Butkevičius: „Norėjosi atkaklesnio finalo, bet manau, kad antra vieta – geras rezultatas“

2020-02-16 21:07

Vilniaus „Rytas“ nesugebėjo apginti Karaliaus Mindaugo taurės čempionų titulo. Sostinės klubas Klaipėdoje 60:80 nusileido Kauno „Žalgiriui“.

„Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius neslėpė, kad pralaimėjimą lėmė prastai sužaista antroji rungtynių pusė, bet neslėpė, kad antroji vieta Vilniaus klubui yra geras rezultatas.

„Sunku kažką dabar sklandžiai pasakyti, bet dar pirmąją pusę laikėmės. Pataikėme savo metimus, susikūrėme progas. Gynyboje, aišku, buvo klaidų, bet ne tokių kritinių, kaip darėme antroje pusėje. 

Fotogalerija

Reikia paminėti ir išaugusį jų agresyvumą antroje mačo dalyje ir mūsų ne tiek tinkamus sprendimus ir neatsakymą į tai. Visa tai neleido susikurti progų ar net išmesti kamuolį, o jei ir susikurdavome, tai laisvi nepataikydavome“, – po mačo sakė Butkevičius.

– Kas pavyko pirmoje dalyje, jog laikėtės rungtynėse?
– Buvome daugiau savo plane. Geresnės progos leido laikytis šalia jų. Be abejo, po dviejų kėlinių jie pakeitė sistemą ir tai mus išmušė iš vėžių.

– Jautėsi, kad „Žalgiris“ pasimokė iš praėjusio finalo?
– Nenorėčiau žiūrėti labiau į jų pusę. Norėčiau koncentruotis ties tuo, ką padarėme ar ko nepadarėme.

– Šiandien rizika turbūt nelabai pasiteisino, kai Jankūnas sumetė tritaškius?
– Taip, tos sėkmės irgi pritrūko. Jiems tas, atrodo, pasiteisina, nes kaip ir sakiau prametėme iš nemažai gerų pozicijų – iš po krepšio, baudų. Čia jau esame patys kalti.

– Ar antra vieta – geras pasiekimas „Ryto“ klubui?
– Aš manau, kad geras. Norėjosi, aišku, didesnės kovos ir intrigos finale. Kai tiek pralaimi, negali sakyti, bet norėtųsi, kad finale atrodytume pajėgiau. Manau, kad laimėjo stipresnė komanda.

– Ar žaidėjų traumos turėjo įtakos rezultatui?
– Taip. Visą savaitę mus persekiojo traumos prieš lemiamas kovas, komandoje buvo įsimetęs virusas. Tam tikri žaidėjai iškrisdavo, pasijungdavo krepšininkai iš jaunimo komandos, kai kas nors negalėjo sportuoti. Savaitė buvo įtempta ir per tokias savaitės reikia kiekvieno žaidėjo.



Komentarai:

R
Būtų pusfinalyje gavę Lietkabelį, tai galėtų džiaugtis popieriniu medaliu. Nieko gero iš to raudonos spalvos projektėlio:)
2020-02-17
Atsakyti
Su pergale, Lietuva!
2020-02-16
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.