin nesmagų pralaimėjimą Atėnuose bei taip uždarė dvigubą savaitę.

Toks nesmagus jis buvo dėl to, kad pirmoje rungtynių dalyje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniais tiesiog dominavo – per pirmąjį kėlinį įmetė 27 taškus, o po dviejų ketvirčių jų dvitaškių taiklumas viršijo 70 procentų.

Visgi po ilgosios pertraukos jau „Panathinaikos” perėmė vadeles, o trečiojo kėlinio viduryje ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Fotogalerija

„Gynyba nulėmė šiandienos rungtynes, – mačą trumpai reziumavo Edgaras Ulanovas. – Puolime mes momentais atrodėme labai gerai, bet, kaip žinome, „Panathinaikos“ yra viena geriausių, jei ne geriausia, puolime žaidžiančių komandų. Jie tuo pačiu žaidė namuose. Begalė klaidų gynyboje ir labiausiai pirštais badyti reikia į ją.“

Pats puolėjas susitikime Atėnuose per 24 minutes pelnė 10 taškų (3/3 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, išrašė bloką, išprovokavo 3 pražangas, sykį pats pažeidė taisykles bei surinko 14 naudingumo balų.

Paklaustas, kuo išskirtinis yra „Panathinaikos“ puolimas ir kaip prieš jį gintis, „Žalgirio“ puolėjas išvardijo daugybę elementų.

„Visų pirma, Calathes labai gerai skaito žaidimą. Šiandien mes turėjome vienokį planą, bet jo neišpildėme iki galo taip, kaip turėjome tai padaryti. Momentais mus už tai labai stipriai baudė. Tuo pačiu buvo metas, kai puolime jie atkovojo nemažai kamuolių. Gavome keletą tritaškių greitajame puolime, kai akcentavome, kad tai labai pavojinga komanda greitajame puolime, nes turi daug metikų, kurie gali 3-ią ar 4-ą sekundę paimti ir mesti paprasčiausią metimą per rankas.

Pavojinga komanda, ypač puolime – turi daug pasirinkimų ir šiandien reikėjo geresnės gynybos, daugiau pražangų, daugiau kietumo, galbūt žaisti lėčiau, nesivelti į tas taškų lenktynes, kurios mums yra nepalankios“, – varžovus į neviltį varančius „Panathinaikos“ puolimo elementus vardijo Ulanovas.

Vis dėlto didžiausias „Žalgirio“ baudėjas šiandien buvo Rice‘as, kuris į kauniečių krepšį per 24 minutes įmetė 20 taškų (2/3 dvit., 3/5 trit., 7/7 baud. met.), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

„Rice‘o metimai, prasiveržimai ir perdavimai šiandien buvo labai svarbūs jiems. Jeigu tokiam žaidėjui leisi įsijausti, tai bus ta pati dainelė, kaip ir visada – jeigu leisi geram žaidėjui lengvai įeiti į rungtynes, tai jis pradės daryti neįtikėtinus dalykus. Per lengvai leidome jam įeiti į rungtynes ir jis buvo labai svarbus šiandien“, – kalbėjo Ulanovas.



Komentarai:

kunigas
Sunku surast zalgiryje labiau arogantiska zmogu uz ji. Sedi ant didziausio kontrakto ir galvoja visi jo nori. Tas pats Tyrese Rice speju maziau uzdirba.
2020-01-18
+6
Atsakyti
Argonas
pirstais badyt i ulanova pati ir jo kontrakta siurbele paskutine rkl lygio
2020-01-18
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.