„Žalgirio“ akiratyje atsidūrusio Metrikio noras – įsitvirtinti „Neptūne“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2020-03-08 12:09
Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

2019 metų vasarą Klaipėdos „Neptūno“ sistemos talentas 20-metis 204 cm ūgio puolėjas Klaidas Metrikis pajuto, ką reiškia gauti didžiulį dėmesį.

Kad tai įvyktų, susiklostė ne viena aplinkybė. Pirma, jis baigė sėkmingą debiutinį sezoną NKL, kuriame Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ekipoje rinko po 11,7 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio.

Antra, vasarą jis dalyvavo pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionate, kuriame Lietuvos rinktinėje su 10,4 taško vidurkiu nusileido tik Rokui Jokubaičiui ir Erikui Venskui. Su pastaruoju bendraamžiu jis šį sezoną galėjo tapti komandos draugais.

Kaip pasakojo pats Metrikis, Kauno „Žalgiris“ vasarą jam pasiūlė žaisti savo dublerių komandoje NKL. Jis taip pat gavo pasiūlymą sukirsti rankomis su ACB lygoje žaidžiančio Tenerifės „Iberostar“ klubo organizacija, o kur dar daugybė pasiūlymų iš NCAA universitetų, tarp kurių – pirmojo NCAA diviziono universitetai: Ilinojaus ir „UNC Greensboro“.

Tačiau juos visus pranoko namai. Jis pasirašė ant Klaipėdos „Neptūno“ pasiūlyto dvejų metų kontrakto, kuriame buvo įtraukta galimybė po sezono žaidėjo iniciatyva sutartį nutraukti.

„Klaipėdoje gerai sekėsi, gerai jaučiausi. Galvojau, kad kol esu jaunas, man nieko nereikia keisti, reikia tobulėti čia. Sąlygos tikrai geros, todėl pasilikau. Po kiekvieno čempionato atsiranda daug pasiūlymų, bet nusprendžiau pasilikti čia.

„Žalgiris“ vasarą siūlė atvažiuoti į dublerių komandą. Agentas su „Žalgiriu“ kalbėjosi, ir dabar, atrodo, dėl to pasikalba. Reikės po sezono vėl viską spręsti, tuomet atsiranda daugiau pasiūlymų“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Metrikis.

Šį sezoną „Neptūno“ dublerių komandoje krepšininkas NKL vidutiniškai per 25,5 min. pelnė po 13,8 taško (geriausias rodiklis komandoje), atkovojo po 4,1 kamuolio, atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 12,3 naudingumo balo.

Jo vedama ekipa NKL likus ketverioms rungtynėms iki reguliariojo sezono pabaigos užima ketvirtąją vietą. Ketvirtadienį Metrikis dvikovoje su Šakių „Vyčiu“ išplėšė pergalę tritaškiu atšokus nuo varžovo, o po šeštadienio rungtynių su „Telšiais“ jis komandos sprendimu buvo išregistruotas iš NKL ekipos ir prisijungs prie Klaipėdos „Neptūno“.

Tai, kaip puolėjui seksis „Neptūne“, ir ar kitą sezoną jis galės rungtyniauti Lietuvos krepšinio lygoje, prisidės prie jaunuolio sprendimo artėjančią vasarą.

„Manau, kad jeigu išeis įsitvirtinti pagrindinėje „Neptūno“ komandoje, tuomet tikrai liksiu čia. Bet dar pats nežinau. Dar bus Europos dvidešimtmečių čempionatas, jeigu ten žaisiu ir gerai pasirodysiu, tuomet galbūt dar atsirastų kitų pasiūlymų. Nebenorėčiau dar vieną sezoną žaisti NKL. Galvoju ir apie užsienį, jeigu neišeitų persikelti į LKL, bet dar nieko nežinau, dar labai toli“, – kalbėjo krepšininkas.

Iki šio sprendimo lieka dar keturi mėnesiai, o per juos – laukiantis debiutas Klaipėdos „Neptūne“ bei žaidimas Europos U20 čempionate Klaipėdoje liepos 11-19 dienomis, tad Metrikis turės ne vieną progą parodyti savo sugebėjimus.

