Atvira Batumo išpažintis: „Atsiprašau, jog tapau brangiausiu pasaulio palaikymo šokėju“

2020-03-06 12:39
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Nicolas Batumas NBA pasaulyje niekada negarsėjo kaip skambių antraščių kūrėjas, tačiau šį kartą prancūzas JAV žiniasklaidai davė neeilinį interviu.

Bendraudamas su „Charlotte Observer“ žurnalistu Scottu Fowleriu, krepšininkas neslėpė nusivylimo, jog jo karjera „Hornets“ ekipoje nesusiklostė taip, kaip galėjo.

„Ši organizacija turi šviesią ateitį, bet nemanau, kad būsiu to dalimi“, – teigė Batumas.

Nicolas Batum

Nicolas  Batum
Komanda: Charlotte Hornets
Prancūzijos rinktinė
Pozicija: SF
Amžius: 31
Ūgis: 203 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Lizjo, Prancūzija

Tai nereiškia, kad Batumas artimiausiu metu paliks komandą. 2016-ųjų vasarą jis pasirašė 120 mln. JAV dolerių ir penkerių metų sutartį, kuri jį daro praktiškai neišmainomu. Batumo kontraktas yra didžiausias Šarlotės sporto istorijoje, kuris baigsis tik po 2020-2021 m. sezono.

Batumas supranta, kad tiek jis, tiek „Hornets“ nepasiekė to, ko buvo tikimasi, kai šis suraitė parašą ant minėtosios sutarties.

„Atsiprašau visų Šarlotės žmonių, nes jie manimi labai tikėjo. Ir visa tai nesibaigė gražiai... Tai nesuveikė. Bet ką aš galiu padaryti? Aš vis dar esu čia“, – sakė prancūzas.

Batumas nusprendė, kad geriausias dalykas, kurį jis gali padaryti, tai būti brangiausiu pasaulio palaikymo šokėju, siekiant sušvelninti susidariusią padėtį. Visa ši situacija yra gan nejauki. 

Jis yra brangiausias „Hornets“ žaidėjas. Jis yra sveikas ir vasario mėnesį nesužaidė nė vienos minutės.

Paskutinį kartą Batumas aikštelėje buvo sausio 24-ąją ir ant parketo praleido 33 minutes. Visa tai buvo ne be priežasties – „Hornets“ žaidė rungtynes Prancūzijoje. Po to jis grįžo su komanda į JAV ir daugiau aikštelėje nebepasirodė.

Vis dėlto Batumas stebi rungtynes ant suolelio. Jis nuolat ploja ir pakyla iš savo vietos taip dažnai, jog priešais sėdintys žmonės galėtų prašyti dalies pinigų už bilietus grąžinimo. Jis nuslopino pakankamai ginčų tarp komandos draugų ir teisėjų, kas leido „Hornets“ krepšininkams išvengti pusę tuzino techninių pražangų.

Pats Batumas teigia, kad dėl visos šios situacijos yra ne piktas, bet nusivylęs. Vis tik jis taip pat yra pasiryžęs, jog neigiamos emocijos nepaimtų viršaus ir nedarytų blogos įtakos jaunajam komandos branduoliui.

„Nenoriu būti subingalvis. Nenoriu būti savanaudis ir nenoriu būti tas vyrukas, kuris sako, kad šį vakarą turime išeiti atsipalaiduoti, treneris užknisa ir jog nereikia pasirodyti treniruotėje. Ne. Aš to nedarysiu, man to nereikia ir viso to nereikia jiems (komandos draugams)“, – teigė Batumas.

Nuotr. AFP-Scanpix

Prancūzas į „Hornets“ atvyko 2015-aisiais, kuomet Šarlotės ekipa atliko mainus su Portlando „Trail Blazers“. „Hornets“ į Portlandą išsiuntė Geraldą Hendersoną bei Noah Vonheh ir tuo metu tai atrodė vagystė.

Batumas buvo tai, ko reikėjo Kemba Walkeriui – žaidėjas, galintis nuimti žaidimo kūrimo naštą. Batumas teigė, kad nori paversti Walkerį „Visų žvaigždžių“ žaidėju ir jam tai pavyko.

Pirmąjį sezoną Šarlotėje jis rinko po 14,9 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Hornets“ Batumą įsimylėjo taip, jog davė tiek pinigų, kiek nebuvo gavęs joks kitas Šarlotės miesto sportininkas.

Tačiau pasirašius sutartį, vietoje to, kad būtų stebima, ką jis gali padaryti, visų akys krypo į tai, ko jis negali. Jam buvo mokami superžvaigždės pinigai, tačiau Batumas negalėjo duoti 25 taškų ir 10 atkovotų kamuolių kiekvienose rungtynėse. Jo dažni perdavimai sudarydavo pasyvumo vaizdą.

Batumas buvo vyrukas, kuris suklijuoja komandą ir, kaip parodė laikas, „Hornets“ ženkliai permokėjo už klijus. Prancūzas už vienerias rungtynes gauna 292,683 JAV dolerių.

„Žinoma, galėčiau padaryti geresnį darbą. Ir aš to gailiuosi. Per pastaruosius 2-3 metus neišpildžiau keltų lūkesčių ir aš tai suprantu“, – sakė Batumas.

