Sausio 21-osios NBA pulsas: išmuštas Drummondo dantis ir dėjimas per LeBroną

2020-01-21 09:29

Išmuštas Andre Drummondo dantis, papildoma Jameso Hardeno treniruotė po rungtynių, Russello Westbrooko pasiekimas, Kemba Walkerio pergalė prieš LeBroną Jamesą, Jayleno Browno dėjimas per karalių, Damiano Lillardo 61-o taško šou – visa tai ir daugiau – sausio 21-osios NBA pulse.

Sausio 21-osios NBA pulsas

IŠVARĖ. Įpusėjus ketvirtajam kėliniui Detroito „Pistons“ ir Vašingtono „Wizards“ rungtynėse, Davį Bertanį atakavęs Markieffas Morrisas buvo išvarytas iš aikštės. Mėgindamas sustabdyti greitoje atakoje atsidūrusį latvį, Morrisas sugriebė varžovui už galvos, o epizodą peržiūrėję arbitrai nusprendė skirti diskvalifikacinę pražangą. 

„Markieffas – vienintelis, kuris gali atsakyti į klausimą, kas ten buvo, – pažymėjo Bertans. – Aš neturi nė menkiausios idėjos.“

„Pistons“ krepšininkas situacijos nekomentavo. Puolėjas per 18 minučių įmetė 10 taškų (1/5 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 2/2 baudos) ir atkovojo 2 kamuolius, o Detroito ekipa Vašingtone pralaimėjo 100:106.

IŠMUŠĖ DANTĮ. Detroito „Pistons“ lyderis Andre Drummondas dvikovą JAV sostinėje baigė be vieno danties. Tiksint paskutinei mačo minutei, po krepšiu bekovodamas centras tiesiai į veidą sugėrė Thomaso Bryanto smūgį alkūne, po kurio dantis išskriejo lauk.

Drummondas iš karto susigriebė už burnos, prie jo pripuolė ir „Wizards“ krepšininkas.

NEPAKAKO. Karjeros rekordą užfiksavęs Trae Youngas išdalijo 15 rezultatyvių perdavimų ir surinko 45 taškus (9/13 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 18/21 baudos), tačiau tokio 21-erių įžaidėjo pasirodymo Atlantos „Hawks“ pergalei neužteko. 

Normanas Powellas ketvirtajame kėlinyje įmetė 17 iš 27 savo taškų, NBA čempionai per ketvirtį surinko 39 ir dvikovą laimėjo 122:117. 

Powellas 20 ir daugiau taškų pelno penktose rungtynėse iš eilės, ši serija – ilgiausia jo karjeroje. Šį sezoną 26-erių gynėjas vidutiniškai renka po 15,8 taško bei fiksuoja geriausią rezultatą per penkerius metus lygoje. Prieš tai geriausias krepšininko rezultatas buvo 8,6 taško vidurkis per rungtynes.

TRIGUBAS DUBLIS. Geriausiu praėjusios savaitės Rytų konferencijos žaidėju išrinktas Benas Simmonsas galingai pradėjo naująją savaitę. Filadelfijos „76ers“ žvaigždė mače su Bruklino „Nets“ pelnė 34 taškus (12/14 dvitaškiai, 10/14 baudos) ir pakartojo asmeninį rezultatyvumo rekordą, taip pat atkovojo 12 kamuolių, atliko 12 rezultatyvių perdavimų bei užfiksavo ketvirtą trigubą dublį šį sezoną.

ŠOTAS. Su sveikatos problemomis prieš mačą kovojusį Evaną Fournier dvikovai su Šarlotės „Hornets“ prikėlė energetinio gėrimo šotas. Prancūzas jį išgėrė prieš išbėgdamas ant parketo, ant kurio atletas iškart jautėsi geriau. 

„Teko išgerti, nes sirguliuoju, – kalbėjo 26 taškus surinkęs Orlando „Magic“ puolėjas. – Bandau bet ką, kas man galėtų suteikti energijos, kadangi kitu atveju būčiau mirtinai pavargęs.“

Jo vedama „Magic“ Šarlotėje nugalėjo 106:83.

IŠSIGELBĖJO. Sakramento „Kings“ komandą savo aikštėje priėmusi Majamio „Heat“ ekipa ketvirtajame kėlinyje nė karto nepirmavo, tačiau vis tiek sugebėjo pasiekti pergalę. Floridos klubas iš pradžių paskutiniame ketvirtyje likus žaisti 0,8 sekundės išsigelbėjo po rezultatą išlyginusio Bamo Adebayo dvitaškio (105:105), o per pridėtą laiką nugalėjo 13:8 ir savų žiūrovų akivaizdoje triumfavo 118:113.

