Vasario 27-osios NBA pulsas: „vidurinės mokyklos gynyba“ prieš Bealą

2020-02-27 10:34

Dar vieno Filadelfijos „76ers“ lyderio netektis, speciali gynyba prieš siautėjantį Bradley Bealą, Minesotos „Timberwolves“ išsigelbėjimas, Jono Valančiūno dvigubas dublis – visa tai ir dar daugiau – vasario 27-osios NBA pulse.

Vasario 27-osios NBA pulsas

NERIMAS. NBA atkrintamųjų traukinyje esančiai Filadelfijos „76ers“ komandai – pavojaus signalai. Komanda dvikovoje su Klivlando „Cavaliers“ prarado antrą savo žvaigždę Joelį Embiidą. Centras pirmajame ketvirtyje pasitempė petį ir aikštelėje daugiau nebepasirodė, o be jo likusi „76ers“ Klivlande pralaimėjo 94:108. Embiidas per 8 minutes pasižymėjo 3 taškais (1/1 dvit., 1/4 baud.), viena klaida ir bloku.

„76ers“ jau kuris laikas verčiasi be Beno Simmonso, kuris yra kamuojamas nugaros skausmų. Jį startiniame penkete pakeitęs Shake’as Miltonas surinko 20 taškų.

SKIRTINGA KOMANDA. Namuose – sunkiai įkandamas varžovas, išvykose – krenta prieš autsaiderius. Taip galima apibūdinti „76ers“ klubą, kuris šį sezoną namuose per 29 rungtynes pralaimėjo vos dukart, tuo metu išvykose Filadelfijos ekipa per 30 susitikimų patyrė net 21 nesėkmę.

PASIRODĖ. Vos septintąsias rungtynes Vašingtono „Wizards“ komandoje žaidęs Jerome’as Robinsonas saviems sirgaliams padovanojo pergalę. Likus rungtyniauti 9,5 sekundės, 23-ejų gynėjas smeigė tritaškį į Bruklino „Nets“ krepšį ir nutiesė JAV sostinės ekipai kelią į pergalę – 110:106. Vasario pradžioje per mainus Vašingtone atsidūręs atletas pergalingame mače sužaidė 19 minučių, pasižymėjo 9 taškais, 3 atkovotais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.

„Wizards“ gretose jis rungtyniauja po 17 minučių, tuo metu Los Andželo „Clippers“ klube iki persikėlimo krepšininkas vidutiniškai žaidė po 11 minučių.

„Mes jį nuolat skatinome, buvo keletas momentų, kai Jerome’as dvejojo, – sakė „Wizards“ lyderis Bradley Bealas. – Mes jį pasikvietėme ne be priežasties. Mums reikia, kad Robinsonas padėtų visais žaidimo aspektais. Jis yra geras gynėjas, tačiau taip pat yra talentingas ir puolime. Aš pasitikiu visais mūsiškiais, o ir treneris mus į aikštę leidžia su tam tikra priežastimi.“

TAIKINYJE – BEALAS. Paskutinėse dvejose rungtynėse 53 ir 55 taškus rinkęs Bradley Bealas mače su Bruklino „Nets“ sulaukė ypatingo dėmesio. Kenny Atkinso štabas prieš „Wizards“ žvaigždę nusprendė pasitelkti „box-and-one“ gynybą, kurios pagrindiniu pildytoju buvo prieš tai su Bealu Vašingtone žaidęs Garrettas Temple’as.

Pagal šią schemą keturi krepšininkai sustoja gintis zona, o vienas, šiuo atveju Temple’as, asmeniškai buvo atsakingas už varžovų snaiperį. 

Toks „Nets“ ėjimas nustebino Bealą, kuris dvikovą baigė su 30 taškų, iš kurių 17 sumetė kertiniu tapusiame ketvirtajame kėlinyje.

„Aš sakiau: „Negaliu patikėti, jog kliaunatės šia gynyba. Čia vidurinių mokyklų krepšinis, ar ką mes čia darome?“ Temple’as atšovė: „Aš neleisiu tau pelnyti 50 taškų.“ Tad kiekvienam savo, – sakė Bealas. – Spėju, kad lyga taip pat nenori, jog įmesčiau 50-ies taškų. Šiandien dar buvau patikrintas ir dėl narkotinių medžiagų.“

PRISIMINIMAMS. Su Orlando „Magic“ rungtyniaujančiu Mo Bamba nuolatos į žodžių karą besiveliantis Atlantos „Hawks“ gynėjas Trae Youngas savo arsenale turi naują ginklą, kuriuo savo bičiulį galės traukti per dantį.

„Magic“ ir „Hawks“ rungtynių pirmajame ketvirtyje 185 cm ūgio Youngas iš nugaros blokavo jau atrodė lengvai iš viršaus krausiantį 216 cm ūgio Bambą bei po rungtynių prisiminęs šį momentą neslėpė šypsenos.

