Adomaičio žvilgsnis į ateitį: „Žalgiris“ dar eilę metų bus gerokai geresnis už kitas komandas“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2020-02-16 21:25
Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Vilniaus „Ryto“ vairininkas Dainius Adomaitis po pralaimėto finalo Kauno „Žalgiriui“ pripažino, kad artimiausiais metais jėgų pusiausvyra Lietuvos krepšinyje nesikeis.

Kauniečiai nuo 2010-2011 metų sezono nepralaimi Lietuvos čempionato, o šiandien susigrąžino Karaliaus Mindaugo taurę, kurią pernai Vilniuje laimėjo „Rytas“.

Ar antroji vieta – geras pasiekimas „Rytui“?

„Aš manau, kad esant mūsų situacijoje, tai yra gerai. Būkime biedni, bet teisingi – „Žalgiris“ yra visa galva geresnė komanda už kitas ekipas (Lietuvoje – aut. past.). Žiūrint į situaciją, jie dar eilę metų bus gerokai geresni už kitas komandas“, – kalbėjo Adomaitis.

„Pabūsiu nuobodus – didžiuojuosi vyrais. Su „Žalgiriu“ turi žaisti labai susikoncentravęs. Atrodo, pirmoji pusė buvo apylygė, bet dukart nesugebėjome padaryti pražangos ir gauname penkis taškus. Individualioje pozicijoje buvome nesusikaupę. Galima sakyti, kad visi krepšininkai buvo mirę. Jie buvo maksimaliai atsidavę ankstesnėse rungtynėse, todėl energija nebuvo tokia, kad pasipriešintume „Žalgiriui“, – apie mačą sakė Adomaitis.

Trenerio buvo pasiteirauta, ar komandoje negali būti permainų, mat sklando gandai apie galimą Camerono Bairstow išvykimą.

„Žiūrėsime. Rytoj atsikelsime šviežia galva ir žiūrėsime“, – atsakė Adomaitis.

„Rytas“ dėl FIBA lango artimiausiu metu turės mažesnę rotaciją. Į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą yra įtraukti Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius ir Evaldas Kairys, bet nėra aišku, ar visi jie galės ten vykti.

„Pako Cruzas skrenda į Meksikos rinktinę, turi dvejas rungtynes. Turime tris Lietuvos rinktinės kandidatus, bet aišku, kad Kairys greičiausiai nevyks, nes jis turbūt važiuos į ligoninę, kad atsistotų ant kojų. Apie tai kalbėjome su Dariumi (Maskoliūnu – aut. past.). O Arnas Butkevičius vakar vakare turėjo temperatūros. Tu Holloway veikiausiai išleisime aplankyti šeimos. Žaidėjams duosime vieną dieną atsipūsti. Turime pasikrauti baterijas“, – po rungtynių kalbėjo Adomaitis.

„Rytas“ kitas rungtynes žais vasario 29-ąją svečiuose su Utenos „Juventus“.



Komentarai:

Su pergale, Lietuva!
2020-02-16
-2
Atsakyti
RInktine
Bendziaus Butkeviciaus Reikia Rinktineje
2020-02-16
-5
Atsakyti
Gandai
del Cameruno Bairstow kad gali isvykti neduoda vilciu
2020-02-16
-5
Atsakyti
Anonimas
Australui tikrai laikas parodyti duris, cia jai nepagarba fanams, yra jaunimo, tegul zaidzia.. Pastangas gal ir deda, bet krepsinyje reikia imesti, o to nepavyko padaryti jam siandien eilini karta.. O del rezultato tai jis daugiau maziau teisingas, nors tikrai buvo galima suzaisti geriau.. Labai dideliais inkarais siandien buvo ir Bickauskis sj Girdziunu, ypa pastarasis, klausimas ar neverta dazniau Giedraicio pabandyti..
2020-02-16
+4
Atsakyti
asd
Problema yra jau 5 metus ir niekaip jos neisprendzia.
2020-02-16
+7
Atsakyti
Adomaiti teisingai
Galvoji Zalgiris visa galva visi metai zalgiris geresni auksciau 😃
2020-02-16
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.