Per 20 namų rungtynių „Heat“ laimėjo 19-ą kartą ir šiuo metu fiksuoja geriausią santykį visoje NBA. Eriko Spoelstros auklėtiniai taip pat laimėjo septintą pratęsimą iš tiek pat galimų bei pagal šį rodiklį yra pirmi lygoje.

SVEČIO TEISĖMIS. Kaip varžovas Hjustono „Rockets“ tvirtovėje lankęsis Chrisas Paulas nebuvo dėkingas savo buvusiai ekipai. 34-erių veteranas per pirmąją mačo dalį „Rockets“ atseikėjo 27 taškus, iš žaidimo pataikydamas 5 iš 7 dvitaškių ir 4 iš 5 tritaškių, kai po ilgosios pertraukos pridėjo tik tašką.

„Thunder“ ir be šio įžaidėjo pagalbos ketvirtąjį kėlinį laimėjo net 41:20 bei Hjustone įsirašė pergalę 112:107.

Oklahomos ekipai dominuojant paskutiniame ketvirtyje, o Paului sėdinti ant suolo, „Thunder“ fanas ėmė rėkti ant vyr. trenerio Billy Donovano, jog šis grąžintų įžaidėją į aikštę. Paulas atsisuko į sirgalių ir klustelėjo jo: „Ar tu nematai rezultato?“

PAPILDOMAI. Vos 1 tritaškį iš 17 (6 proc. taiklumas) į Oklahomos „Thunder“ krepšį pataikęs Jamesas Hardenas po ketvirtu pralaimėjimu iš eilės pasibaigusio mačo surengė metimų treniruotę. Hjustono „Rockets“ superžvaigždė grįžo ant „Toyota Center“ parketo, kur dar praleido maždaug apie 25 minutes.

30-metis gynėjas rungtynėse žaidė 39 minutes, per jas įmetė 29 taškus (8/12 dvitaškiai, 1/17 tritaškiai, 10/13 baudos), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

PRIEŠ VISAS. Russellas Westbrookas mače su Oklahomos „Thunder“ įmetė 32 taškus (16/23 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 0/1 baudos), atliko 12 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 11 kamuolių ir pasiekė aštuntą trigubą dublį šį sezoną.

Sulig šiuo trigubu dubliu Westbrookas prisijungė prie LeBrono Jameso kompanijos, kuri per karjerą yra surinkusi trigubą dublį kovojant su visomis 30 NBA komandų.

Per karjerą „Rockets“ superžvaigždė yra surinkęs 146 trigubus dublius.

BAIGĖSI. Septyniskart paeiliui laimėjusios Memfio „Grizzlies“ ir Jono Valančiūno pergalingas žygis nutrūko rungtynėse su Naujojo Orleano „Pelicans“. JV per 21 minutę įmetė 14 taškų (6/8 dvitaškiai, 2/4 baudos), sugriebė 11 kamuolių ir užfiksavo 21-ąjį dvigubą dublį šį sezoną, bet „Grizzlies“ savo aikštėje krito 116:126.

„Pelicans“ savo rikiuotėje neturėjo aukštaūgių Derricko Favorso ir Jahlilo Okaforo, kas prieš rungtynes kėlė galvos skausmą treneriui Alvinui Gentry. 

„Jeigu kas nors nori išeiti į aikštę ir 15-18 minučių pasistumdyti su Valančiūnu, mes jums leisime tai padaryti“, – savo auklėtiniams tarė Gentry.

PERŽENGĖ. Mače su Čikagos „Bulls“ siautėjęs Giannis Antetokounmpo likus rungtyniauti apie penkias minutes pataikė dvitaškį, jo karjerai užfiksavusį naują atžymą – graikas pasiekė 10-ies tūkstančių pelnytų taškų ribą. 25-erių atletas „Bucks“ istorijoje tapo septintuoju tokį pasiekimą įsirašiusiu krepšininku.

Prie viso to, Antetokounmpo atkovojo 14 kamuolių, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir pasiekė ketvirtą trigubą dublį šį sezoną. Tiesa, „Bucks“ lyderis suklydo 8 kartus, komanda iš viso prarado 23 kamuolius, bet laimėjo 111:98.

GALIAUSIAI. Kemba Walkeris pirmąkart karjeroje per 29 tarpusavio akistatas įveikė LeBroną Jamesą, o šį rezultatą gynėjas pasiekė kartu su Bostono „Celtics“ įteikdamas didžiausią sezono pralaimėjimą Los Andželo „Lakers“ ekipai (107:139).

