„Žalgirį“ gyręs Pascualis Šarui dovanų nežada

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Sankt Peterburgo (Rusija)
2020-03-04 19:06

Pralaimėjimu dvigubą savaitę Maskvoje pradėjęs Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas pasitinka antrąjį iššūkį Eurolygoje – ant bangos esantį Kauno „Žalgirį“. Naujojo stratego Xavi Pascualio vadovaujami Sankt Peterburgo krepšininkai su ispanu priešaky Eurolygoje pralaimėjo visas trejas rungtynes, o bendrai fiksuoja šešių pralaimėjimų seriją.

Pascualio teigimu, ją nutraukti akistatoje su „Žalgiriu“ nebus lengva, mat Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas Lietuvos klubas šiuo metu yra karščiausių turnyre. „Žalgirio“ pakilimą išanalizavęs „Zenit“ specialistas mačo išvakarėse vardijo kertinius Lietuvos čempionių žaidimo skaičius.

„Mums reikia pasitempti fiziškai ir psichologiškai, – žurnalistams kalbėjo Ispanijos strategas. – Šie dalykai yra susiję, kadangi kai esi geros fizinės savijautos, jautiesi stiprus ir psichologiškai. Tuo pačiu mums reikia gerinti savo žaidimą, ką mes ir darome sulig kiekvienu maču, bet galiausiai turime visa tai sujungti į viena. Priešpaskutiniame mače padarėme tik 7 klaidas, bet vakar su Maskvos CSKA suklydome 17 kartų, dėl ko ir pralaimėjome. Visgi jaučiu, jog kaip komanda žengiame į priekį. Ketvirtadienį – dar viena galimybė pasitikrinti, ar einame geru keliu. Laukia puikioje formoje esantis „Žalgiris“, per paskutiniąsias 12 rungtynių laimėjęs 9 sykius. Komanda pralaimėjo labai sunkiose arenose Madride, Stambule prieš „Anadolu Efes“ ir Atėnuose. 

Fotogalerija

Žinome, kad laukia sunkus mūšis, „Žalgiris“ per paskutinius 12 mačų vidutiniškai meta po 88 taškus, jų gynyba – ketvirta geriausia Eurolygoje. „Žalgiris“ žaidžia puikiai, kaip ir visos rimtos komandos.“

– Treneri, dvejos rungtynės per tris dienas. Kaip jaučiasi krepšininkai? – žurnalistai paklausė Pascualio.
– Turime šiandieną atsistatymui. Žinoma, visoms komandoms nėra lengva, tačiau mums yra kiek sunkiau, kadangi šiuo metu bandome įvesti korekcijas. Visgi ketvirtadienį žaisime namuose ir turime atrasti jėgų, net nesant geriausiai savijautai. 

– Paskutinį kartą su Šaru kovėtės prieš pusantrų metų. Kaip jis pasikeitė per tą laiką?
– Taktiškai jis žengia žingsnius į priekį kiekvieną sezoną, Jasikevičius – vienas puikiausių trenerių šiuo metu Europoje. Šaras išsiskiria savo sumanymais ir charakteriu. Kasmet jis darbuojasi solidžiai, nors sezono pradžioje buvo ir sunkių atkarpų, kai nepavyko laimėti. Tačiau po to jie susiklijavo ir dabar yra viena solidžiausių komandų.

– Ketvirtadienį Jasikevičius švęs gimtadienį. Kaip ketinate jį pasveikinti?
– Prieš rungtynes neabejotinai jį apkabinsiu, pasveikinsiu, bet paskui bandysiu prieš jį laimėti. Esame geri draugai, bet kai tik prasideda rungtynės, visi siekiame pergalės.

– Treniravote Luką Lekavičių Atėnuose. Ar jis dabar „Žalgiryje“ žaidžia būtent taip, kaip jūs įsivaizdavote savo schemose?
– Taip, tačiau dabar jis turi visai kitokį vaidmenį. Pas mane jis buvo antras įžaidėjas, su kuo jis tikrai gerai tvarkėsi. Dabar Lukas karjeroje žengė žingsnį į priekį, yra pagrindinis atakų generolas, renka taškus, pasižymi geresne kūryba. Lekavičius nusipelnė tokio vaidmens savo sunkiu darbu, esu labai dėl jo laimingas.



Komentarai:

Žal
Kažkaip manau kad zenitas laimėd
2020-03-05
-10
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki apsilankę - https://getmeets.com
2020-03-04
+20
Atsakyti
TJ Ford
Pralaimėjo žalgiris efesui, o ne fenerbachčei.
2020-03-04
+2
Atsakyti
djgaffer
Na,Žalgiryje Lukas taip pat nėra pagrindinis įžaidėjas.Tiek,kad labiau subrendęs ir daugiau pasitikintis savimi,nei buvo Atėnuose.O dovaną tikiu įteiks Žalgirio žaidėjai Šarui,paimdami dar vieną pergalę.😉
2020-03-04
+7
Atsakyti
Nu
ta dovana pasiimsim patys :)
2020-03-04
+24
Atsakyti
Pasimsim dovanas
ne ne Kaip tik Sarui iteiksim dovana
2020-03-04
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.