Pergalingo spurto dirigentas Jokubaitis: „Susiėmiau save į rankas“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2020-02-24 22:21

Lietuvos rinktinė paskutinį pirmojo atrankos lango į 2021-ųjų Europos čempionatą kėlinį pradėjo spurtu 18:0 ir taip išplėšė pergalę iš didžiąją rungtynių dalį pirmavusių čekų rankų.

Visą šią atkarpą nacionalinei šalies komandai dirigavo šį vakarą pagrindinėje vyrų komandoje debiutavęs Rokas Jokubaitis.

Per pirmuosius tris kėlinius 12 minučių aikštelėje praleidęs gynėjas buvo atlikęs du rezultatyvius perdavimus, atkovojęs vieną kamuolį, tačiau nebuvo surinkęs nė taško, mat pro šalį skrido visi šeši jo bandymai iš žaidimo.

Fotogalerija

Visgi lemiamame ketvirtyje 19-metis suspindo visiškai kitomis spalvomis. Visą kėlinį be keitimų žaidęs Jokubaitis mačą užbaigė su 7 taškais (2/7 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud. met.), 6 rezultatyviais perdavimais, 3 atkovotais kamuoliais, viena klaida ir 8 naudingumo balais.

„Žinant, kad pirmoji pusė nekokia buvo, jautėsi spaudimas, pralaiminėjome. Kai išėjau į aikštę, žinojau, ką reikia daryti pas šį trenerį, – mačą komentavo gynėjas. – Tiesiog susiėmiau save į rankas, per ilgąją pertrauką apgalvojau, ką padariau ne taip ir viskas labai neblogai pavyko – pasiėmėme pergalę. Aišku, yra labai daug dalykų, kuriuos reikia taisyti, bet kai mes esame tiek laiko kartu, tai suprantamas dalykas.“

Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus 35 sekundėms keitimo paprašė pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis. Vyriausiasis ekipos treneris Darius Maskoliūnas nieko nelaukė, atsigręžė į atsarginių žaidėjų suolelį ir prie savęs pakvietė Jokubaitį.

Nuo to momento jaunasis „Žalgirio“ sistemos krepšininkas ant suolo nebegrįžo ir užbaigė rungtynes.

„Toks labai netikėtas dalykas, nes jam krūtinę lyg skaudėjo, bet negalvojau, kad taip rimta. Netikėtas Maskoliūno pakvietimas į aikštelę ir, manau, neblogai susitvarkiau“, – apie neplanuotą išbėgimą ant parketo kalbėjo įžaidėjas.

– Ar nedrebėjo kojos?
– Nelabai. Gal jaučiau, kad ant mano kūno yra Lietuvos marškinėliai, bet šiaip nelabai buvo spaudimo.

– Kaip pavyko perlaužti tuo įspūdingu spurtu ketvirtajame kėlinyje?
– Gynyboje pradėjome agresyviau lipti ant varžovų, nes, kaip matėte pirmoje pusėje, buvo labai prastai. Po to neleidome, susigynėme kelias jų atakas. Jie nepataikė, mes pagavome tą ritmą, o kai pagauni ritmą, žaisti yra lengviau.

– Kiek jums pačiam reiškia didelis trenerio pasitikėjimas?
– Kaip matėte, kai yra pasitikėjimas, tai ir pačiam lengviau žaisti. Žinau, kad treneris tiki, tai lengviau žaisti ir man pačiam, ir komandai.

– Ar nebuvo keista, nes Maskoliūnas dažniausiai vis tiek yra asistentas „Žalgiryje“?
– Su juo per rungtynes dažnai bendraujame, tai jausmas nebuvo keistas. Dėl to buvo lengviau.

– Kaip pačiam atrodė rungtynių pradžia – kodėl nepavyko apsiginti nuo čekų atakų?
– Galbūt dėl to, kad žaidėme prie savų fanų, prie šitiek sirgalių. Buvo pralaimėjimas Belgijoje, norėjome kažką įrodyti ir perdegėme. Dėl to pradžioje šiek tiek ir sudegėme.

– Kiek tie tolimi metimai buvo svarbūs ne tik rezultato prasme, bet ir emociškai?
– Labai visus užvedė. Kaip žinote, 97 taškai, puolime tikrai solidžiai atrodėme. Gynyboje gal ir nelabai sekėsi, bet atsirišo krepšys puolime ir pabėgome.

– Apibendrinant abu mačus, ar vasarą laukia daugiau nerimo?
– Nežinau, manau, kad iš tų dviejų mačų daugiau pasimokėme – gavome antausį nuo belgų. Jeigu Belgijoje būtume laimėję didesniu skirtumu, gal prieš čekus būtume atsainiau žiūrėję. Dabar išėjome su savo užduotimis, susikaupę. Pralaimėjimas užgrūdino mus, turime prieš čekus persvarą, laukiame kitų rungtynių.



Komentarai:

uz zalgiri
simta kartu jau kartota kad seniai(maciulis,kalnietis ir jankunas) jau turi eit out,ta vakar turbut net akli turejo pamatyt.ir kas juokingiausia,pries maca kalnietis aiskino kaip jau dabar tai susiims ir parodys kaip reik zaist,o po maco prasideda atmazkes apie sveikata.jei butu suzaides,neabejoju kad nutyletu,o dabar mekeke.jokubaiciui labai aiskiai truksta zaidybines praktikos,sedint ant suolo valdyt komandos neismoksi bet jam netruksta nei drasos,nei talento todel tik nuo treneriu priklausys ar turesim auksto lygio izaideja ar dar viena amzinai perspektyvu.sitie langai turetu but isnaudojami ieskant potencialiu kandidatu i rinktine,o ne veteranu reabilitacijos centras,kada kazkas is krepsinio autoritetu ant pirstu tai paaiskins saboniui kuris visai nusispjove ant to kas vyksta krepsinyje
2020-02-25
+1
Atsakyti
tuk tuk
kas cia?
2020-02-24
+17
Atsakyti
xx
Nuosirdziai aciu Kalnieciui uz viska. Uz visas tas vasaras, uz meile rinktinei, bet jau laikas uzleisti Roka. Nors ir jaunas, bet tegul pratinasi, Mantui irgi kazkada teko sokti tiesiai i ugni. Dar duotu naudos kaip trecias izaidejas po Roko ir Luko, bet jo zaidimas starte - tai tik zaidimo stabdymas.
2020-02-24
+5
Atsakyti
djgaffer
Visą ketvirtą kėlinį atžaidė Rokas,puikiai atlaikė tą įtampą.Puikus įžaidėjas auga.Lekavičius rinktinėje greičio duos,o Jokubaitis ramumo ir užtikrintumo.Bus du puikiai vienas kitą papildantys įžaidėjai.Pagaliau ir mes gynėjų grandyje turime kas gerai žaidžia.
2020-02-24
+5
Atsakyti
Anonimas
čia tavo toks susiėmimas ? cmon ir aš taip galėčiau
2020-02-24
-5
Atsakyti
Tortuga
Graziai ziurejosi kaip vaikis zaide visa ketvirta kelini ir butent jo vadovavimas iniciavo galinga komandos spurta.
2020-02-24
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.