„Esu laimingas, kad pavyko laimėti bent kartą prieš jam pasitraukiant, – šypsodamasis kalbėjo Walkeris. – Kas žino, kiek ilgai LeBronas žais, kadangi dabar jis yra tiesiog neįtikėtinas. Žinote, tai tik viena pergalė. Viena prieš 28.“

Walkeris prie šio laimėjimo per 30 minučių prisidėjo pelnydamas 20 taškų (6/9 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 2/2 baudos), atlikdamas 7 rezultatyvius perdavimus ir atkovodamas 4 kamuolius.

LeBrono sąskaitoje – 15 taškų (5/10 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 5/5 baudos), 13 rezultatyvių perdavimų ir 7 atkovoti kamuoliai. „Lakers“ iki dvikovos su „Celtics“ buvo laimėjusi 10 iš 11 rungtynių.

PER LEBRONĄ. Įsimintiną momentą prieš Los Andželo „Lakers“ užfiksavo ir kitas „Celtics“ krepšininkas Jaylenas Brownas. Ties tritaškiu kamuolį priėmęs puolėjas įsibėgėjo į „Lakers“ baudos aikštelę ir dviem rankomis sugrūdo kamuolį į krepšį per jam kelią pastoti mėginusį LeBroną Jamesą.

Emocijų apimtas Brownas tokį epizodą vainikavo riksmu, adresuotu Jamesui. Šalia buvęs teisėjas „Celtics“ krepšininkui iš karto skyrė techninę pražangą. 

„Nemeluosiu, tai buvo nuostabu, – kalbėjo 20 taškų surinkęs Brownas. – LeBronas per karjerą yra įdėjęs per tiek daug krepšininkų. Žengti į aikštę ir kovoti su tokiu krepšininku yra garbė. Man visuomet patinka tokios akistatos ir tai man suteikia papildomą paskatą.“ 

SKAUDŽIAUSIAI. Domantui Saboniui ir Indianos „Pacers“ Jutoje teko nuryti karčią piliulę – komandą 88:118 neprilygo vietos „Jazz“ ir patyrė didžiausią nesėkmę šį sezoną. Prieš tai rungtynėse trigubą dublį surinkęs 23-ejų lietuvis per 28 minutes įmetė 10 taškų (5/11 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), sugriebė 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir 2 sykius prasižengė.

LILLARDO VAKARĖLIS. Karjeros šou savų žiūrovų akivaizdoje užsukęs Damianas Lillardas pelnė net 61 tašką ir ištempė Portlando „Trail Blazers“ komandą į pergalę per pratęsimą 129:124 prieš „Golden State Warriors“. Klubo ir asmeninį rezultatyvumo rekordus pasiekęs 29-erių gynėjas įmetė 6 iš 17 dvitaškių, 11 iš 20 tritaškių (karjeros ir klubo rekordas), 16 iš 16 baudų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Prieš tai Lillardo karjeros rezultatyvumo rekordas siekė 60 taškų, kuriuos šio sezono pradžioje atseikėjo Bruklino „Nets“. Taip pat tai buvo septintasis krepšininkas mačas karjeroje, kai jis įmetė daugiau nei 50 taškų.

Dienos akimirka

Markieffo Morriso diskvalifikacinė pražanga
Markieffo Morriso diskvalifikacinė pražanga
Nuotr. AFP – Scanpix

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas

Damianas Lillardas (56)

Taškai

Damianas Lillardas (61)

Atkovoti 
kamuoliai

Tristanas Thompsonas (22)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Trae Youngas (15)
Perimti 
kamuoliai

Mylesas Turneris (6)

Blokai

Hassanas Whiteside'as (6)

Pataikyti tritaškiai

Damianas Lillardas (11)

Visi šios nakties rezultatai:

Portland Trail Blazers Golden State Warriors 129-124 stat »
Utah Jazz Indiana Pacers 118-88 stat »
Phoenix Suns San Antonio Spurs 118-120 stat »
Minnesota Timberwolves Denver Nuggets 100-107 stat »
Boston Celtics Los Angeles Lakers 139-107 stat »
Milwaukee Bucks Chicago Bulls 111-98 stat »
Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans 116-126 stat »
Houston Rockets Oklahoma Thunder 107-112 stat »
Miami Heat Sacramento Kings 118-113 stat »
Cleveland Cavaliers New York Knicks 86-106 stat »
Charlotte Hornets Orlando Magic 83-106 stat »


Komentarai:

trepperock
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-22
-2
Atsakyti
Drybolas
lrimtai lebronui jau 35? nu na atrodo katik 33 buvo:D o lilardas tai man visad nerealus buvo vienas labiasuiai underretted grajoku
2020-01-21
+1
Atsakyti
kunigas
Kokia lempa pirmoji vieta, kas ten tokio? lebronas tipo bloku karalius, tuolabiau 35metai....betkas gali per ji idet, cia visi zino.
2020-01-21
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.