„Olympiakos“ bokštai sutaria: trenerių ir žaidėjų kaita sunkina komandos sezoną

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-02-04 22:51

Saša Vezenkovas buvo bene vienintelis šviesulys šiame Pirėjo „Olympiakos“ pralaimėjime, bet jis savo pasirodymo nesureikšmino.

Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai žaidęs Vezenkovas pelnė 15 taškų (4/4 dvit., 1/4 trit., 4/5 baudos), atkovojo 1 kamuolį, sykį suklydo bei surinko 12 naudingumo balų.

„Niekam nerūpi asmeniniai pasirodymai, visiems yra svarbiausia komanda. Žaidėme minkštai pirmoje mačo dalyje, kuomet leidome jiems įmesti 46 taškus ir jie įgavo pasitikėjimo. 

Fotogalerija

Trečiajame kėlinyje pasidavėme, deficitas pasiekė 25 taškus. Šiek tiek kovėmės, bet to nebuvo gana. Turime tęsti tai, ką darome ir jau galvoti apie artėjančias rungtynes už dviejų dienų“, – po rungtynių sakė bulgaras.

Tuo metu Nikola Milutinovas žodžių į vatą nevyniojo ir apie rungtynes pasisakė tiesiai šviesiai.

„Nėra jokių abejonių – jie šiandien už mus buvo geresni. Atrodėme tragiškai ir nesilaikėme savo žaidybinio plano. Per artėjančias dvi dienas turime daug ką pakeisti. Mes nežaidžiame gerai, tai akivaizdu. Privalome pakeisti savo mentalitetą, o jeigu norime laimėti, turime žaisti kiečiau bei geriau“, – teigė „Oly“ centras.

Pirėjo ekipa šįkart itin prastai atakavo iš toli – tikslą pasiekė 6 tritaškiai iš 26 (23 proc.). Milutinovas teigė, kad prie to prisidėjo ir „Žalgirio“ gynyba, ir sėkmės trūkumas.

„Mes atlikome metimus laisvi, tačiau, deja, nepataikėme. Vis tik jų gynyba buvo gera ir būtent todėl jie laimėjo“, – sakė serbas.

„Olympiakos“ šį sezoną taip pat neeilinė. Georgios Bartzokas yra jau trečiasis komandos treneris, komandos sudėtis viso sezono metu nebuvo pastovi ir tiek Vezenkovas, tiek Milutinovas pridūrė, kad situacija nėra lengva.

„Žinoma, visa tai veikia mūsų pasirodymus, tačiau mes nesame čia, jog ieškotume pasiteisinimų. Esame čia, kad aukotume savo kūnus ir komanda žaistų geriau. Negalime žaisti vienas rungtynes gerai ir kitas tris – blogai. Turime atrasti stabilumą“, – sakė Vezenkovas.

„Daug apie tai kalbame (nežaidimą Graikijos lygoje). Tai turi tiek teigiamų, tiek neigiamų faktorių, bet turime galvoti apie esamą situaciją, kuri nėra gera“, – pridėjo bulgaras.

Kaip ir Vezenkovas, Milutinovas taip pat pripažino, jog šis sezonas komandai tikrai nėra lengvas.

„Šis sezonas mums tikrai yra sunkus, bet tai nėra tik trenerių kaltė, už tai atsakingi ir žaidėjai. Mes žaidžiame aikštelėje bei turėtume tai daryti geriau, bet deja, mes to nedarome ir visa tai atspindi rezultatai“, – apibendrino serbas.

Tuo metu Vezenkovas, paklaustas, apie skirtumus tarp Kęstučio Kemzūros ir Bartzoko, teigė, kad šie strategai gan skirtingi, tačiau į itin plačią diskusiją šia tema nesileido.

„Skirtingos filosofijos ir tai, ko jie iš mūsų nori, bet yra vienintelė išvada: jeigu nežaisime gerai ir kietai gynyboje, mes nelaimėsime rungtynių, ypač tokių, kaip šiandien“, – užbaigė „Olympiakos“ puolėjas



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.