„Mo – mano bičiulis, – sakė Youngas, surinkęs 37 taškus. – Tarp jo ir manęs visuomet vyrauja žodžių karas, tikrai, dar nuo pat vidurinės mokyklos laikų. Neabejotinai šį momentą jam priminsiu dar labai labai ilgai.“

Abu šie krepšininkai į NBA žengė 2018 m. naujokų biržoje: Youngas buvo pakviestas penktu šaukimu, Bamba – šeštu.

Visgi pergalę tarpusavio susitikime džiaugėsi Mamba ir „Magic“, kuri Atlantoje laimėjo 130:120.

IŠTRAUKĖ. Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti keturias minutes, Minesotos „Timberwolves“ Majamyje atsilikinėjo 12 taškų deficitu (109:121) ir jau atrodė, kad svečiai artėja prie jau net 19-ojo pralaimėjimo per paskutiniąsias 20 rungtynių. Tačiau viskas staigiai apsivertė aukštyn kojomis – „Wolves“ spurtavo 20:5 ir pergalingai uždarė rungtynes.

Po Jimmy Butlerio taiklių dviejų baudų, likus rungtyniauti 13,8 sek., „Heat“ turėjo minimalią persvarą (126:125), bet tuomet po minutės pertraukėlės įmetė Jordanas McLaughlinas, D’Angelo Russellas blokavo Butlerio metimą, Jake’as Laymanas pridėjo dvi taiklias baudas ir įtvirtino Minesotos klubo pranašumą (129:126).

Russelllas su 27 taškais buvo rezultatyviausias mačo žaidėjas.

ĮPRASTAI. Hjustone produktyviai rungtyniavęs Jonas Valančiūnas įsirašė 27-ąjį dvigubą dublį. Memfio „Grizzlies“ puolėjas per 22 minutes įmetė 16 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, tačiau jo atstovaujama ekipa patyrė skaudžią nesėkmę – 112:140 neprilygo vietos „Rockets“.

Pagal fiksuotų dvigubų dublių skaičių JV su Clintu Capela dalijasi 13-ąja vieta. Domantas Sabonis su 44 dvigubais dubliais kartu su Hassanu Whiteside’u – trečioje pozicijoje, o pirmoje – Giannis Antetokounmpo, savo sąskaitoje turintis 47 dvigubus dublius.

Ketvirtajame kėlinyje nežaidęs Jamesas Hardenas sumetė 30 taškų (9/16 metimai), tuo metu Russellas Westbrookas, ant suolo visam sėdęs likus rungtyniauti apie šešias minutes, surinko 33 taškus.

PAVIJO. San Antonijuje spindėjęs Luka Dončičius Dalaso „Mavericks“ pergalę vainikavo trigubu dubliu. Slovėnijos vunderkindas per 37 minutes pelnė 26 taškus, išdalijo 14 rezultatyvių perdavimų, sugriebė 10 kamuolių, tačiau 7 kartus suklydo.

20-mečiui gynėjui tai buvo 21-asis trigubas dublis bei pagal šį rezultatą jis „Mavs“ istorijoje pavijo klubo rekordą fiksavusį Jasoną Kiddą.

Kristaps Porzingis sumetė 28 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o Dalaso ekipa prieš „Spurs“ laimėjo 109:103.

AKISTATA. Antrajame ketvirtyje sprogę Donovanas Mitchellas ir Jaysonas Tatumas Jutoje užkūrė taškų vakarėlį. Krepšininkai kėlinio pradžioje šešias atakas paeiliui užbaigė taškais, Mitchellas per ketvirtį sumetė 20 taškų, o Tatumas – 18. Galiausiai Tatumas finišavo su 33 taškais, 11 atkovotų kamuolių ir pergale 114:103 prieš „Jazz“.

Mitchellas dvikovą baigė su 37 taškais.

Dienos akimirka

Nuotr. AP - Scanpix

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas

Aaronas Gordonas (39)

Taškai

Trae Youngas,
Donovanas Mitchellas (37)

Atkovoti 
kamuoliai

Deandre Aytonas (17)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Luka Dončičius (14)
Perimti 
kamuoliai

Russellas Westbrookas,
Carisas LeVertas,
Mikalas Bridgesas (4)

Blokai
Mo Bamba,
Bismackas Biyombo,
Kyle'as O'Quinnas (4)
Pataikyti tritaškiai

D'Angelo Russellas,
Jamesas Hardenas (7)

Visi šios nakties rezultatai:

Utah Jazz Boston Celtics 103-114 stat »
Phoenix Suns Los Angeles Clippers 92-102 stat »
Houston Rockets Memphis Grizzlies 140-112 stat »
San Antonio Spurs Dallas Mavericks 103-109 stat »
Miami Heat Minnesota Timberwolves 126-129 stat »
Atlanta Hawks Orlando Magic 120-130 stat »
Washington Wizards Brooklyn Nets 110-106 stat »
Cleveland Cavaliers Philadelphia 76ers 108-94 stat »
Charlotte Hornets New York Knicks 107-101 stat »


Komentarai:

abcdef
Bealas visiskai nerealus zaidejas, tris kelinius ji stabde, atrode kad sustabdys, bet ketvirtam paeme ir sulose kaip lyderis o ir perdavimas pergalingam trajakui buvo is jo
2020-02-27
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.