204 cm ūgio Tauragėje gimęs, o nuo šešerių metų Klaipėdoje gyvenantis Metrikis visą sezoną rungtyniauja sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Visgi tuomet, kai lankosi „Neptūno“ treniruotėse, jis statomas trečiuoju numeriu.

„Manau, kad jie mane labiau mato trečioje pozicijoje. Be to, „Neptūnas“ ir taip turi pajėgių sunkiųjų krašto puolėjų“, – pabrėžė Metrikis, kuris pats dar nėra apsisprendęs, kuri pozicija karjeroje jam bus pagrindinė.

Krepšininko pagrindiniai ginklai ketvirtoje pozicijoje – taiklūs tritaškiai (vid. 36,5 proc.) ir prasiveržimai nuo tritaškio linijos prieš lėtesnius varžovus. Tiesa, toks tritaškių taiklumas paties Metrikio netenkina.

Jau kurį laiką šį sezoną jis turi problemų su dešinės rankos riešu ir kaskart atliekant metimą jam suskausdavo ranką, o tai lėmė ir pataikymo procentą.

„Riešą labai skaudėdavo, bet vis tiek žaidžiau. Dabar jau truputį geriau, bet dar jaučiu skausmą. Nemanau, kad toks tritaškių taiklumas yra labai geras rezultatas. Reikės patobulinti, nes man čia nėra geras rezultatas. 40 procentų jau būtų padorus procentas“, – pabrėžė 20-metis, kuris per rungtynes vidutiniškai išmeta lygiai po 5 tritaškius.

Tuo metu trečioje pozicijoje tvirto sudėjimo krepšininkui geriausiai sekasi išnaudoti žaidimą vienas prieš vieną po krepšiu. Tai – ankstyvo brendimo atletas, kuriam dėl sudėjimo problemų gynyboje nekyla. Bet problemų gynyboje yra.

„Mano didžiausias trūkumas ir yra gynyba. Atrodo, kad esu per lėtas gynyboje, nelabai gerai jaučiuosi. Gynyboje gali išmokti sistemas, bet stumdytis yra tavo valia“, – savikritiškai pasisakė „Neptūno“ dublerių narys.

Metrikis pastaruoju metu vis dažniau lankėsi „Neptūno“ treniruotėse. Jis jau prieš sezoną girdėjo kalbas, kad gaus dvigubą licenciją, bet galiausiai tai neįvyko. Klaipėdiečiai šią savaitę norėjo jaunuolį įregistruoti į LKL pagal dvigubos licencijos taisyklę, tačiau pavėlavo tai padaryti.

Dėl to krepšininkas buvo išregistruotas iš NKL, į kurią šį sezoną sugrįžti nebegalės, ir žais tik „Neptūne“.

Šį sezoną „Neptūno“ treniruotėse dažniausiai lankosi keturi dublerių krepšininkai. Be Metrikio, prie „Neptūno“ prisijungia Nojus Mineikis, Lukas Kreišmontas ir Adomas Sidarevičius.

Metrikiui „Neptūno“ treniruotės tapo kiek lengvesnės po to, kai jas ėmė vesti naujasis „Neptūno“ vairininkas Tomas Gaidamavičius, kuris Metrikį treniravo pusantro sezono.

„Treniruotėse su treneriu Tomu jaučiu daugiau pasitikėjimo, esu ramesnis. Jis į „Neptūną“ perkėlė nemažai derinių iš dublerių komandos, viskas pasikeitė. Apie Gaidamavičių turiu labai gerą nuomonę, jis yra labai reiklus, labai moka išsireikalauti.

Su juo nė sekundei negalima atsipalaiduoti, nes iškart užrėks. Treniruotės su „Neptūnu“ yra ilgesnės, tai ir fiziškai sunkiau, tenka dar daugiau krūvio“, – pasakojo Metrikis.

Tai, koks treneris yra griežtas, „Neptūno“ dubleriai pajuto šį sezoną po rungtynių Palangoje, kurioje buvo pralaimėta 29 taškų skirtumu.

