Po triuškinamos pergalės – Jasikevičiaus pokštai ir pagyros žaidėjams dėl nusiteikimo

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-02-12 22:11

Kauno „Žalgiris“ atsakomosiose Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynėse problemų netrurėjo.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 105:66 užtikrintai įveikė „Šiaulius“ ir pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Po rungtynių vyriausiasis „Žalgirio“ treneris pripažino, jog šis mačas jo auklėtiniams pavyko.

Fotogalerija

„Rungtynės mums aišku pavyko. Iš pradžių nevykdėme savo detalių, bet „Šiauliai“ nenubaudė, o paskui buvo tikrai ne iš sunkiausių (rungtynių). Visi gavo pasireikšti ir galime pradėti ruoštis savaitgaliui bei galvoti apie Panevėžį“, – susitikimą trumpai apibūdino Jasikevičius.

– Pirmoje rungtynių pusėje didžiąją dalį taškus rinkote iš baudos aikštelės, trečiasis kėlinys tolimi metimai. Kas pasikeitė „Šiaulių“ gynyboje?
– Niekas nepasikeitė. Manau, kad kažkiek rizikavo ties kai kuriais žmonėmis, bet išsprendėme reikalus nenusileisdami noru, kas buvo anksčiau ir kontroliuodami lentą bei Šaulį, kuris tikrai pridarydavo problemų, o šiandien susitvarkėme.

– Minėjote apie nenusiteikimą praeitose rungtynėse, bet nepaisant to, kas dar pavyko šiame mače?
– Žaidžia dvi komandos, jie aišku prieš mus žaidžia be jokio spaudimo ir tas yra lengviau, bet manau, kad nusiteikimas buvo geresnis nei ankstesnėse rungtynėse, o jeigu „Žalgiris“ yra nusiteikęs prieš „Šiaulius“, tai manau, kad pranašumą įrodysime.

– Per pirmąją dalį pataikė vieną tritaškį, paskui vien per trečiąjį kėlinį – dešimt. Ar esate matęs tokių pokyčių anksčiau?
– Taip. Galbūt neteisingai atsakiau į pirmąjį klausimą, nes pirmą kėlinį buvo asmeninė gynyba, antrąjį – daug besikeičiančios gynybos, o trečiąjį kėlinį buvo zona. Tai, galbūt, dėl tos zonos ir turėjome daug laisvų metimų bei pavyko pataikyti juos.

– Rokas Jokubaitis sužaidė rezultatyviausią sezono mačą. Kaip įvertintumėte jo pasirodymą?
– Gerai. Rokas jau Eurolygoje davė mums gerų minučių, prieš pat rungtynių pabaigą paklausiau, ar čia jo rekordas, sakė, kad rekordas. Sakau gal įmesi kokius 25 (taškus), bet paskutinėmis minutėmis, kai reikėjo įmesti 100 taškų, visi ieškojo Nigelo, nes niekas nenorėjo valgyti veganiško sušio.

Trenerių komentarai:



Komentarai:

Buo
Kaimo valdovas atsakė į klausimus :l
2020-02-13
+2
Atsakyti
A.
galima.bet geriems klausimams reikia noro. ir fantazijos. ir drąsos. drasius ir įžūlius dalykus galų gale galima įpakuoti su šypsena (apie klausimus Šarui).
2020-02-13
+9
Atsakyti
A.
gražiai čia Šaras atsakė į klausimus. nors žurnalistai galėtų įdomesnių sugalvoti, labiau analitinių.
2020-02-12
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.