Po šio sezono Prancūzijos žvaigždė turės galimybę rinktis ar pasiimti 27,1 mln. dolerių už artėjantį sezoną, ar tapti laisvuoju agentu. Pats žaidėjas tikina, jog apie tai galvos tik pasibaigus sezonui, tačiau atsisakyti tokių pinigų būtų beprotiška.

„Apie tai dabar negalvoju, nes komandoje vyksta daug reikalų. Nenoriu įlįsti į žmonių galvas, kaip ir sakiau, nenoriu būti subingalvis. Turiu būti susikoncentravęs ties jaunaisiais vyrukais iki balandžio 15-osios (kuomet baigsis „Hornets“ sezonas)“, – teigė Batumas.

Kalbėdamas apie žaidimo laiką stygių, atletas teigė, kad žmonių, abejojančiais jo sugebėjimais, jis turėjo nuo pat paauglystės.

„Kai buvau jaunesnis, aš nebuvau pakankamai geras palikti savo gimtąjį miestą. Tuomet nebuvau pakankamai geras žaisti profesionaliame lygmenyje. Paskui nebuvau pakankamai geras, jog būčiau pašauktas NBA biržoje. Ir tada nebuvau pakankamai geras, kad pasirašyčiau pirmąjį profesionalų kontraktą.

Galbūt, tai pirmas kartas, kai manimi abejojantys žmonės yra teisūs. Pagaliau, praėjus 15 metų, jie yra teisūs“, – baigė Batumas.



Komentarai:

Antanas
Dar jis ko.tus gerai ciulpia
2020-03-06
-9
Atsakyti
uz zalgiri
cia ne jis kaltas,o klubas kuris sutiko jam moket tokius pinigus ir pakviete ji.ar tycia marinuodami ji ant suolo galvoja kad jis savanoriskai atsisakys tokiu pinigu? :)
2020-03-06
-5
Atsakyti
XXX
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki apsilankę - http://getmeets.com
2020-03-06
-4
Atsakyti
djgaffer
Imponuoja Batumo mąstymas.Pats viską supranta,kad abiems pusėms nepavyko kažką daugiau išspaust,tai tenka tik kantriai atkentėti.Man tas klubų švaistymasis pinigais senai yra nesuprantamas.Koks žaidėjas sužaidžia vieną gerą sezoną ir jau meta šimtus milijonų ant stalo nemąstydami apie riziką.Nors NBA ir yra rizika,tai gal ir neverta čia kažką kaltint.
2020-03-06
+4
Atsakyti
boom shaka laka
Vistiek pastoviai primetazaisdamas pries mus.
2020-03-06
-3
Atsakyti
Boo
jam irgi reike is kazko gyventi
2020-03-06
Atsakyti
LOL
Nu pasnekejo, nu ir ka? Du variantai, sedi ant suolo ir susirenka savo milijonus. Arba atsisako tokiu pinigu ir bando laimet ta NBA zieda kur nors uz minimuma stiprioj komandoj. Hornetsai siemet atsisake williams ir gilchrist, komanda suinteresuota duoti jaunimui minuciu. Batumo su tokiu kontraktu nieks neims per keitimus.
2020-03-06
-8
Atsakyti
...
ir kenčia visi - ir gerbėjai nusivylę, ir žaidėjui karjera žemyn, ir klubui pinigai į balą plius salary cap\'ą užima
2020-03-06
-2
Atsakyti
Pofka
As paverksiu bet kontrakto ir pinigu neatsisakysiu.. Cia gerbt reik ji dabar? Cia zmogui 20-ciai gyvenimu uztektu ir dar liktu
2020-03-06
-1
Atsakyti
...
Apmaudi situacija, toks žaidėjas buvo, vienu metu ir už Parkerį geriau rinktinėje atrodė. O kaltos matyt abi pusės - žaidėjai puolantys pas daugiausiai pasiūliusiį klubą ir neišsiaiškinę lūkesčių ar moka už būsimus 25pts/10reb ar ko dar tikisi iš jo.. Ir klubai tiek konkuruojantys tarpusavy kad prisirašo tokių kontraktų brangių o po to ne tik neišnaudojantys žaidėjo (na ką padarysi kad nėra tų 25pts/10reb) ir negalintys net išmainyti, marinuoja ant suolo
2020-03-06
-1
Atsakyti
Is abieju pusiu cia kazkoks nesusipratimas vyksta, Batumo interviu irgi tik bandymas mazint kylanti surmuli bet is tiesu jokio noro sprest sitos situacijos (kuri jam siaip gera jei niekas neklibintu is salies). Hornets keisti sveikas zaidejas brangiausias komandoje o zaisti net neduoda, aisku nebent yra kiti planai o su tokiu kontraktu atsikratyti neiseina zaidejo, ir tie pinigiai matyt jiems kruopos. Pats Batumas ne ka geresnis zaist ir negauna ir pats nesistengia irodyt kad gali buti geresniu. Normaliai tokioj situacijoj abi puses ieskotu kompromiso kaip nutraukt sutarti, bet dabar matyt Hornets tie pinigai dzin o Batumas pats tikrai neatsisakys tokiu pinigu (niekas turbut neatsisakytu) uz sedejima ant suolo beveik 20mln, geriau ramiai pora metu pasedes ir pasiims pinigus, vis tiek karjera matyt jau siknon.
2020-03-06
-4
Atsakyti
pff
seip tai nesuprantu kodel neduoda pazaist, visvien jie ten dugne sedi tai
2020-03-06
+4
Atsakyti
stipru
matosi iq
2020-03-06
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.