Kitos dienos 9 valandą ryte komandai buvo surengta treniruotė, kuri užtruko apie 4 valandas, o pratybų pabaiga labiausiai išvargino krepšininkus.

„Treniruotės pabaigoje treneris davė bėgti sprintus per visą aikštelę. 39 sprintus išbėgome. Subėgi dvi aikšteles, tuomet pailsi ir vėl bėgi pagal laiką. Grįžau ir kritau į lovą“, – prisiminė Metrikis.

Dabar 20-metis vėl kasdien dirbs Gaidamavičiaus treniruotės, tik dabar abu jie savo aukštumų sieks jau LKL komandoje.

Galimas Metrikio debiutas LKL – šiandien per Klaipėdos „Neptūno“ ir „Šiaulių“ rungtynes uostamiestyje 17 val.



Komentarai:

VaidasKLP
spjove i zalia kurva, mldc
2020-03-12
+13
Atsakyti
Jeigu dar nevėlu
Žalgirio akiratyje būti ir su jais pasirašyti reiškia porą metų plus dar vienas kitas gauti stipendiją, daugmaž turėti už ką pavalgyti. Tai reikėjo iškart varyt į NCAA, juk turėjai pasiūlymų
2020-03-11
+38
Atsakyti
Jeigu dar nevėlu
Žalgirio akiratyje būti ir su jais pasirašyti reiškia porą metų plus dar vienas kitas gauti stipendiją, daugmaž turėti už ką pavalgyti. Tai reikėjo iškart varyt į NCAA, juk turėjai pasiūlymų
2020-03-11
+2
Atsakyti
hmm
lek i jankiu studentus, bent kojos ipras dirbt, su salyga kad smegenu turi
2020-03-11
-9
Atsakyti
na
Tas Metriks tai totalus medis - meta kriaušes iš lempos,ilgai krepšinyje neužsibus - bet yra darbų uoste. 😉Peace.
2020-03-10
+3
Atsakyti
Anonimas
"Jis jau prieš sezoną girdėjo kalbas, kad gaus dvigubą licenciją, bet galiausiai tai neįvyko" greiciausiai todel kad Jogela atejo
2020-03-08
-37
Atsakyti
T
Tai kur nenorės Neptune likti, kai sutinka rašytis tokius kontraktus. Po sezono sau laisvai gali kur nori pakelti sparnus.
2020-03-08
+65
Atsakyti
eflow
Šitas tikrai perspektyvus žaidėjas, tik gan lėtokas, ypač jeigu nori jį 3 numeriu statyti. Kaip bebūtų, Neptūnas turėtų dėti pastangas šį vaikį išlaikyti, visgi jis šio krašto žaidėjas. O Gaidamavičius super treneris, jo treniruotės sunkios, nes iš žaidėjų reikalauja maksimumo. O Neptūno vadovybė dar kartą parodė kokia yra niekam tikusi, kad net nesugebėjo dvigubos licencijos žaidėjui suorganizuoti. Aišku džiugu dėl pagrindinės komandos, kad pasikvietė perspektyvų, jauną žaidėją, bet kokia jam iš to nauda.. Akvaservis būtų galėjęs užbaigti sezoną, o dabar dublerių komanda susilpnėjo, plius šis žaidėjas LKL vistiek greičiausiai negaus žaisti. O Akvaservis turėjo šansų pakovoti dėl prizinių vietų šį sezoną.
2020-03-08
+33
Atsakyti
djgaffer
Metrikis jau nuo jaunimo rinktinės didelį šuolį padarė.Galvojau po pernai metų U19 PČ jį Neptūnas ims,bet teko dar NKL žaist.O dabar tiek pasiūlymų turi,kad po sezono gali ir kitur išvykti.
2020-03-08
-27
Atsakyti
ex h tribūnos fanas
idomu ar šiandien Antanas išleis į aikštę Šiaulių mega talentą Žukauską
2020-03-08
+58
Atsakyti
Ernestas
darbstus bachuras jei taip ir toliau tai kuze ir maciulis i pensija
2020-03-08
+22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.