Sireika gyrė kauniečių nusiteikimą ir pabrėžė gražius „Žalgirio“ trenerių štabo žodžius

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2020-02-12 22:41

Antanas Sireika po pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ ant savo krepšininkų nepyko, tačiau įžvelgė progas, kuriomis pasinaudoti nepavyko.

Pasak vyriausiojo „Šiaulių“ trenerio, komanda nežaidė taip, kaip iš jos tikėjosi gražaus žaidimo elementų ištroškę fanai ir pats krepšinio specialistas Sireika.

„Nieko stebuklingo neįvyko, blogai, kad mes neparodėme gražaus krepšinio, – susitikimą komentavo strategas. – Kalba eina ne apie pergalę, nors kiekvienas treneris visada turi apie ją galvoti. Mes irgi čia nevažiavome iškėlę baltas vėliavas, bet nebuvo tos kovos. Vyrai atrodė išsigandę, gal tikėjosi, kad viskas vyks taip, kaip praeitą kartą. Žinote, tai labai veikia jaunus žmones – nei tritaškių pataikėme, nei pasigynėme. Esu nepatenkintas.

Fotogalerija

Visuomet reikia surasti ir pozityvo – „Žalgirio“ treneriai pasakė, kad „Šiauliai“ labai motyvuoja juos ir po mūsų jie labai gerai žaidžia. Jau ne vieną kartą tą patį priminė – buvo atvejis ir prieš dvejus metus, kai Sabeckis ir Birutis krėsdavo įvairius dalykus. Po to „Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo trečiąją vietą.

Mes duodame gerą impulsą. Po rungtynių, kurias laimėjome, „Žalgiris“ pasikeitė neatpažįstamai – tritaškius pataiko geriausiai Eurolygoje ir žaidžia puikų krepšinį. Tai yra pozityvas, man tik nesmagu, kad patys šiandien negalėjome parodyti gero krepšinio. Nors buvo progų, mūsų auksarankiai nusimušė. Ieškosime varžovų, nuo kurių mes galėtume pakilti.“

Paklaustas, kada pamatė, kad šiandien prieš „Žalgirį“ kovoti bus itin sunku, Sireika nieko nedvejodamas pabrėžė pačią mačo pradžią.

„Kai pamačiau penketuką. Jie nejuokavo, nebuvo jokių eksperimentų, žaidė Eurolygos penketukas. Supratau, kad kova bus rimta ir ant žaidėjų nepykau, tik norėjau, kad parodytų kuo gražesnį krepšinį“, – kalbėjo „Šiaulių“ galva.

Benas Griciūnas mače prieš „Žalgirį“ įmetė 23 taškus ir surinko 19 naudingumo balų, o Rokas Gustys užfiksavo 19 taškų ir 32 efektyvumo balų pasirodymą. Taip „Šiaulių“ galiūnas nepasikuklino ir kartu įmetė 42 komandos taškus.

„Džiaugiuosi už Beną, – auklėtinį gyrė Sireika. – Jam yra dar daug kur tobulėti, bet jis daro pažangą. Kur kiti dingo? Nežinau, kažkokia psichologinė krizė. Neatsipalaiduoja tie žmonės, kurie turėtų pataikyti. Visai neseniai tokia situacija buvo ir „Žalgiryje“ – atrodo, meta tie patys žmonės, bet kaip nekrenta, taip nekrenta. Dabar, kai atsivėrė, tai atsivėrė ir įmetė 19 tritaškių. Aš manau, kad čia yra psichologija. Jie nėra blogi vyrukai, dirba, stengiasi, bet kiek šiandien buvo laisvų metimų, kuriuos išmetėme. Norėjau, kad žmonės dvasiškai ir emociškai pakiltų, nes prieš „Žalgirį“ gali pataikyti. Gaila, kad nepataikė.“

Trenerių komentarai:



Komentarai:

A.
sireika oi dar turi parako. neabejoju, kad su lryto komqnda pasiektų žymiai geresnių rezultatų nei Adomaitis. pas kį žaidėjai auga kaip ant mielių, išmoksta būti geresniais žaidėjais plačiąja prasme, išminties. dvejočiau dėl to paties pasakymo apie Adomaitį. galų gale, Sirvydžio „pažanga” yra labai liustratyvi.
2020-02-13
+6
Atsakyti
Ar man
vienam taip atrodo kad Sireiką jau reikia išleisti užtarnautų atostogų?
2020-02-12
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.