Pakeliui į treniruotę – Sabonio ir Dončičiaus pokalbis apie vasarą laukiančią svarbią dvikovą

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Čikagos (JAV)
2020-02-15 20:39

Domantas Sabonis ir Luka Dončičius šį savaitgalį trumpam taps komandos draugais, bet pakeliui į pirmąją bendrą treniruotę jie kalbėjo ne apie tai, o apie artėjančią vasarą. Dončičiaus atstovaujama Slovėnijos rinktinė atvyks į Kauną, kur mes iššūkį Lietuvai dėl vienintelio olimpinio kelialapio, ir tai tapo europiečių pokalbio tema šeštadienio rytą Čikagoje.

Lietuva ir Slovėnija žais skirtingose atrankos turnyro grupėse ir joms dar reikės įveikti visus varžovus tam, kad susitiktų finale, tačiau dėl tokios įvykių baigties mažai kas abejoja. Tarpo tokių – ir Sabonis su Dončičiumi.

„Ką tik kalbėjome autobuse su juo apie tai,– šeštadienį NBA „Visų žvaigždžių“ žiniasklaidos dienoje pasakojo Sabonis. – Manau, tos rungtynės bus labai svarbios. Mes esame komanda, mes žaidžiame komandinį žaidimą ir toks žaidimas visada gali laimėti prieš vieną žaidėją.“

Ką apie tai sakė Luka?

„Sakė, kad bus labai geros rungtynės“, – neišsiplėtė Sabonis.

Jis sėdėjo „Wintrust“ arenos kampe, kur bendravo su žurnalistais iš viso pasaulio. Greta jo buvo Nikola Jokičius, o jiems už nugarų – likę 10 LeBrono komandos žaidėjų.

Taip vyko tradicinė žiniasklaidos diena, rengiama „Visų žvaigždžių“ rungtynių išvakarėse. Šis renginys vyksta ne pagrindinėje, o 10 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje, kuri iš pradžių būna paverčiama tarsi mugių ar parodų centru, o po to virsta treniruočių vieta.

NBA į šį renginį pardavinėja bilietus, todėl jau nuo ankstyvo ryto prie „Wintrust“ arenos išsirikiavo eilės žmonių, siekiančių pamatyti ryškiausius NBA žaidėjus.

Žiūrovai aklinai užpildė tribūnas prie praėjimo, iš kurio išlįsdavo krepšininkai. Vos tik kuris nors pasirodydavo aikštelėje, žiūrovai šaukdavo vienas per kitą siekdami atkreipti dėmesį ir gauti autografą.

Retas kuris iš žaidėjų sustodavo, o kai kurie net akivaizdžiai nustebdavo dėl tokio dėmesio. Pavyzdžiui, Jokičius net krūptelėjo, kai jam virš galvos pakibo plakatas, ant kurio sirgaliai norėjo autografo.

LeBronas Jamesas arenoje pasirodė slėpdamasis po balta kepuraite ir kaklą apsivyniojęs storu šaliku – Čikagoje spaudžia šaltukas ir Los Andželo „Lakers“ žvaigždė net arenos viduje norėjo jaustis šiltai.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Sabonis taip pat susilaukė sirgalių dėmesio – vienas vaikinas tribūnoje turėjo jo „Pacers“ marškinėlius su 11-uoju numeriu ir lietuviškai šaukė „Domantai“ ir „Sabai“, kai aukštaūgis atėjo kalbėtis su žurnalistais.

„Negaliu net patikėti, kad čia esu su geriausiais žaidėjais. Kažkas tokio. Nuostabu, kad čia galiu būti ir yra tėtis su šeima“, – lietuviškai su keturiais iš Lietuvos atvykusiais žurnalistais bendravo Sabonis.

Jis sako mėgavęsis vien buvimu rūbinėje su visomis NBA žvaigždėmis – jo komandoje be LeBrono, Dončičiaus ir Jokičiaus taip pat žais Russellas Westbrookas, Anthony Davisas, Kawhi Leonardas, Jamesas Hardenas ir kiti.

Saboniui tai – pirmasis, o Lietuvai – vos trečiasis kartas, kai „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvaus lietuvis.

2003 ir 2005 metais taip pat buvo įvertintas Žydrūnas Ilgauskas.

„Noriu čia pabūti ir susipažinti su visais, – sakė Sabonis. – Ką tik buvome visi rūbinėje, labai smagu vien būti šalia visų.“

Artėjančios vasaros tema buvo paliesta ne tik autobuse, vežusiame lygos žvaigždes į treniruotę, bet ir žiniasklaidos sesijoje.

Sabonis įvertino naująjį Lietuvos rinktinės trenerį Darių Maskoliūną ir savo žaidimą su Jonu Valančiūnu viename penkete.

„Labai geras treneris, manau jis darys viską, kad duotų mums šansą laimėti olimpinį turnyrą“, – apie Maskoliūną sakė Sabonis.

„Aš manau kad įmanoma (žaisti su Valančiūnu), viskas gerai veikė, – tęsė aukštaūgis. – Kelias rungtynes pralaimėjome vienu-dviem taškais, bet buvome visose rungtynėse ir, manau, su kiekviena vasara žaidimas bus geresnis.“

Vėliau šeštadienį jis varžysis „Įgūdžių iššūkio“ rungtyje, kur reikia kuo greičiau įveikti specialią aikštėje paruoštą trasą.

Po šios rungties vyks NBA snaiperių ir dėjimo į krepšį konkursai.

Visą informaciją apie NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius rasite paspaudę čia.



Komentarai:

rilreufer
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-16
-3
Atsakyti
citoro
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-16
-5
Atsakyti
toverlo
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-16
+1
Atsakyti
taip?
igudziu konkurse tik ka sabonis antra vieta uzeme?
2020-02-16
-2
Atsakyti
Anonimas
sabas is vidurio pataike :)
2020-02-16
-4
Atsakyti
Žinai
žinai žinai :D
2020-02-16
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.